Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem si holky stáhla obě Relikvie, byly v zipu na uložto, stahovalo se to 6hodin, tak doufám, že to bude stát za to ![]()
@chaarleene právě že česky
ale mám ráda i s titulkami, slyším pak herců hlasy v pravé podobě. dneska jsem na YT koukala na trailery v angličtině ![]()
@Denpry já právě česky nechci, mám to načtené anglicky a když jste tu psaly o Kráturovi, tak jsem chvíli musela přemýšlet, kdo to jako je
na filmy se dívám zásadně v angličtině s anglickými titulky ![]()
@chaarleene tak já nejsem tak zdatná angličtinářka, abych si mohla dovolit se dívat na film bez dabingu či titulků ![]()
@Denpry no, my jsme asi výjimky, nikdo se s náma nechce koukat
jsme nabízeli i sousedům, ať někdy přijdou na film (máme projektor), ale všichni to chtějí česky a to my zase neradi, dabing nám nesedí…
@chaarleene Taky jsem přemýšlela, kdo je Krátura a co to jsou viteály
V češtině jsem četla jen první 4 díly.
@Denpry Jak drží Radcliffe Dobbyho na poušti neznám (sedmičku jsem ještě neviděla), já jsem brečela u knížky a mám pocit, že tam Dobby umřel někde na útesu poblíž domu Billa a Fleur
Ale je pravda, že už jsem to dlouho nečetla, tak si nejsem úplně jistá.
@Žižule bylo to u moře
v první části, kterou jsem ještě viděla, zítra plánuji shlédnout dvojku ![]()
@chaarleene heh, až budu umět dobře anglicky, tak přijdu ![]()
@Denpry tak ja filmy zasadne v anglictine, i do kina jsme sly s kamoskou na original zneni s titulkama, je to 100× lepsi
ale bez titulku bych o asi nedala, ani na tu knizkuv originale si neverim ![]()
@jane-e věř si
na tohle to je ideální, vlastně už to znáš a tudíž i líp porozumíš
navíc jsou do knížky pro děti, takže ten jazyk není nijak moc složitý ![]()
@chaarleene to nam rikal lektor taky
jenze ja ted 2 roky mam o anglictine spis predstavu nez pojem, v praci jsem musela komunikovat, ale s malym nemam kdy kde a s kym, tak jsem duta ![]()
@jane-e právě proto pořád čtu v angličtině, pracuju z domu a jazyky sice využívám, ale v omezené míře, takže takhle se aspoň trochu udržuju ![]()
jinak koukat anglicky s anglickými titulky mi přijde lepší než s českými, protože pak nemusím neustále přeskakovat z jednoho jazyka do druhého ![]()