Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
najde se mezi vama sileny nadsenec HP?
Vekove mi teda na pohadky uz odzvonilo
,ale ja ho proste miluju./no a priznejme si,ze pro deti jsou tak prvni dva dily,rozhodne na ty posledni bych syna do kina nevzala/.
A ac nejsem vetsinou pravy fanda niceho,HP me dostal a ja si to musela priznat
.Pac jak jinak se da nazvat,kdyz nekdo netrpelive cely rok vyhlizi,kdy uz TO bude..a ted po shlednuti ofic traileru se mi rozsirili panenky a chytam tras
a nedokazu si predstavit,ze nepudu na premieru..
Trailer je nadupany a neskutecny a zda se mi,ze bych nemusela byt zklamana dejem podle knizky.(i kdyz v mysli se mi uz ten pribeh odehral pri cteni
)
Je teda tady nekdo,kdo vyhlizi datum 19.prosince?
fanda jsem byla, nakupovala louskala jsem knížky v originále, protože čekat na překlad, užralal bych se zvědavostí. te´d už to nějak opadlo. dočetla jsem poslední díl a tím to nějak zkončilo. filmy mě už neberou, ty mě vždycky zklamaly. Respektive pak už ne, už jsem očekávala, že to nebude jako kniha. Ono to logicky ani nejde, všechno narvat do 3hod. filmu. Ale určitě půjdu, vždy jsem zvědavá, jak to který režisér pojme.
neczuz ![]()
Jo,to nejde narvat knihu do filmu.Presto ty filmy mam rada a zkouknute je mame doma x-krat(je to proste jina kategorie nez kniha).Po zmastenem Princi dvoji krve jsem si rekla,ze Relikvie proste cist nebudu a nebudu
Ale stejne jsem to cetla a je to uzasne napsana kniha.A ukazky a zpravy o Relikviich sleduju uz delsi dobu a ted co vyslo ofic,vypada to fakt nadejne-taky jsou z knihy dva filmy,ze..
Tak Harryho můžu,jak v knížce tak i ve filmu.Nejsem tedy takový nadšenec,že bych se hnala hned do kina,ale filmy se my fakt líbí.
Any, hlásím se! Celou dobu jsme mu odolávala a nějak mě nelákalo ho číst, až jsem o Vánocích dostala od bráchy pod stromeček celou sedmidílnou sadu. Do srpna jsem odolávala a ted už čtu 4. - Ohnivý pohár, a jsem nadšená. Na filmy nekoukám, možná až přečtu všech 7 dílů.
jo jo taky miluju Harryho Pottera… knížky jsou lepší.a když jsem dočetla poslední díl bylo mi líto, že už je konec! myslím, že je moc škoda že autorka to tak rychle „utípla“ myslím, že kdyby chtěla mohla pokračovat dál… protože než by našel všechny viteály mohly by být ještě dva tři díly… a děti by četly!
pak to vzala podle mého gusta dost hopem! no co naděláme! škoda!
už je mám přelousklé dvakrát dokola… a ráda se vrátím… ![]()
Taky se těším na film. Naštěstí jsme byli vždycky v pravý čas v Británii, takže knihy jsme dostali toho dne, co vyšly
Dcera v šesti letech přečetla první čtyři díly, další jsem jí zatrhla, protože tomu už by fakt houby rozuměla. Filmy máme rádi, ale jsme knihoví, nicméně, ano, těším se ![]()
Hlasim precteno komplet nescetnekrat v anglictine (v sestinedeli moje hlava vic nepobrala
), nescetnekrat v cestine, momentalne zasvecuju sveho nejstarsiho - jak ja se tesim na to cteni pohadky pred spanim (prave koncime ctverku).
Do kina na to nemuzu, bo u nas nebyva jedina originalni kopie s titulkama - vsecko si to kreckuje Praha
a ja ten dabing fakt nemusim.
Ja se tesim hlavne na story o Snapovi, nastvali by me, kdyby zrovna tohle vystrihli.
jeje,holky,to me tesi
![]()
Film lepsi nez kniha proste byt nemuze,to snad ani nikdy jinak neni./treba u Hanibala jsem straaasne trpela,ale to je nekde jinde../A jak rikam,u HP ten film beru jako vlastni kategorii ![]()
Ja proste do kina musim,i kdyz je pravda s tim dabingem a origosem me to stve taky,ale jeste nevim,jak to udelam
,pac mladsimu budou tou dobou teprv ctyri mesice(a nenachazim pochopeni u rodiny,proc chci jit na pohadku vlastne bez starsiho syna kvuli sobe
)
MMch.Pravda o princi-Snapovi snad vynechana byt nemuze.To snad ani nejde
/a navic ja uz si to v hlave prehrala,jakobych videla film
)
Pravda,zatim v zadne ukazce jsem to nevidela,ani v ukazkach z druhe casti filmu,ale tak snad!
No jasněěěěěéééé! Kolikrát jsem přečetla všechny knihy
A pak po kině manželovi případně dovysvětluju, co nepochopil ![]()
Strašně se na film těším, sice se knize nemůže rovnat, ale baví mě ta dramatická hudba a efekty a atmosféra a tak.
Mmch, razím názor, že pokud má film předlohu v knize, vždy napřed přečtu knihu a pak jdu na film. nejsem zklamaná z filmu, ale chci chápat všechny naznačené a zkratkovíte souvisloti.
ja milujem seriu HP, citala som niektore v slovencine ale posledne diely v AJ lebo sa mi nechcelo cakat na slovensky preklad
filmy si pozriem, ale na knihu proste nemaju ![]()
ale okrem knih som precitala aj hromadu fanfiction pribehov v anglictine a velmi vela z nich bolo vynikajucich, ako keby ich Rowlingova sama pisala, ak nie lepsich
![]()
napr pribehy o Marauderoch, pribeh Lily a Jamesa - v slovencine tusim zaskodnici a v cestine netusim
to boli nadherne knihy ![]()
inak slovensky preklad sa mi viac paci ako cesky, dufam ze sa nikto neurazi ![]()
A kterou knihu mate nejradsi??? Samozrejme z Potterovske serie ![]()
Pro me to je Vezen z Azkabanu - proste Sirius Black
a hlavne ja kdyz to cetla poprve tak jsem si ho nejak automaticky predstavila jako Gary Oldmana. Takze i treti film mi pripada nej ![]()
Jinak posledni dil byl 1 den pred vydanim v Anglii nafocen na internetu - normalne vyfoceny stranky knihy, blbe se to cetlo, ale ja to louskala na dovolene 3 dny nonstop na notebooku, manzel se mi smal a pak zacal cist on, prestal se smat a nasledujici 3 dny nevedel o svete jak lustil ty jpg obrazky
![]()
doriang ja mam tiez najradsej Vazna z Azkabanu a potom tu poslednu siedmu knihu ![]()
my sme boli s drahym na dovolenke ked vysla sedmicka a den predtym sme to uz hladali ci nahodou a nasli sme to ale ako txt, nie obrazky
takze sme potom 2 dni vkuse obaja citali na mobile
tomu sa hovori romantika ![]()