Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pralinko - no ty jsi zlatá. To víš, že budu potřebovat vědět, co s sebou do porodnice. Tím, že chodím do Čáslavi k dr., tak vím prd, co je potřeba v HB.
A je pravda, že v HB necpou dětem automaticky dudlíky?
Potápko díky tomu,že brodská porodnice patří mezi baby friendly hospital,tak dudlíka tam rozhodně neuvidíš nikde, to by sis ho musela donést sama a ještě to tam doktoři i sestřičky neradi vidí.
Do porodnice
MIMINKO
Jednorázové plenky - vel. 2-5kg, Fixies newborn(měla jsem já a balení stačilo)
Pampers newborn( využili jsme doma po
příchodu z por.)
Vlhčené ubrousky - Pampers sensitive bílé
Bepanthen na opruzeniny a bradavky
Oblečení a látkové pleny bývají volně k dispozici na novoroz.oddělení, stejně tak kosmetika
Je dobré si zjistit, co porodnice pro maminku a miminko poskytuje a podle si věci vzít s sebou,já jsem s sebou musela mít jednor.pleny, vlhčené ubrousky)
MAMINKA
Síťované kalhotky pro šestinedělky - 3ks(dají se přeprat)-lékárna
Porodnické vložky- 3balíky-lékárna
Bepanthen na bradavky
Vložky do podprsenky Fixies-drogerie
Další hygienické potřeby,toaletní papír,intim.mýdlo pro ženy(Laktacyd)
Hroznový cukr- k porodu,dodá okamžitě energii,čokoláda,kola
YAL roztok-pokud nechceš klistýr-lékárna
Tantum Rosalgin-lékárna,na rychlejší hojení hráze a poporodních poranění
Gel z dubové kury-lékárna,pokud trpíš na hemoroidy Župan
Pantofle (nejlépe omyvatelné)
Košile -zpravidla volně k dispozici v nemoc.,svojí jsem neměla
Ponožky
Ručníky 3ks
Dětský plavací kruh(nejmenší průměr)- na sezení po porodu,maximálně jsem ho využila
Mobil, doklady, těhotenská průkazka, oddací list nebo rodný list matky pokud není vdaná, občanka, papír se jmény
Pralinko - ty jsi zlato. Super seznámek ![]()
No, ale myslím, že s přibývajícím těhotenstvím budou přibývat i dotazy. Tak se těš!!!
![]()
Jo, a jaký máš kočárek? Jsem zvědavá obluda, viď? ![]()
Potápko - a kde se potápíš? Ve slané nebo sladké?? Moc tomu nerozumím… ![]()
Já vodu taky moc ráda, ale ne pod ní, ale nad ní. Jezdíme (teda já teď ne
) na Pálavě (kanoe na „divokou“ vodu). No, a myslím, že manžel už se mnou na vodu moc nepočítá, plánuje, že „přikoupí“ kajak (pro jednoho)…bídák…a to mu pořád říkám, že budeme potřebovat úplně jiné vozíto.....kočárek!!!! ?:-)
![]()
Pralinko - díky moc. Po novém roce už to začnu všechno nakupovat.
Amálko - většinou se potápím u nás v lomech a tak 2× do roka vyjíždím s tou naší partičkou někam k moři. ¨
Ale kanoi nebo rafty bych si taky zkusila. To musí být bomba ![]()
Kočárek - my máme vybraný cam cortina x3 evolution. Snad jsme vybrali alespoň trochu dobře.
Zdravím,
snad se vám bude seznam hodit, jo ještě jsem zapomněla na kojící podprsenky-2 kusy stačí:), a toaleťák
Kočárek- stavíme, takže já do kočárku nechtěla vrážet velké peníze, nakonec jsme koupili 4kombinaci,poláka.Ale slouží, hlavně má velká nafukovací kola a to je tady na Vysočině nezbytnost, tedy hlavně na vesnici.
Potápko Cam má kamarádka a je s ním spokojená.
Amálko ty bydlíš přímo v Brodě? K jakému dr. chodíš?
R.
Ahojky!
Pralinko - jojo, bydlím přímo v Brodě a chodím k dr.Přibylovi. A ty?
Ty jsi z nějaké okolní vesnice? Psala jsi 7km od HB. Co to může být? Vysoká, Veselý Žďár..............????
![]()
Potápko - Cam cortina je moc hezká, koukala jsem na něj na www.kocarky.cz. Myslím, že je to i s autosedačkou, viď? Tu já budu mít půjčenou od ségry (teda pokud nám do té doby znovu neotěhotní
), takže vybírám něco bez sedajdy. Zatím se mi moc líbí Patron-Bohemia Apolon Alux v takové oranžovo-hnědé barvě http://www.patron-bohemia.cz/baby/index.php?…
Tak uvidíme, co nakonec pořídáme ![]()
Amálko přivdala jsem se do Lípy, jinak chodím k dr. Šťastnému.
Kočárek máme tenhle:
http://www.veronika7.cz/index.php?…
naše barevná kombinace tam není,máme šedo oranžový.
R.
Pralinko - aha, tak Lípa, tenhle směr mě nenapadl. Kočárek máte moc hezkej. Oranžová je moje oblíbená, tu schvaluju
![]()
A co Karolínka? Zvládáte to pěkně?
Dneska jsem byla prvně na tom těhu cvičení a bylo to moc príma. Aspoň už vím, co můžu a nemůžu cvičit. Trochu jsem se předtím bála doma něco zkoušet… Akorát nacvičování toho dýchání je pro mě teror…musím se u toho děsně smát a pak mi to nejde ![]()
Zvládáme to,jak se dá.Střídavě oblačno, dneska zrovna děsně prudí, včera jí bylo 7 měsíců,tak jsem si zavzpomínala na porod. Ale v dobrým, bolest dávno zapomenuta, asi minutu potom, co mě dr. hodinu sešívala:)
Aktuální foto je tady:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Na těhu cvíčo, chodíš brzy. Já už jsem s tím pupkem měla co dělat, funěla jsem tak jak lokomotíva. Ale bylo to fajn.
Jinak takhle vypadal můj pupík 10 dní před porodem
https://www.emimino.cz/modules.php?….
R.
Pralinka - tada ty jsi měla krásné bříško. Nikde žádné špíčky, prostě jen ten pupík. Závidím ![]()
Amálka - patron byl můj favorit. Cortina se mi zdála hrozně drahá. Ale protože bydlíme na vesnici (není tu ani obchod), pořád jezdíme někam autem, tak jsem chtěla kočár s autosedačkou. No a Cortina byla prostě láska na první pohled ![]()
Pralinko - krásný bříško. Závidím, že jsi nepřibarala vůbec nikde jinde
A Karolínce to na fotce taky moc sluší, to už je velká slečna.
Potápko - no jo, na cestování autosedačku využiješ. Vůbec nechápu, jak se vozily děti v autě dřív. Asi se tak moc necestovalo… ![]()
A z které jsi vesnice? To musí být něco hodně malého, že tam nemáte ani obchod, viď?
Amalko - bydlíme ve Zvěstovicích. Asi ti to nebude nic říkat. Je to úplně na konci okresu. Vlastně bydlíme na rozhraní 3 okresů. Za vesnicí začíná Chrudim, my jsem ještě HB a z druhé strany zase už začíná okres Kutná Hora. Takže takový bermudský trojúhelník ![]()
A obdivuju tě, že chodíš na těhu cvičení. Já byla jednou a vůbec mě to nebavilo - na mě to bylo strašně pomalé. ![]()
Potápko - tak Zvěstovice opravdu neznám. Aspoň se kouknu do mapy a rozšířím si obzory
A mizí vám tam lidi, auta, lodě…???
![]()
Mně se to cvičení moc líbilo a bylo to docela svižný, takový jako aerobikový rozvičení na zahřátí, posilování rukou, bříška, nohou, zadku a pak to funění. Fakt dobrý.
Amálko - nám se hlavně ztrácí věci v bytě.
Pořád něco hledáme, někdy už mi to fakt leze na nervy. Hlavně když to nemůžu najít a celou dobu na to čumím ![]()
Tady bylo cvičení hlavně jen o protažení a dýchaní - nic pro mě. Jsem zvyklá si dát pořádně do těla. Přeci jenom na potápění nosíš na zádech 30 kg výstroj, takže kondičku mít musím. A navíc jsem až do 20 týdne chodila na hodiny aerobiku (bez poskoků a otáček), tak teď cvičím doma podle svého. Hlavně posilování a cviky na záda.