Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@g.sandova To věřím… no mě se zeptala ale řekla jestli chci urychlid porod..byla jsem otevřená už 3 týdny..tak jsme řekla že jo.. ale takovou bolest jsem nečekala.. hlavně jsem měla hned kontrakce a křížové bolesti.. hned jsme měla kontrakce po 4 minutách za 2 hodiny po 3 a pět hodin po první kontrakci po 2…porod 12,5 hodiny..už bych do toho nešla ani za nic
@Kajka9 no to je síla. Hamiltona bych zvolila pouze pri přenášení. Kdyby nebylo zbytí
@g.sandova Taky jako kdybych přenášela třeba týden tak teprve bych nad tím přemýšlela… plno známích kdo měl Hamiltona každá hrozný porod a teda já to můžu jen potvrdit
@Kajka9 Take jsem to tak mela. Uz bych se nedala, radsi prenaset.
@tulipán že? no já tenkrát nic moc o Hamiltonu nevěděla jen jsem věděla že je to vyvolání porodu hmatem… ale ona tenkrát řekla jestli chci urychlit porod a mě to v tu chvilku necvaklo
![]()
@Kajka9 Take jsem netusila, s cim vlastne souhlasim, moje neinformovanost. Me rikala, ze mimin je velky, jestli uz me to nebavi, tak tomu pomuzeme, ze je to neskodne. V porodnici mi sestra vynadala, ze se musi porod spustit sam, jinak porodni cesty nejsou pripravene a zenska trpi.
Me ho udelali na mou zadost v den terminu, protoze uz jsem cely mesic predtim poslouchala, ze se to tam dole chysta a po 3mesicich letnich veder s brichem, akcnim batoletem a psem jsem byla uplne hotova. Nebolelo to vubec a byl to muj nejrychlejsi porod ze tri, necelych 5hodin od provedeni Hamiltona. Strasne se mi ulevilo.
Ak nie je dovod, tak by som do toho nesla. Mne ho robili tyzden pred terminom, ale bol na to dovod a aj telo sa uz chystalo. Vobec nebolelo a do 12hod som aj porodila.
Pri najmladsom som kombinovala malinik, kontryhel, horuce sprchy/vanu, sex, pohyb, koreniste napoje a rozhovor s mimcom ![]()
@tulipán A ještě k tomu strašně nepříjemná doktorka a dost surová..říkala vás to bolí co teprve porod…přitom já mám práh bolesti strašně vysoko..hned jsem začla hodně špinit ![]()
Tyjo, to co tady ctu je docela sila. Nechapu, jak to muze nekdo udelat bez souhlasu!!! To musely byt naprosto predpotopni nemocnice
…Me teda hamilton nebolel ani trochu. Bylo tojen trosku neprijemny…prirovnala bych to k tomu, jako kdyz chlap prosku vic prirazi
ale nic vic. Asi jsem mela dvakrat stesti na doktory. A mozna i pomohlo, ze jsem si tak trochu toho hamiltona ridila sama. Dohodla jsem se, ze ho provede na muj pokyn. Takze jsem se parkrat nadechla, kyvla na doktora a u samotnyho zakroku se co nejvic uvolnila a jen vydechovala…mozna i to prispelo k tomu, proc to nebolelo?
@VikiRiki to nevím ale on byla i tak surová strčila mi ruku snad až nevím kam totálně sní 3× protočila ![]()