Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Máte tipy (kromě antiperspirantu), jak neprat halenky z umělých vláken hned po nošení?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kór v těchto vedrech. Peru všechno hned po nošení. Dva dny je prasárna když je venku 30+.
Přijdu domů a všechno letí do koše na špinavý prádlo i když to mám na sobě třeba jen půl hodiny mám odpor k tomu si to znova obléknout ![]()
Bez ohledu na materiál a roční období peru vždy po jednom nošení. Navíc teda používám denně antiperspirant.
To je nějaká provokace, ne?
já bych nejradši prala obden i boty.
A není myšleno právě nahromadit více halenek a prát je najednou?
@Havlova píše: Více
obávám se, že ne - když si znovu přečteš původní dotaz, tak ještě tam vidím spekulaci, že po použití antiperspirantu může tu halenku nosit ještě dýl,
fůůůj mix antiperspirantu a potu další den
To neporadim, nosim jen 1×. Mam jich dost na to abych prala vic najednou. Umely vlakna ale nejsou dobry. Krome antiperspirantu se jeste muzes strikat klasickym sprejem. Ale ty zensky v tech umelych halenach smrdi ma sto honu. Jeste bych se urcite rano vysprchovala
@Lyra120 píše: Více
Ta umělá vlákna jsou prostě náchylnější k pocení, jak to nedýchá, a tím pádem je třeba to vyprat… Nebo kupovat kvalitní hedvábné, v tom se člověk vůbec nepotí, takže není třeba prát tak často (ani by se prát neměly, stačí jednou za čas ručně přemáchat)… Ale jsou krapet dražší no, resp. hodně dražší, ale po mě nutnost, protože se v těch umělých vláknech zbytečně potím (ale znám i lidí, co se tolik nepotí, tak jim to neva, ale perou i tak). ![]()
Já mám pocit, že ty umělá věci smrdí někdy i vyprané. Snad to má nějakou paměť smradu, nebo se ten smrad nechce pustit…
A smrdí to mnohem dřív než bavlna. Používám různé antiperspiranty, deodoranty. Když jsem v bavlně, cítím tu vůní, když jsem v něčem umělém, tak někdy už si nepřijdu až tak voňavá… ale možná mám jen háklivý nos ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat