Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jenže co dělat v takové situaci…
Nevím, snad nenechat od ní s sebou zametat. Vlastně s něčím podobným bojuju také. Neměly jsme otevřený konflikt, přesto to ve vzduchu visí. Manžel měl jednou v autě hovor přes HF. Přijel domů a když vypne motor, tel. najednou je slyšet ven jak z reproduktoru a já to na zahradě slyšela, co o mě ona vykládá…
Záleží jakou povahu má manžel. Sama bych očekávala od něj nějakou reakci, směrem k té scéně, mezi jejich 4ma očima. Něco jako mami, tohle nebylo úplně ok…, nelíbí se mi, že děláš, jakoby se nic nestalo (opíjení a následné scény, chování k dceři atd - nevím co vše). S malováním pomůžu, ale nechci, abys dělala, jakože nic.
@Michelle_M píše:
A ty ses tehdy té hádky aktivně účastnila? Já jsem pochopila, že šlo především o konflikt mezi ní a manželem, tak moc nechápu, proč jsi „v klatbě“ jen ty.
Protoze ona ho prece navadi proti sve matce. To neznas?
![]()
@Anonymní píše:
Jsi zena. Zakopovou valku zvladnes s prehledem ![]()
Jak už jsem tu psala, nakonec jsem dospěla k tomu, že jsem s tchyní přerušila styky. Jezdí tam sám muž s dítětem. Jedu tam jednou z rok, abych viděla taky rodinu švagrových.
Trápila jsem se tím několik let, co s tím vztahem dělat, protože mluvit s ní přímo naprosto nelze (jakýkoli problém popře, lže do očí apod.). Po narození dítěte se to všechno stupňovalo a po dalších pár letech jsem se rozhodla takto a mrzí mě, že jsem se tak nerozhodla dřív, protože bych si ušetřila všechny ty stresy.