Otci vadí, že bydlím s přítelem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32915
9.5.21 08:00

@stín katedrál To je škoda. Hrozný, když dítě čeká a rodič nepřijde.
My chodíme na vystoupení ( bohužel za poslední rok a půl bylo jen jedno kvůli covidu) pravidelně. Dcerka je moc šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
9.5.21 08:05

Na ten program a tipy jsem se ptala kvůli tomu, že nějak docházejí nápady, nebo se to opakuje ( což teď by ani nevadilo, po té pauze co skoro nic nešlo). A vzhledem k tomu, že během týdne v kontaktu moc nejsme ( snaha je, ale odezva většinou nijaka), žádnou jinou mladou holku nemáme a já už jsem taky " za zenitem :mrgreen: " tak by bodl tip nebo zkušenosti. Samozřejmě se ptáme i jí, co by chtěla dělat, ale většinou neví. Podniknout něco můžeme jako rodina, jen my dvě, i jen ona s tátou. Střídáme to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
9.5.21 08:17

@andelka83 Já jsem měla ráda, když jsme spolu vyrazili nakupovat. Já jsem stála v kabince, táta mi tam nosil oblečení, pak to všechno zaplatil. Pro puberťačku paráda. :palec: Jinak jsme se těžce míjeli, on je na sport, já kultura a umění. Ale dívali jsme se spolu rádi na nové filmy, chodili do kina, na bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.5.21 10:24

@andelka83
U vás by bylo vhodné, aby se viděli i jindy než o víkendu jednou za 14dní. Další možnost je sdílet s ní její zájmy. Nebo domluvit se s ní jen na části dne. Synovec jezdil k tátovi na nedělní obědy a pak spolu trávili čas na závodech. Vozil ho skoro na všechny. A ještě je možnost brát ji na víkend i s kamarádkou. Aby neměla pocit, že o něco přichází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
9.5.21 12:58
@stín katedrál píše:
@andelka83 Já jsem měla ráda, když jsme spolu vyrazili nakupovat. Já jsem stála v kabince, táta mi tam nosil oblečení, pak to všechno zaplatil. Pro puberťačku paráda. :palec: Jinak jsme se těžce míjeli, on je na sport, já kultura a umění. Ale dívali jsme se spolu rádi na nové filmy, chodili do kina, na bazén.

Jj, to taky děláme. Někdy jdu já, někdy on, někdy oba. Má u nás skříň s oblečením, takže kupujeme pravidelně. Teď teda bohužel přes rok ne. Kino, bazén též, a ještě nás všechny baví kuželky a bowling. Kde se míjí tak lyže, to jezdí spíš s mamky rodinou nebo se školou. Ale před pár lety spolu byli sami stanovat. Nebo pluli po kanálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
9.5.21 13:06
@Netopirek píše:
@andelka83
U vás by bylo vhodné, aby se viděli i jindy než o víkendu jednou za 14dní. Další možnost je sdílet s ní její zájmy. Nebo domluvit se s ní jen na části dne. Synovec jezdil k tátovi na nedělní obědy a pak spolu trávili čas na závodech. Vozil ho skoro na všechny. A ještě je možnost brát ji na víkend i s kamarádkou. Aby neměla pocit, že o něco přichází.

No, jenže to právě nejde. Manžel pracuje na směny, výjimečně odpoledne by mohl, ale to má do večera kroužky. A od září bude na intru. Kamarádky moc nemá, je introvert, my neznáme ani jednu a pochybuju, že by s ní k nám některá jela. Ale když by byla nějaká akce, třeba koncert nebo festival, tak to je dobrý nápad, aspoň navrhnout. Nejvíc ji baví anime a vůbec Japonsko. Tak se koukáme na filmy ( i když to vůbec není náš šálek čaje, spíš naopak, ale staršího syna zas zajímá doprava, a to jde taky mimo mě, ale i tak se člověk musí zajímat a přizpůsobit :D ), vyrábíme sushi.. Normálně u nás bývá spousta akcí, festivaly, výstavy, tak to chodíme. Ale nevím jestli by přijela kvůli tomu..zatím to bylo spíše, že to bylo v době kdy tu byla a využili jsme toho, ať máme co dělat a zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.5.21 13:06
@andelka83 píše:
Jj, to taky děláme. Někdy jdu já, někdy on, někdy oba. Má u nás skříň s oblečením, takže kupujeme pravidelně. Teď teda bohužel přes rok ne. Kino, bazén též, a ještě nás všechny baví kuželky a bowling. Kde se míjí tak lyže, to jezdí spíš s mamky rodinou nebo se školou. Ale před pár lety spolu byli sami stanovat. Nebo pluli po kanálu.

No, tak až zas bude možné dělat všechny tyhle věci, tak by se to mohlo spravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
9.5.21 13:16
@Netopirek píše:
No, tak až zas bude možné dělat všechny tyhle věci, tak by se to mohlo spravit

No, jenže to už tu nebude jezdit, se obávám. Max se někdy sejdeme u prarodičů. Má tady brášku, tak mě i mrzí, že už ji v podstatě nezná. Ale tak je to klasika, jsou od sebe přes 13 let.
Na to, že by tu byla celý víkend už jsme rezignovali. Ale když se rozjedou akce, aspoň ty venkovní, nebo teď jsme objevili bezva park s houpacími sítěmi, inline dráhou..tak by třeba přijela aspoň na ten jeden den. Nebo kdyby se dalo jít do kina. Přece jen je to jiný zážitek než pustit si film doma ( navíc s dalšími lidmi a dětmi v bytě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
9.5.21 13:20

Musíme to holt přetransformovat. 14 let to bylo pořád stejné, pak pandemie, puberta, a musíme to prostě přizpůsobit nové situaci. A kontakt udržet. I když volnější ( jak píšu, pujde na intr, takže v týdnu nebude ani doma). Nerada bych aby to dopadlo jako u zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
9.5.21 13:34

Známému taky začala stávkovat dcera ve 12, že u něj nebude spát, tak si ji bere každý víkend na jeden den a v týdnu ji vozí na kroužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
9.5.21 13:42
@stín katedrál píše:
Známému taky začala stávkovat dcera ve 12, že u něj nebude spát, tak si ji bere každý víkend na jeden den a v týdnu ji vozí na kroužky.

A jak daleko od sebe bydlí? U nás ty kroužky nejdou. Navíc část má v místě. Vyzvedával ji vždycky v pátek po zkoušce. Má směny vždycky přizpůsobené tak, aby před tím víkendem měl ranní. Teď už to vypadá spíš jen na tu sobotu nebo neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
9.5.21 13:54
@andelka83 píše:
A jak daleko od sebe bydlí? U nás ty kroužky nejdou. Navíc část má v místě. Vyzvedával ji vždycky v pátek po zkoušce. Má směny vždycky přizpůsobené tak, aby před tím víkendem měl ranní. Teď už to vypadá spíš jen na tu sobotu nebo neděli.

Blízko, tak 10 min autem a je OSVČ. Ale princezna měla nápinky, že jezdit nebude vůbec, tak musel rychle něco vymyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
9.5.21 16:43
@stín katedrál píše:
Blízko, tak 10 min autem a je OSVČ. Ale princezna měla nápinky, že jezdit nebude vůbec, tak musel rychle něco vymyslet

No, právě. My jsme dál a směnný provoz. A odpoledne každý den taky něco. Ještě když je chlap sám, jako můj ex třeba ( ale ani ten nestíhá kroužky, ty řeším jen já ), ale my máme též rodinu a pořád je potřeba něco. Aby den měl tak 48 hodin nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová