Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@konfett Jen mě zajímalo v kterém týdnu se to dělá
Jsem teď 37 tt. Díky ![]()
@konfett píše:
@smurfka Velká závist.Asi si taky trošku zahopsám
a budu doufat v to, že budu mít stejně hladký průběh porodu, jako Ty!
Příspěvek upraven 19.08.13 v 16:15
jj klidně si přečti můj deníček o porodu..fakt super, se těším na další, snad bude ještě rychlejší než tento první ![]()
@andy266 Ve 37. je asi ještě hodně brzy. Já se na něj poprvé ptala ve 38+5 a Dr. říkala, že by to ještě nemělo cenu. Pokud bude rozumný lékař, tak Ti to určitě sám nabídne, až to bude vhodné ![]()
Ahoj, mě dělali HH taky ve 40. tt a po odtoku plodové vody. Voda si klidně odtekla, ale porod prostě nezačínal
Bolelo mě to, ale taky jsem nešpinila nijak.. Vlastně to nemělo žádný efekt a to mi ho dělali 2×
pak přišlo na řadu vyvolávání, aby se to uspíšilo..:-) Držím palce, ať máš prcka brzy u sebe ![]()
@smurfka Tak to určitě kouknu! A budu myslet jedině pozitivně, ať to klapne
Když vím, že je možné se těšit na porod ![]()
@Lejaa Děkuji!!! Já bych musela příští týden na vyvolání a to se mi moc nechce
Tak doufám, že to zabere, nebo že dostane malý do té doby rozum ![]()
@konfett píše:
@smurfka Tak to určitě kouknu! A budu myslet jedině pozitivně, ať to klapneKdyž vím, že je možné se těšit na porod
podle mě je lepší se těšit, jet do nemocnice s pozitivním myšlením, protože to dost pomůže, než když tam člověk jede, bojí se, je nervozní, tak se to odrazí i na chování sestřiček a dr..jestli člověk jede pozitvně naladen, hned to vnímá i okolí a je líp. ![]()
@konfett To určitě je, já jen že o tom ted hodně čtu, tak mě to zajímalo ![]()
@konfett
vyvolanej porod je hnusnej, tak snad se ti zadaří..:-) Já si pak nechala dát epidural, protože po oxytocinu jsem to nedávala
a porodní bolesti byly pak tytam, celou dobu jsem si povídala s manželem a měla jsem jen tlak do konečníku
takže jestli nakonec budeš muset na vyvolávanej, doporučuju epi, nic to není ![]()
@smurfka Ještě jednou gratuluji k takovému porodu. Já se na porod těším už nějaký ten týden. Bála jsem se ho asi jenom před otěhotněním. Pak jsem s tím byla smířená a teď se už opravdu těším
Přesně jak píšeš v deníčku, že se člověk ani pořádně neotočí v posteli atd. Teď se mi rozjela už trochu silnější bolest v zádech a jde do boku. Tak uvidíme, jestli je to už ono, nebo jenom poslíčci
Ale i tak mám radost, že se něco děje ![]()
@Lejaa Děkuji za radu. To je dobré vědět. Zatím jsem se k epi stavěla neutrálně, ani pro ani proti, že uvidím. Ale je pravda, že hodně maminek říkalo, že vyvolávaný porod je peklo.
Nakonec jsi to zdárně zvládla! Tak kdyby bylo nejhůř, tak na Tebe budu pamatovat ![]()
@konfett
Já jsem právě byla těžce proti epiduralu
i v těch bolestech jsem pořád říkala, že nevím jestli ho chci..
bála jsem se té jehle. Nakonec jsem byla celá v křeči a čekala na tu bolest od té „obrovské“ jehly a ona žádná nepřišla, najednou to bylo a já to ani nezaznamenala ![]()
Takže tak..
Hodně štěstí!