Otci vadí, že bydlím s přítelem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
7.5.21 15:56
@Anonymní píše:
Ale co jemu je do toho, já mám přítele od 15,do teď jsem neotěhotněla. On ani nevěděl že nějakého kluka mám, neměla jsem potřebu s ním tohle rozebírat, třeba by moralizoval, prostě jsem s ním nikdy osobní věci neprobírala, neměla jsem potřebu, neměla jsem k němu takovou důvěru a on se neptal, tak proč bych to dělala. Jednou jsem to udělala, těšila jsem se na koncert a chtěla se mu o tom povyprávět, protože jsem toho byla plná. Bylo mi 14 a byl to můj první velký koncert na kterém jsem byla s kámoškama, strašně jsem se těšila. Jenže on pak vyvolával mamce a něco jí vyčítal. Bylo to zbytečný zlo, tak už jsem si od té doby hlídala co mu řeknu a byl klid. On to stejně nafoukl jen proto, aby ublížil mamce. Vůbec o nic nešlo, šla jsem na koncert oblíbené skupiny, bylo to v našem městě, šla jsem s kamarádkama a před půlnocí mě vyzvedl taťka (nevlastní),takže mi nic nehrozilo. A tahle situace mi stačila k tomu, že jsem si už dávala pozor.

Fakt to nedokážeš pochopit? Jeho stranu? Ani trochu? Ve 14 do půlnoci venku mi nepřijde ok. Nedivím se. Děláte všechno jinak než on si myslí, že je správné. Má o tebe strach. To je tak těžké to chápat? O to větší, když vlastně nemá žádnou možnost tvůj život, názory, nějak ovlivňovat, mluvit s tebou, diskutovat, projevit je, abys o nich mohla třeba přemýšlet.
Nemáte žádný vztah, nic o tobě neví, je to pro tebe cizí člověk. A tobě a rodičům doma to přijde normální :nevim:
Probírat osobní věci, vyslechnout si názor, i když se mi nelíbí, nechat druhého nahlédnout do života, nechat si třeba říct zkušenosti, ti přijde zbytečné. Mně přijde, že je to velká škoda.
Divím se, že se teď divíte jak se chová. Ale věřím, že to vzdá a stáhne se. Jako doteď vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
7.5.21 15:59
@andelka83 píše:
Fakt to nedokážeš pochopit? Jeho stranu? Ani trochu? Ve 14 do půlnoci venku mi nepřijde ok. Nedivím se. Děláte všechno jinak než on si myslí, že je správné. Má o tebe strach. To je tak těžké to chápat? O to větší, když vlastně nemá žádnou možnost tvůj život, názory, nějak ovlivňovat, mluvit s tebou, diskutovat, projevit je, abys o nich mohla třeba přemýšlet.
Nemáte žádný vztah, nic o tobě neví, je to pro tebe cizí člověk. A tobě a rodičům doma to přijde normální :nevim:
Probírat osobní věci, vyslechnout si názor, i když se mi nelíbí, nechat druhého nahlédnout do života, nechat si třeba říct zkušenosti, ti přijde zbytečné. Mně přijde, že je to velká škoda.
Divím se, že se teď divíte jak se chová. Ale věřím, že to vzdá a stáhne se. Jako doteď vždycky.

A ci je to chyba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
7.5.21 16:00

@andelka83 a o co jako podle tebe zakladatelčinu otci jde? Zakladatelka je dospělá, může si bydlet a dělat co chce. A neprovádí nic špatného, jen bydlí s přítelem. Do školy chodí, chodí na brigády. Netahá se s feťákama ani nekrade auta.
To, že je brzo atd. si můžeš myslet ty, ale každý se může rozhodnout sám.

Zakladatelko, normálně bych na něj zavolala policii, pokud by otravoval před domem, pokud si to prostě nenechá vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 16:00
@PaníBovaryová píše:
A ci je to chyba?

No jen jeho určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 16:02
@AnastazieB píše:
@andelka83 a o co jako podle tebe zakladatelčinu otci jde? Zakladatelka je dospělá, může si bydlet a dělat co chce. A neprovádí nic špatného, jen bydlí s přítelem. Do školy chodí, chodí na brigády. Netahá se s feťákama ani nekrade auta.
To, že je brzo atd. si můžeš myslet ty, ale každý se může rozhodnout sám.Zakladatelko, normálně bych na něj zavolala policii, pokud by otravoval před domem, pokud si to prostě nenechá vysvětlit.

Hele.. nevím. Asi nějaký poslední pokus o uplatnění rodičovské odpovědnosti. V tom, že aspoň projeví názor. Že už mu to je k ničemu je jasné všem. On to pochopí a přestane se vměšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
7.5.21 16:09
@andelka83 píše:
No jen jeho určitě ne.

Sklizi, co zasel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
7.5.21 16:10
@andelka83 píše:
Hele.. nevím. Asi nějaký poslední pokus o uplatnění rodičovské odpovědnosti. V tom, že aspoň projeví názor. Že už mu to je k ničemu je jasné všem. On to pochopí a přestane se vměšovat.

Nazor projevuje jak pravy diplomat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
7.5.21 16:13
@andelka83 píše:

Oni nejsou všichni otcové milující, a litující, že ztratili vztah se svým pubertálním dítětem. Někteří jsou taky třeba autoritativní a rádi by jen rozhodovali o ostatních. A to se ostatním třeba ne vždycky líbí. Potom o ten vztah přijdou, pokud to jde. To je logický běh věcí, akce a reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
7.5.21 16:13
@PaníBovaryová píše:

Asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 16:16
@PaníBovaryová píše:
Sklizi, co zasel.

Určitě on? Jen on? Já bych nebyla tak striktně jednostranná a s hodnocením rychle hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 16:18
@PaníBovaryová píše:

No to zrovna ne :mrgreen: Jsou takové povahy..a jak sleduju jak to měli doteď, tak to asi ani jinak neumí. No a taky stejně nemá šanci, že by o jeho názor a vůbec existenci někdo stál.
On to vzdá. Stejně jsou si cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 16:19
@AnastazieB píše:
Oni nejsou všichni otcové milující, a litující, že ztratili vztah se svým pubertálním dítětem. Někteří jsou taky třeba autoritativní a rádi by jen rozhodovali o ostatních. A to se ostatním třeba ne vždycky líbí. Potom o ten vztah přijdou, pokud to jde. To je logický běh věcí, akce a reakce.

To ano. Jsou takoví. Ale zas ne všichni. A o to mi šlo. Vidět i druhou stranu. A jaké reálné možnosti vlastně ten otec má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
7.5.21 16:28
@andelka83 píše:
To ano. Jsou takoví. Ale zas ne všichni. A o to mi šlo. Vidět i druhou stranu. A jaké reálné možnosti vlastně ten otec má.

Mel treba moznost se s dcerou normalne otevrene bavit. Ale ta ze strachu z moralkzovani mu radeji o osobnim zivote nic nerikala. Nedivim se ji. S magorama se neda bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
7.5.21 16:33

@andelka83 Myslím,že to berete moc osobně. Přece pokud je to tak, jak píše zakladatelka je to úplně pochopitelný. Co jako ten chlap čeká? Nevybudoval si vztah, to je celý a to je jen jeho chyba. Na tom měl pracovat už dávno, dokud byla malá holka, teď už je pozdě a může nadávat a rozčilovat se akorát na sebe. To už se napravit nedá a je to pochopitelný, kdo by se svěřoval a poslouchal někoho, koho bere jako cizího člověka? A tím, že se chová jako hovado, někoho sleduje a napadá, tak to všechno jenom zhorší, to přece není cesta. On to má pravděpodobně prohraný i tak, ale tímhle to zabíjí úplně a nic ho neomlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
7.5.21 16:34

@andelka83
Ty si do tohoto tématu dost projektuješ vlastní zkušenosti.
Já si zase můžu projektovat ty svoje.

Když se dítě začne některému z rodičů odcizovat, měl by rodič (neb je dospělý) vymyslet aktivitu, která by to dítě zaujala a vytvořila pouto. Ale spousta rodičů má pocit, že dítě má povinnost milovat svoje rodiče a nemusí pro to nic udělat. A děsně se pak diví, že to mezi nimi nefunguje. Pouto se neztratí ze dne na den. Ale taky se nevytvoří samo.
Takže psát tady jaký je otec chudák je nesmysl.
On byl ten dospělý a ona jen dítě. Pokud o ni přišel, je to jen jeho průser.

Zakladatelko, pokud to otec nepochopí a začne projevovat agresi, normálně to řekni rodičům a popros je o pomoc.
Policii nevolej, je to zbytečné divadlo pro všechny. Snad jen kdyby došlo k napadení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová