Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, řeším dilema. Lejinka je sice ještě malá, golfky jsem chtěla řešit až na jaře. Ale po včerejší zkušenosti, kdy se jí navlečené zá:,–(ně nelíbí v autosedačce při nakupovaní, to vyřeším tak, že je koupím už teď a zatím budou v autě právě na nákupy a podobně.
Carrery, u těch se mi líbí spojená rukojeť, což by byla výhoda při nahánění staršího syna ![]()
Hartan je zase kvalitní značka, prý se dají rotovat rukojeti, je víc vychytanější. Nevíte, opravdu je o tolik těžší než Carrera?
Prostě se mi líbí oboje a nevím, které koupit. Které byste radily(i) vy?
Máte s něma zkušenosti?
Díky moc za jakoukoli radu.
Ahoj, mě se Hartan moc líbil, zdál se mi vychytaný, ale právě mě odradila jeho váha…11kg
, Carrery byly taky v kurzu, ale nakonec jsem kvůli menší váze vzala PP Pliko.
Lenquita, já PP pliko P3 zavrhla kvůli tomu, že se nedá uřídit jednou rukou. U Hartanu se dají rotovat ty madla, tak by to snad šlo líp.
Ale ráda si nechám poradit ![]()
Dají se „klasické“ golfky uřídit jednou rukou? Já to budu fakt potřebovat, budu nahánět Davču po všech čertech a do toho řídit kočárek ![]()
Vím, že třeba Zapp jde, ale vezla jsem ho prázdný a v druhé ruce syna.
To já taky řešila, moc jsem chtěla spojenou rukojeť. Prvotně jsem Pliko zavrhla, ale nakonec se k němu vrátila. Potěžkala jsem v obchodě Carreru a pak Pliko, tak Pliko mi přišlo o něco lehčí.(dost ho tahám, takže to byl jeden z parametrů) A co ten Bugster? Slyším na něj chválu.
Buggstera jsem chtěla, že ho koupím na jaře. Až bude mít malá rok. Ale včerejší zkušenost v obchodě mě utvrdila, že potřebuji golfky už teď, takže musí být do co největšího lehu.
Takže sedá PP ovládat jednou rukou?
Po obchodech celkem ano, ale venku ne. Ale Perego i dělá Centro, které má spojenou rukojeť.Prý lonská kolekce nebyla povedená, ale ta letošní je ok.
Já můžu z vlastní zkušenosti doporučit Carrery, dítko v nich jezdí od 7 měsíců, jsme moc spokojeni, máme letošní kolekci. Jestli máš nějaké konkrétní otázky tak se klidně ptej. Pavlína.
Nejsem majitelkou, ani jednoho z kočárů, ale měla jsem jak klasické golfky, tak s madlem.
Golfky, jednou rukou neuřídíš, stačí jen trošku křivější chodník a budou ti sjíždět a zatáčet na stranu, a co teprve když prší a v jedné ruce držíš deštník a druhou se snažíš řídit. Proto jsem je prodala a koupila si levnější s madlem. Jsou to tyhle: http://slunatko.mimishop.cz/detail.php?…
za 2.100,– jsou sice polské, ale jezdím s nimi 3/4 roku a bez nejmenší chybičky.
V tvém případě bych šla asi do carrery, ale i ten hartan vypadá dobře.
No já bych ještě řekla, že záleží jestli s nimi člověk cestuje-skladnost. Jak Carrery, tak i výše uvedený kočárek jsou malinko větší po složení než klasické golfky.
Holky, díky moc za všechny rady a postřehy.
Vypadá to, že nakonec půjdu do PP Plika P3. I přesto, že mám starší dítko. Když jsem o tom (pár nocí
přemýšlela, stejně za ruku moc chodit nechce a když půjde, tak to vyřeším aktuálně.
Ale zatím to není na 100%.
Pavli , já se ptala jedné maminky a psala, že jsou Carrery menší (jako, že mají menší „sedací“ plochu. Nemohla bys mi ji, prosím, změřit (výšku opěrky zad, plochu na sezení, délku opěrky nohou). Díky.
No, aby toho nebylo málo…
Ještě jsem objevila golfky Brevi B-MAX ON THE ROAD . Je to údajně novinka a vypadají fakt dobře ![]()
No myslím, že to Pliko fakt není špatný-jen člověk nemůže čekat , že bude jezdit jako velký sporťák na nafuk. kolech. Já ho mám asi 3 měsíce, a zatím je to fajn. Ale když jdu jen ven tady někde, tak většinou si beru Bebecar. Ale na cesty autem-je to super. Na madlo jsem si koupila tašku od Emitexu a vypadá to ok. Tak dobré pořízení! ![]()
Ahoj,
máme Hartan buggy a musím uznat, že je fakt super.Je pravda, že je těžší, ale i tak např. v zoo v Praze ho krásně složím a uvezu na klíně na lanovce,to jen pro příklad…Taky dcera je docela dost těžká, má ve třech letech cca 18 kilo a strašně ráda jezdí na kočárku, tahám na něm i docela těžké nákupy a je v pohodě.To že u většiny golfek uvádějí, že jsou pro dítka do 15 kg,snad jen Inglesina zippy a PegPerego jsou do 18 kg, tak jsem měla strach, aby se nám nesložil.Tak přeju dobrý výběr.Kadla
IVO - moje měřitelské schopnosti jsou nic moc, ale - výška opěrky zad je 50, plocha na sezení - šířka 34, délka op. nohou je 37. Ber to + - nějaký milimetr. Každopádně já je skoro denně vozím v malém kufru auta a v pohodě. Vybírala jsem taky mezi Plikem, ale nakonec jsem vybrala Carreru, je to fakt věc vkusu a co potřebuješ. Kažému se líbí něco jiného. Jinak se dost v diskusích píše o šisování a brzdě, my máme vše O.k. JInak kočárek obstál i u moře na sluníčku a vše je v poho, nikde mi nic nevybledlo. Kočár jsem po dovolené vyprala normálně v pračče a vůbec mu to neublížilo, spíš naopak. Tak přeji dobré pořízení - já jsem vybírala asi 3 měcíce a pomalu z toho nespala a manžel byl na nervy
Ahoj Pavlína
Lenquita , děkuji za přání, snad dobře pořídím ![]()
Kadli , máte toho Hartana letošní kolekci? Nemáš někde fotky? A kolik teda doopravdy váží? Na netu jsem našla rozmezí 9-11kg. Kdyby to bylo těch 9, tak ještě pouvažuji ![]()
Pavli , díky moc. Vypadá celkem široce. Myslím, že se tam vejde třeba i 2,5 leté dítko? Abych pak nemusela kupovat ještě další, to by manžel nerozdýchal
![]()
A rozměry po složení neznáš? Máme taky celkem malý kufr a v něm vozíme ještě psa ![]()