Otci vadí, že bydlím s přítelem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
8.5.21 16:35
@Venetia píše:
To si nemyslím. Ty děti začnou mít svoje zájmy, kamarády, ale s rodičem také rádi tráví čas.

No… Spíš ale s rodičem, který je bez komplikací v dosahu, když zrovna dítko má čas a chuť nebo když ho pozve na zajímavý program ( pokud teda je dostatečně zajímavý aby překonalo ostatní možnosti a zájmy).
Pořád mi nikdo nedal tipy na to, co by mohlo mladé slečny zaujmout, aby poctily otce svou přítomností. :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
8.5.21 16:37
@PaníBovaryová píše:
Jenomze on vzdycky reagoval pres caru a vyostrene, chapes? To je ten duvod, ze s nim nic nekonzultovala a radeji slusne prikyvovala.

A kdyby reagoval klidně..bylo by mu to asi stejně houby platné.
Ale je to tak no, tímhle si teda nepomohl. Počítala bych s tím, že občas ještě vystrčí růžky a nějaké extempore předvede, z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
8.5.21 16:39
@andelka83 píše:
@Matt 02 to mě mrzí. Takhle by to nemělo být. Moje děti taky začaly chodit k tátovi, když jim bylo 3 a 5. Naštěstí jsem mohla být docela v klidu. A chodí k němu každý týden dodnes, už 6 let. Ale jak to bude v pubertě, to právě netuším.
Ty dvě věci..já v nich vidím hlavně strach otce o dospívající dceru. Akorát na to šel dost blbě.
Vztahy mezi rodiči a rodinami jsou mnohde fakt složité. Někteří chlapi se k otcovství ani nehodí. Ale ženy to mnohdy nevidí, takže dětem takového pořídí. To je pak peklo. Stejně tak chlapi si vyberou blbě a pak se s ex nesnáší.
Najít tu míru, co si můžou navzájem ovlivňovat a do čeho kecat je složité. A nikde to úplně přesně není dané.

To neni dospivajici dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106339
8.5.21 16:40
@andelka83 píše:
No… Spíš ale s rodičem, který je bez komplikací v dosahu, když zrovna dítko má čas a chuť nebo když ho pozve na zajímavý program ( pokud teda je dostatečně zajímavý aby překonalo ostatní možnosti a zájmy).
Pořád mi nikdo nedal tipy na to, co by mohlo mladé slečny zaujmout, aby poctily otce svou přítomností. :( :nevim:

Musí to dítě trochu znát, aby věděl co ji baví. Třeba pozvat na nějakou oslavu, grilovacku, táborák, zábavu… Na vesnici se určitě najde i něco zábavného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
8.5.21 16:41
@andelka83 píše:
A kdyby reagoval klidně..bylo by mu to asi stejně houby platné.
Ale je to tak no, tímhle si teda nepomohl. Počítala bych s tím, že občas ještě vystrčí růžky a nějaké extempore předvede, z principu.

Spis z pocitu vlastni dulezitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
8.5.21 17:10
@PaníBovaryová píše:
To neni dospivajici dcera.

No, čerstvě dospělá.
Já teda úplně neberu, že úderem 18 je člověk dospělý ( právně ano, ale jinak..klidně bych to posunula na 21 ) To, zda a kdy se odstěhuje museli řešit už před 18. A v těch 14 když šlo o ten koncert tak dospívající byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
8.5.21 17:11
@Venetia píše:
Musí to dítě trochu znát, aby věděl co ji baví. Třeba pozvat na nějakou oslavu, grilovacku, táborák, zábavu… Na vesnici se určitě najde i něco zábavného

Taky myslím. Ale jestli by o to měla zájem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106339
8.5.21 17:16
@andelka83 píše:
Taky myslím. Ale jestli by o to měla zájem.. :nevim:

tak to by prave el vedet on…mne by to treba bavilo, zalezi jestli on je společensky, ma kolem sebe kamarády, rodinu, v které jsou také podobně staré děti.
Jestli je slečna introvertní intelektuálka tak by musel nalákat na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
8.5.21 17:38
@Venetia píše:
tak to by prave el vedet on…mne by to treba bavilo, zalezi jestli on je společensky, ma kolem sebe kamarády, rodinu, v které jsou také podobně staré děti.
Jestli je slečna introvertní intelektuálka tak by musel nalákat na něco jiného.

Tak měl to aspoň zkusit že jo. Ale pokud dělala nejhodnější děcko a v podstatě se neprojevovala, tak leda by měl věšteckou kouli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.21 17:55
@andelka83 píše:
No, čerstvě dospělá.
Já teda úplně neberu, že úderem 18 je člověk dospělý ( právně ano, ale jinak..klidně bych to posunula na 21 ) To, zda a kdy se odstěhuje museli řešit už před 18. A v těch 14 když šlo o ten koncert tak dospívající byla.

Já jsem se od rodičů odstěhovala na rychlo a měli jsme k tomu své důvody. Přítel bydlel už rok sám, já za ním do plnoletosti jen docházela a přespávala maximálně o víkendu nebo o prázdninách a i když jsme se těšili na společné bydlení za normálních okolností bych byla pravděpodobně ještě rok doma. Jenže táta má o dva roky mladšího syna než jsem já z předchozího vztahu a do loňského léta k nám jezdil jen na víkendy a prázdniny a v tu dobu byl v pokoji s naším mladším bráchou. Jenže kvůli škole šel o prázdninách bydlet k nám natrvalo. To by ještě nebyl problém, pořád jsem měla své soukromí, svůj pokoj. Jenže bohužel děda dostal dvě mrtvice, je ležák a mamka si ho vzala domů. Je to byt 3 plus 1. Měli jsme to dříve tak, že jsme měli dva pokoje, obývák a zároveň ložnici rodičů a kuchyň. Po příchodu dědy by mě čekalo stěhování ke klukům do pokoje, to se mi nelíbilo a přítel mi právě proto nabídl toto řešení. Rodiče s tím souhlasili a naopak to uvítali, protože chápali, že sdílet pokoj s nevlastním bratrem se mi nechce. Koupili nám nějaký nábytek, taťka s přítelem udělali drobnou rekonstrukci, přispívají mi a téměř denně se vidíme. Chodím na brigády, učím se dobře, chodím pomáhat rodičům s dědou, protože je to náročný a zkrátka nebýt otce jsme spokojeni. Nedělám nic zavadneho a každý normální člověk by to pochopil a stačilo by mu toto vysvětlení, otci bohužel ne.

• Citovat
  • Upravit
4647
8.5.21 17:56
@andelka83 píše:
Tak měl to aspoň zkusit že jo. Ale pokud dělala nejhodnější děcko a v podstatě se neprojevovala, tak leda by měl věšteckou kouli.

To dítě se snaží rodiči zavděčit, aby byl klid, zvláště pokud rodič není zrovna sluníčkové povahy. Navíc pokud je máma submisivní, tak ani nemá kde odkoukat, jak se ohradit a vlastně ho to ani nenapadne. Dva dny to vždy nějak vydrží, a to právě díky tomu, že s otcem nejde do konfliktu, ale naopak mu jde z cesty a snaží se nepřekážet. A pak taky nechce tátu zarmoutit, když se vidí tak málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
8.5.21 18:21
@Anonymní píše:
Já jsem se od rodičů odstěhovala na rychlo a měli jsme k tomu své důvody. Přítel bydlel už rok sám, já za ním do plnoletosti jen docházela a přespávala maximálně o víkendu nebo o prázdninách a i když jsme se těšili na společné bydlení za normálních okolností bych byla pravděpodobně ještě rok doma. Jenže táta má o dva roky mladšího syna než jsem já z předchozího vztahu a do loňského léta k nám jezdil jen na víkendy a prázdniny a v tu dobu byl v pokoji s naším mladším bráchou. Jenže kvůli škole šel o prázdninách bydlet k nám natrvalo. To by ještě nebyl problém, pořád jsem měla své soukromí, svůj pokoj. Jenže bohužel děda dostal dvě mrtvice, je ležák a mamka si ho vzala domů. Je to byt 3 plus 1. Měli jsme to dříve tak, že jsme měli dva pokoje, obývák a zároveň ložnici rodičů a kuchyň. Po příchodu dědy by mě čekalo stěhování ke klukům do pokoje, to se mi nelíbilo a přítel mi právě proto nabídl toto řešení. Rodiče s tím souhlasili a naopak to uvítali, protože chápali, že sdílet pokoj s nevlastním bratrem se mi nechce. Koupili nám nějaký nábytek, taťka s přítelem udělali drobnou rekonstrukci, přispívají mi a téměř denně se vidíme. Chodím na brigády, učím se dobře, chodím pomáhat rodičům s dědou, protože je to náročný a zkrátka nebýt otce jsme spokojeni. Nedělám nic zavadneho a každý normální člověk by to pochopil a stačilo by mu toto vysvětlení, otci bohužel ne.

Chápu. My máme též 3+1 a dohromady čtyři děti ( jedno tedy jen občas). Bylo to nabízející se řešení. Blbý je, že se to táta dozvěděl asi nějak blbě, a hlavně pozdě, tyhle důvody předem neznal a asi byl v šoku a domýšlel si kdoví co. Kdybyste byli v kontaktu, tvého kluka znal, o situaci s dědou věděl, věřím tomu ( nebo doufám), že by se zachoval jinak.
Teď to bude trvat dýl, než se s tím srovná a nechá vás. Jsi dospělá, máš před maturitou, tak snad vychladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
8.5.21 18:25
@stín katedrál píše:
To dítě se snaží rodiči zavděčit, aby byl klid, zvláště pokud rodič není zrovna sluníčkové povahy. Navíc pokud je máma submisivní, tak ani nemá kde odkoukat, jak se ohradit a vlastně ho to ani nenapadne. Dva dny to vždy nějak vydrží, a to právě díky tomu, že s otcem nejde do konfliktu, ale naopak mu jde z cesty a snaží se nepřekážet. A pak taky nechce tátu zarmoutit, když se vidí tak málo.

Je to komplikované. Já vím. Ale házet veškerou odpovědnost za vztah/ nevztah na jednu stranu mi přijde nefér. No teď už je opravdu dospělá, bude maturovat, až dokončí studia, nebude muset s otcem být v kontaktu vůbec. A bude snad klid.
Já si teda myslím, že dítě by rodiče znát, poznat mělo, i když není zrovna flegmatický, sluníčkový, přece jen je z půlky on. Jako kolikrát není o co stát, a mnohdy lepší, když v kontaktu vůbec nejsou, ale tady mi to nepřijde nějak zvlášť patologické. Jen se prostě v pubertě odcizili. A už se to nesrovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3258
8.5.21 19:30
@andelka83 píše:
Je to komplikované. Já vím. Ale házet veškerou odpovědnost za vztah/ nevztah na jednu stranu mi přijde nefér. No teď už je opravdu dospělá, bude maturovat, až dokončí studia, nebude muset s otcem být v kontaktu vůbec. A bude snad klid.
Já si teda myslím, že dítě by rodiče znát, poznat mělo, i když není zrovna flegmatický, sluníčkový, přece jen je z půlky on. Jako kolikrát není o co stát, a mnohdy lepší, když v kontaktu vůbec nejsou, ale tady mi to nepřijde nějak zvlášť patologické. Jen se prostě v pubertě odcizili. A už se to nesrovnalo.

Ty do téhle diskuze hrozně projektuješ svého muže. Pokud měl do teď s dcerou vztah dobrý, tak to puberta podle mě jen tak nezmění. Ano, nebude se chtít vídat třeba tak částo, ale když jí manžel dokáže, že i přes to má o ní zájem, tak si myslím, že to bude v pohodě. A být tebou, rak se neptám cizích lidí na emiminu, čím k Vám holku nalákat, ale zeptám se jí a budu s ní jednat na rovinu. Napsala bych jí, že vidím poslední dobou, že se odcizujeme. Že to chápu, že je to v tomhle věku pochopitelné, že chce trávit čas hlavně s kamarády, ale že bych vyla ráda, kdyby ten čas chtěla trávit i se mnou. Ať navrhne co by chtěla dělat, že pokud to bude jen trochu možné, tak to spolu podnikneme. A že jsem tu pořád pro ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3258
8.5.21 19:32
@Anonymní píše:
Já jsem se od rodičů odstěhovala na rychlo a měli jsme k tomu své důvody. Přítel bydlel už rok sám, já za ním do plnoletosti jen docházela a přespávala maximálně o víkendu nebo o prázdninách a i když jsme se těšili na společné bydlení za normálních okolností bych byla pravděpodobně ještě rok doma. Jenže táta má o dva roky mladšího syna než jsem já z předchozího vztahu a do loňského léta k nám jezdil jen na víkendy a prázdniny a v tu dobu byl v pokoji s naším mladším bráchou. Jenže kvůli škole šel o prázdninách bydlet k nám natrvalo. To by ještě nebyl problém, pořád jsem měla své soukromí, svůj pokoj. Jenže bohužel děda dostal dvě mrtvice, je ležák a mamka si ho vzala domů. Je to byt 3 plus 1. Měli jsme to dříve tak, že jsme měli dva pokoje, obývák a zároveň ložnici rodičů a kuchyň. Po příchodu dědy by mě čekalo stěhování ke klukům do pokoje, to se mi nelíbilo a přítel mi právě proto nabídl toto řešení. Rodiče s tím souhlasili a naopak to uvítali, protože chápali, že sdílet pokoj s nevlastním bratrem se mi nechce. Koupili nám nějaký nábytek, taťka s přítelem udělali drobnou rekonstrukci, přispívají mi a téměř denně se vidíme. Chodím na brigády, učím se dobře, chodím pomáhat rodičům s dědou, protože je to náročný a zkrátka nebýt otce jsme spokojeni. Nedělám nic zavadneho a každý normální člověk by to pochopil a stačilo by mu toto vysvětlení, otci bohužel ne.

Tohle by každý normální člověk pochopil. Tvůj táta chce zřejmě opravdu jen vyvolávat konflikty. Jsi dospělá a je Tvoje věc, jak jsi se rozhodla. Snad se táta brzo umoudří. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová