Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den
1.5 jela dcera s tetou na pouť a vrátily se bez našeho Hajánka..
Malá na něm hrozně vysí..
Neusne bez něj, přes den už nespí vůbec a večer je hrozně přetažená takže toho taky moc nenaspí a když se v noci probudí tak ho začne hledat. Nenají se, protože jí jenom s hajánkem, koupání, stříhání nehtíků, česání, oblékání…nehrozí prostě. Je kupovaný před dloooouhou dobou a paní od které jej máme ani neví kde, na FB mi maminka radila, že na benzínce.. ale vše v okolí mám projeté, prolezlé všelijaké obchody a on nikde. Náhradní (podobné) po mě hází a nenene prostě
nemáte ho někdo doma prosím na prodej? jsem ochotná dát cokoliv za hajánka ![]()
Takového jsme kdysi doma měli. Jen ta kombinézka byla myslím hnědobéžová. Myslíš, že by to vadilo? Zkusím se po něm podívat.
Jsem si oddechla - v prvnim okamziku jsem myslela, ze se vam ztratil pes ![]()
Spoustu medvedu maji v Pompu, vybrala bych hodne podobneho. Male bych nejak vysvetlila, ze hajanek odjel do sveta
Nevim, kolik ji je let a co je schopna pochopit..
Příspěvek upraven 04.05.14 v 08:04
@CokeLady nez psychicky deptat dite, radsi sezenu nahradni hracku. Casem z toho vyroste. Nedelala bych z toho premrstene zavery..
@labilniveverka Zkus ho nějak dobře vyfotit a pomocí té fotky prohledat google obrázky, nabídne ti to podobné.
Jinak spíš souhlasím s @CokeLady, myslím, že za pár dní ji to přejde, ta paměť v tomhle věku není tak velká a podnětů je hodně. Ale chápu, že snadněji se o tom mluví, když nejde o mé dítě ![]()
Anebo běžte spolu do obchodu ať si sama zkusí vybrat nového kamaráda.
@CokeLady Souhlas. U nás tedy nic takového není. Ale zase si hryže nehty ![]()
Podle mě vypadá jako medvídek, kterého najdete v každém hračkářství, takových jsem jako malá měla mraky..jinak tedy nechápu, proč se tu řeší závislost na hračce
jééžiš no tak má médu no
horší je podle mě závislost na dudlíku, ten kazí zuby atd…my s tím ted bojujeme, ale budeme se učit jedno po druhém, nejdřív odnaučíme dudlíka, pak plínky, taky jí nebudu stresovat, aby se honem rychle naučila padesát věcí
Dcera je od malicka zavislé na pejskovi od CA. A to mé pět let a dodneška ho nekam bere a neusne bez nej jako problém to nevidim akorát vi ze ven si ho brat nemuze. Ted uz ma i svoje jmeno pan Studeny
![]()
Ja to chapu, soucasti nasi rodiny je zas krtek. Dostala ho v roce a pul, od te doby se od nej nehne a kdyz si ho nahodou doma zapomnela, museli jsem ji ujistovat, ze se o nej dobre postarame. Nosi ho stale s sebou, ale uz se da presvedcit, ze jsou mista, kam si ho vzit nemuze a obcas ho necha doma, i kdyz jede na par dni k babicce. Pocitam, ze casem to opadne. Uz ted pocita s tim, ze do skoly s ni nepujde( pokud vubec do te doby bude jeste drzet pohromade).
@jenny.fields píše:
@labilniveverka Zkus ho nějak dobře vyfotit a pomocí té fotky prohledat google obrázky, nabídne ti to podobné.Jinak spíš souhlasím s @CokeLady, myslím, že za pár dní ji to přejde, ta paměť v tomhle věku není tak velká a podnětů je hodně. Ale chápu, že snadněji se o tom mluví, když nejde o mé dítě
Jak ma vyfotit neco, co ztratila? ![]()
Podle me je pro deti narocnejsi na psychiku fixace na hracku, ktera se kazdou chvili nekde zatoula.kdyz jsem pracovala v jeslich, tak to bylo silene, deti neumely pochopit, ze plysak opravdu nepatri na stul k obedu, pak neustale spory, ze jim ho nekdo vzal… Ale pro ty deti je to takovy maly poklad, nahrazka maminky.
Moje dcera ma dek, ktere rika šneka a taky ma na ni zavislost, staci, abych ji na ni sedla a uz rve. Ale poucena z prace ji od zacatku u vseho, co zavani zavislosti, ucim, ze to na ni pocka. Sneku jsem parkrat prala, treba par dni cekala, nez se dostala do pracky, trocha slzicek byla, ale mala to ustala.
@LadyTommy píše:
Jak ma vyfotit neco, co ztratila?
no to je fakt
mě zmátla ta fotka ![]()