Halucinace - hledám prcka ze spaní

2639
4.9.13 12:03

halucinace hledam prcka ze spani

Ahoj maminky mam problem ktery me uz trapi rok a pul. vnoci se neustale budim a hledam maleho po loznici nekdy i vyskocim z postele a chytam maleho aby nespadnul, nebo mu beru z ruky nuz, sroubky a kameny z pusy atd. kolikrat jsem se tak prastila do nocniho stolku. chnapu po chlapovi a hledam kde je maly.dnes vnoci jsem z loznice videla otevrene dvere do koupelny a vstala jsem at maly nevyleze z baraku ven myslela jsem si ze to jsou vchodove dvere :-/ nebo obavy ze nekde chodi po vrchu a spadne ze schodu ze vnoci neni zadelana zabrana na schodech :-( prijde mi to uz dlouho nevim jestli to tak ma taky ale je to strasne unavujici.na vecer piju hermanek ale nepomaha.tak snad se najde nekdo kdo poradi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1180
4.9.13 12:08

Já to mám taky, ale neřešim, už od mala mám divoké spaní a živé sny, máma se ještě doteď směje, jak jsem se ze spaní prala s peřinou…je to v tu chvíli hrozný, ale snažim se rychle vzbudit a řikám si, že je všechno dobrý, že se mi to jen zdálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
4.9.13 12:10

Nemas ted stresove obdobi? Nejake trable, neco, nad cim porad premyslis? PRrijde mi to jako nocni mury, na ktere trpi manzel, ma to vzdy, kdyz jsou problemy v praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.9.13 12:11

A stává se ti to každou noc nebo nějak extra často?
já tohle mám taky, ale tak 1× za měsíc kdy se probudím s hrůzou že malý spadne z postele a snažím se ho chytit. Přitom spí ve své vlastní posteli v pokojíku. Když jsme třeba na chatě a on spí se mnou tak se skoro nevyspím, protože mám tyhle šoky pořád. Třeba co 20 minut jsme vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
4.9.13 12:14

Ahojky, taky to mám… teď už jen občas (když mám starost aby malý nebyl nemocný apod.)…
A taky je to horší když jdu pozdě spát atd. Čím míň mám kvalitní spaní a flákám to… tím jsou tyhle stavy horší…
Když byl miminko, tak jsem fakt ze spaní doslova blbla! Třeba se mi zdálo, že jsem ho zalezla (přitom jsem ho nikdy nebrala k nám do postele na spaní!) a zdálo se mi, že nedýchá a tloukla jsem se do prsou :oops: nebo jsem budila chlapa taky a bláznila…

Jak spíš? Co nějaké starosti s malým momentálně? Nějaké věci na to opravdu vliv mají!
Já vím, že je to otrava. Zkus vypozorovat co to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
4.9.13 12:17

Ahoj, já jsem to měla první měsíc po porodu a pak jen občas třeba jednou za měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
4.9.13 12:19

Nevím, kdy běžný stav už přechází do stavu, kdy by možná bylo fajn to řešit s doktorem :nevim:.
Já jsem to měla také - první dva tři měsíce, budila sem se vyřízená s tím, že jsem usnula u kojení a hystericky hledala dítko po posteli (a ono dávno spokojeně spinkalo v postýlce)…prostě jsem si nepamatovala, jestli jsem ho zpátky uložila nebo ne. Časem se to uklidnilo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
4.9.13 12:20

A kde spi? postylka, postel, s vami nebo v pokojicku? asi bych pred spanim zkontrolovala bezpecnost a sla chrnet nebo si ho dala k sobe. jinak je to az paranoidni

• Citovat
  • Upravit
1266
4.9.13 12:23

@parapampoli Můj manžel má také divoké živé sny, ale většinou když právě něco řeší, je ve stresu nebo nad něčím hodně přemýšlí.
Napadlo mě, co třeba zkusit jógu? Nebo prostě něco, co tě zklidní… pustit si před spaním hezkou hudbu, zapálit svíčku a uvolnit se. Než usneš, mysli na něco hezkého.. Určitě je to z nějakého stresu, máš v sobě asi nějaký neklid z nečeho, ale na to musíš přijít sama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
4.9.13 12:23

Také jsem tohle měla snad každou noc v 6ti nedělí a teď se sem tam také vzbudím a leknu se, kde je malý, že jsme ho s přítelem zalehli :oops: a přitom on spí vedle nás ve svojí postýlce..ale jak už tu někdo psal, máme teď trápení se zuby, tak si ho po půl noci vezmu k nám do postele a to se teda pak taky budím co chvíli s hrůzou kde je a jestli nespadl..atd.. :think:
asi to bude úděl matek..se šokujeme i ze spaní :lol:

• Citovat
  • Upravit
45722
4.9.13 12:29

Sem to měla zezačátku taky, že jsem hledala v posteli dítě, které tam vůbec nebylo…tak asi je to docela normální. Ale hledat ho po pokoji v roce a půl… :nevim: jak se toho zbavit nevím, ale snad to přejde samo až bude větsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
4.9.13 12:35

No on prave uz v 21.00 spi v postylce ve svem pokojicku nikdy jsem ho nemela u sebe ale to neni ze ho hledam jestli nespadnul spise mu beru veci z ruky aby si neublizil posledne to byl nuz ale proste vnoci a to spinkal ja nevim je to hrozne je to snad denne stresy asi mam jsem na nej sama chlap je do vecera v praci a rok a pul ho vychovavam jen ja nemame babicky ani zadnou rodinu kdo by si ho vzal na chvilku asi jsem vycerpna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
4.9.13 12:53

Taky jsem to tak měla, zuřivě jsem prohrábavala polštáře a hledala dítě o kterém jsem si myslela že se tam chudák dusí. A on spokojeně spal :lol:
Roztrhala jsem pár povlaků a časem to přešlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.9.13 10:05

Ahoj jak psaly holky, má taky takovou zkušenost, sice nehledám děti, ale vidím místo dveří skřín, v noci vidím něco co není, je to z přetížení, ze stresu z nevyspání, hodně se to u mě objevovalo když děti potřebovaly větší péči a noční vstávání ted už jsou ve věku školáků a hodně to vymyzelo ( nicméně jsem si dlouhou dobu říkala, že asi nejsem normální a radši sem o tom nemluvila pokud mě manžel nepřistihl :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
5.9.13 14:06
@parapampoli píše:
No on prave uz v 21.00 spi v postylce ve svem pokojicku nikdy jsem ho nemela u sebe ale to neni ze ho hledam jestli nespadnul spise mu beru veci z ruky aby si neublizil posledne to byl nuz ale proste vnoci a to spinkal ja nevim je to hrozne je to snad denne stresy asi mam jsem na nej sama chlap je do vecera v praci a rok a pul ho vychovavam jen ja nemame babicky ani zadnou rodinu kdo by si ho vzal na chvilku asi jsem vycerpna

Tak to bude ono, máš toho hodně. Já jsem na prcka taky více méně sama, a tak abych nebyla unavená, tak chodím spát s ním, když jde on :-) Zkus si třeba zpestřit den něčím hezkým, kam můžeš vzít i prcka, nebo aspon návštěvu u kamarádky, aby sis nepřipadala pořád tak sama. Taky mám prcka rok a půl, ale tyhle halucinace jsem měla jen ze začátku jako většina ostatních maminek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí