Otci vadí, že bydlím s přítelem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21406
7.5.21 17:55
@andelka83 píše:
No, a v posledních 6 letech mi dovolili vyjádřit se a spolurozhodovat o čem? O ničem. A za opačný názor je jen zle :nevim:

Jedine zle tady dela on sam.
Nedivim se, ze mu radeji nic nerikala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 17:57

@Matt 02 ale oni vztah asi měli, vždyť psala, že k němu jezdila pravidelně, ale od puberty už se to změnilo, nechtělo se jí. U nás taky vztah byl, do 13-14 v pohodě, víkendy, prázdniny, od 2 let to tak fungovalo, do 13 měl čas jen na ni. Ale jak to udržet i později? Jde to vůbec? A když ne, může za to otec? I když předtím to bylo fajn a měli se rádi?

Ono je ntvi jiného, když dětem povolují a vysvětlují rodiče, kteří s nimi normálně žijí. a něco jiného, když dítě se cítí doma jen u jednoho, poslouchá jen jednoho, ovlivňuje ho jen jeden, dá si říct jen tam kde je doma. U druhého totéž znamená, že prudi a míchá se do něčeho co se ho netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 18:01
@PaníBovaryová píše:
Jedine zle tady dela on sam.
Nedivim se, ze mu radeji nic nerikala.

Aha :nevim:
Jako teď to přehání. Už je fakt pozdě. Ale vzhledem k tomu, co tomu předcházelo, se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 18:46
@PaníBovaryová píše:
Tohle nikde nepsala. Jenom ze on ji prestal zvat na vikendy a ji to nevadilo.

Psala, že od 12 k němu přestala jezdit na víkendy, neozyvala se mu a ani k němu jezdit nechtěla, měla jiné zájmy.
Jako též mám děti, které chodí k tátovi. Staršímu je 11. A kdyby se kontakt takhle utnul a on řekl, že k němu chodit nechce, tak za prvé bych se zajímala proč a za druhé bych s ním promluvila o tom, co tím může způsobit, že táta je pořád táta a má ho rád, a že nejde ho jen tak upozadit. Puberta je jedna věc, ale nechat tohle jen na dítěti mi nepřijde správné. Ale u nás teda tráví s otcem děti víc času, ne jen víkendy a ne jen když má pro ně připraveny program. A neberu to tak, že o nich rozhoduju já, protože jsou u mě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 18:48

Jako ruku na srdce..jaké skutečné možnosti ten druhý rodič má? Dítě se odlučuje od rodiny přirozeně, ale ten u kterého žije v jeho životě stále je, denně, a má možnosti, kdežto ten druhý? Minimální. Ale automaticky je za špatného, který se nesnaží, nezajímá, nic nenabízí..Vždyť to není fér. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
7.5.21 18:48
@Anonymní píše:
A proč by měl mít za mě zodpovědnost, když mi je 18? A i když nebylo, tak za mě měla zodpovědnost maminka, ta mě měla v péči. Otec jen pokud jsem u něj byla přes sobotu, neděli, což bylo naposledy ve 12. Je pravda, že já se mu taky nijak neozyvala a na ty víkendy k němu poslední roky sama nechtěla nebo spíš nijak mi to nechybělo. Stačilo mi, že jsme se občas sešli někde venku. Přece jenom jsem měla svoje zájmy a doma je doma. A ani mu nic nevycitam, všem to takto vyhovovalo.Jen mi vadí to co vyvádí teď. Alimenty platí vždy, platí 2000 a ta mi je dává, plus mi rodiče také přispívají a mám brigády. Stěhování jsem mu neoznámila dřív, protože mě nenapadlo, že by ho to zajímalo. Několikrát jsem ho prosila ať nás nechá být i rodiče se snažili, ale je to horší a horší. Měla jsem snahu se s ním sejít i mu volat, ale jede si svoje. A protože nechci nějaký scény a extempore, tak už to ani s rodiči neřeším, protože už ho mají plný zuby a nechci aby nevlastní taťka se s ním třeba porval nebo tak něco. Už toho mají taky dost.

Kdo zrusil vikendy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 18:53
@PaníBovaryová píše:
Kdo zrusil vikendy?

A z jakého důvodu :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
7.5.21 18:53
@andelka83 píše:
Jako ruku na srdce..jaké skutečné možnosti ten druhý rodič má? Dítě se odlučuje od rodiny přirozeně, ale ten u kterého žije v jeho životě stále je, denně, a má možnosti, kdežto ten druhý? Minimální. Ale automaticky je za špatného, který se nesnaží, nezajímá, nic nenabízí..Vždyť to není fér. :nevim:

Proc v nem porad vidis odstrcenho chudaka a domyslis si nejake konstrukce o tom, jak ho dcera nechtela v puberte prijmout? Je to smirujici magor, co chce ovladat. Nezajima ho jeji pritel, nezajima ho jak a proc chce dospela dcera zit tam a ne tam. Proste ja si myslim, ty musis poslechnout. Co je na tomto pristupu jako fer?

Druhy krok bude, ze prestane platit alose. To je jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
7.5.21 18:54
@andelka83 píše:
A z jakého důvodu :think:?

No urcite na nej byla ona zla a muze si za to sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
7.5.21 18:58
@andelka83 píše:
No 2000 je málo. Ale často to bývá tak, že o zvýšení ani nikdo nežádá a nestojí, výměnou za to, že se otec stáhne a v podstatě ze života a nějakého rozhodování se vzdá. Jo, mnoha chlapům to vyhovuje.
Když ten vztah se ochlazuje od 12, tak se taky nedivím, že nevěděl, že v 15 má přítele. Umím si i představit, že by se mu to nelíbilo a projevil svůj názor.

Mohl se zajímat. Mohl se starat. Mohl se aktivně zajímat o život svého dítěte, mohl se snažit prohlubovat s ním vztah. Tohle za něj nikdo, ani to dítě, není povinen dělat, a pokud s ním jeho dospělé dítě nemá vztah, protože on něco „vzdal“, je to jen a pouze jeho vina, nikoho jiného.

Ty děláš, jak by chudáček chlap vlastně neměl jinou možnost, než stáhnout uši a „vzdát to“. Normální rodič bojuje o každou chvíli se svým dítětem a o co nejširší styk s ním - mohl zažádat o střídavou péči, o rozšíření styku (stejně jako tvůj chlap, mimochodem) a není důvod, proč by se ho neměl domoci. Já si z pozice normálního rodiče nedokážu představit, že své dítě uvidím jednou za dva týdny na pár hodin, protože snažit se o cokoliv víc je příliš složité. Ty ano? Pokud otec zakladatelky to takto udělal (jakože si furt myslím, že ty si do toho projektuješ svoje vlastní zkušenosti a úplně ignoruješ, že otec zakladatelky nejspíš není úplně ten zlomený, nešťastný typ tatínka, který by rád, ale je jen slabý něco udělat), pak jen opravdu sklízí, co zasel. Jestli si myslíš, že slovně napadat dospělého přítele své dospělé dcery je „vyjádření názoru“, asi ale nepochopíš, v čem vězí jádro pudla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 18:58

Mně jde o to, co by mohl a měl otec udělat, jak se chovat, aby k tomu nedošlo. Jestli vůbec jde tomu zabránit, vyhnout se tomu, aby se ten kontakt v podstatě přerušil a aby se stal pro dceru cizím člověkem, který vlastně jen obtěžuje. Protože velká část otců má své dcery ráda, záleží jim na nich a bojí se o ně. A to i když s nimi nežijí ten všední život. Aspon tomu věřím a vidím to kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
7.5.21 19:03
@andelka83 píše:
Mně jde o to, co by mohl a měl otec udělat, jak se chovat, aby k tomu nedošlo. Jestli vůbec jde tomu zabránit, vyhnout se tomu, aby se ten kontakt v podstatě přerušil a aby se stal pro dceru cizím člověkem, který vlastně jen obtěžuje. Protože velká část otců má své dcery ráda, záleží jim na nich a bojí se o ně. A to i když s nimi nežijí ten všední život. Aspon tomu věřím a vidím to kolem sebe.

Zacala bych slusnym chovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
7.5.21 19:13

Hele vy co tady kritizujete otce, vzpomeňte si na Vasi pubertu a jak jste ji chteli travit s rodiči. Mám také rozvedené rodiče s otcem jsem byla tak 1× měsíčně, protože nebyl čas byli kámoši, škola, konicci… Jenže cas jsem ne trávila ani s mámou, jenže ta byla doma, tak to bylo trochu jiné… Fakt bych otce nekritizovala tak prikre. Jeho chování není ok, ale možná mu je jen líto, jak už do života dcery vůbec nepatří a jí to přijde naprosto v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
7.5.21 19:39
@andelka83 píše:
@Matt 02 ale oni vztah asi měli, vždyť psala, že k němu jezdila pravidelně, ale od puberty už se to změnilo, nechtělo se jí. U nás taky vztah byl, do 13-14 v pohodě, víkendy, prázdniny, od 2 let to tak fungovalo, do 13 měl čas jen na ni. Ale jak to udržet i později? Jde to vůbec? A když ne, může za to otec? I když předtím to bylo fajn a měli se rádi?Ono je ntvi jiného, když dětem povolují a vysvětlují rodiče, kteří s nimi normálně žijí. a něco jiného, když dítě se cítí doma jen u jednoho, poslouchá jen jednoho, ovlivňuje ho jen jeden, dá si říct jen tam kde je doma. U druhého totéž znamená, že prudi a míchá se do něčeho co se ho netýká.

Já chápu jak to myslíte, asi na tom svým způsobem něco bude. Určitě existuje nějaký otec, co to myslí dobře, chce být se svým dítětem a to nemá zájem. Ale zřejmě to nebyl tento případ, alespoň podle toho co zakladatelka píše. Nepíše nic o tom, že by otec s ní chtěl být víc atd. Však měl možnost, mohl si rozšířit styk. Jestli mu to takto vyhovovalo a nebo ustoupil a trápil se, to nezjistíme a už je to teď jedno. Podstatné je, co se děje teď a to, že se chová jako psychopat je fakt a nic ho neomlouvá. To je to co zakladatelka řeší. Navíc je plnoletá a i kdyby jí otec vychovával a žil s mámou tak nemá právo nek9ho napadat a sledovat, jen proto, že se jeho dospělá dcera rozhodla odstěhovat. Souhlasit s tím nemusí, může mu to přijít brzy atd, ale měl by to respektovat a rozhodně se nechovat takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 19:46
@PaníBovaryová píše:
Zacala bych slusnym chovanim.

To je samozřejmostí. A dál? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek