Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha, takže kočka=špatná zóna ![]()
Chodila bych ráda k dr. Ryvolové, ale ještě jsem se s ní nedomlouvala. Ségra k ní chodí s malým, navíc nás trochu zná, tak nás snad vezme. Jak moc dopředu se s ní musím domluvit?
Amálko já jsem se třeba dopředu s dr. nedomlouvala, ale někdo to dělá. Jen jsem si zjistila, pod koho patří Lípa,což je dr.Bambasová a po příchodu z porodnice jsem jí volala, zda u ní mohu zaregistrovat miminko. Pak si nás pozvala na KO.
Ale ty jako broďačka si můžeš vybrat, takže myslím, že jí můžeš zavolat klidně už teď. Ona si tě poznamená a pak ji brnkneš až po porodu.
Jen ještě v porodnici se tě budou ptát, jakou dr. máš vybranou, tak to chce mít už rozhodnuto.
R.
Tak u nás jsou zóny po celém bytě. Naše kočky totiž chrápou všude. ![]()
O víkendu jsme přivezli postýlku, sestavili a já zjistila, že z ní malou prostě nevyndám
Máme maličkatou ložnici a k postýlce se dá dostat jen přes manželské postele a to jsme zjistili, že bude nadlidský výkon. Takže narychlo předěláváme
. Doufám, že to do porodu stihnem - je totiž potřeba udělat novou šatní skříň a přebalovací pult. Manžel s sebou bude muset pěkně hodit.
![]()
A pediatra ještě vůbec vybraného nemám. U nás je jen jeden - těsně před důchodem, takže fakt nulový výběr.
Potápko - ty jsi mě sem pozvala z B-C?
![]()
Jsem Mirkat alias MirkaV - zde, jelikož jsem na B-C už šla jako provdaná ![]()
Řešíte dětskou dr.? Můžu doporučit Hejzlarovou, je velice pokroková a moc milá, jelikož prý nemohla sama mít děti kvůli nemoci, tak těmto „svým“ obětuje vše ![]()
Patříme pod Bambasovou, ale já k ní chodila jako dítě a její praktiky mi přišli dosti zastaralé… Navíc si na ní maminky „stěžovali“, čímž nechci snižovat její lékářské dovednosti, znám i maminky, co pějí chválu
Pralinko, já myslela, že i vy jste u Hejzlarové…
Co se týče Ryvolové, tak když jsem byla loňské vánoce v nemocnici, taka si na ni dokonce stěžoval i primář… A u nás na Žižkově od ní maminky odcházely… Ale i u ní jsou spkojené maminy, viz. má kámoška
Nevím, asi toho má taky moc…
M.
ahoj Mirko! Koukám, že Karolínka, je na Havlíčkobrodsku oblíbené jméno
Už tu máme dvě!
Jsi přímo z HB?
Potápko-tak to máte ještě dost práce s tím stěhováním a předěláváním, nezávidím… ![]()
Amálko - tam mám spoustu přátel a i brácha tam bydlí
A kolik ti je? Třeba se známe
Já jsem 81 ročník a chodila jsem na ekonomku ![]()
já jsem ročník 78 (jejda, já jsem už stará.....
)a chodila jsem na gympl, tak nevím
a předtím na Wolkrovku
Ségra je ale ročník 80 a chodila na ekonomku ![]()
Stará? ![]()
To ji určitě budu znát od vidění. A tebe možná taky…
Jak roste těhubříško? Je to dávno, co jsem to zažilo - i když mi to přijde jako včera…
Chodíš nakupovat do sekáčku u Nuselky? Jak jsem tam, tak pěkně roztáčím… ![]()
Má fakt krásný věci. Když jsem byla těhu, tak jsem ji objevila až kolem 20tt, docela mi to bylo líto, do té doby jsem nakupovala v Praze a za ty peníze, co jsem utratila, bych na Nuselce měla výbavu oblečení na minimálně 2 roky…
![]()
myslím že v Brodě se všichni tak trochu od vidění znají, tak třeba se vlastně známe ![]()
těhu bříško pěkně přibývá, už mám 10kilo navrch, dneska jsem absolvovala ultrazvuk a všechno je o.k., mimik hlavinkou dolů, tak jen tak dál
A ty nechystáš dalšího potomka???
Na Nuselské jsem byla, to víš, mám to za barákem, ale ještě jsem tam nic nekoupila, ale chystám se ta
. Budu mít spoustu oblečků po ségřiným mimču, takže do začátku toho moc potřebovat nebudu. Takže pořádně začnu nakupovat až bude mimčo na světě a budu vědět, jestli z něj poroste obřík nebo jestli to bude píďa malej ![]()
I když samozřejmě občas neodolám a něco už jsme koupila na mimibazaru a v jiných sekáčích
![]()
Mirko - jo jo to byla já. Koukám, že už jsi se zapadla. Super.
Amálko - tiše závidím polohu miminka. Máme stále polohu příčně, 13 kg nahoře a navíc mi teď strašně vylétl cukr. Dokonce na nějakou šibeniční hodnotu. Jsem z toho docela na nervy, protože sladké skoro vůbec nejím. I dr. se docela divil - sem tam si musím jít vycucat bonbon, abych s sebou nesekla a teď tohle.
Prý uvidíme, jak to dopadne za 14 dní.
Jo holky nevíte jestli si mám brát do HB porodnice svoje noční košile a župan?
Amalko - já přibrala 18,5kg
A pořád mi 5-7 zbývá shodit… Ale ještě kojím, tak to nehrotím.
Bydlíš v paneláku? Neznáš Andreu havlovou? Teď se jí narodila Nicolka…
Potápko - já tu diskusi zakládala ![]()
Ten cukr - případné omezení by bylo dočasné… Snad to bude v pořádku. Určitě ano ![]()
Do porodnice si nic brát nemusíš, košile určitě ne… jen ručník, osušku… a župan. Ale já ho vůbec nevyužila…
Potápko-neboj, Rozárka je určitě rozumná a ještě se otočí. Ségře se prťous otočil snad týden před porodem. A cvičíš na to něco? ![]()
A jak ti zjistili ten cukr? Z krve nebo z moči? Bylas na tom tolerančním glukozovým testu?
Mirko-to shodíš, neboj! A když ne tak ne, no, ono se to nezblázní, že? ![]()
Bydlím vlastně Na Spravedlnosti, to jsou ty starší baráky, co tam byly ještě peřd Výšinou. Andreu asi neznám, ono je to u holek těžký, každá se vdá, změní jméno a kdo je pak má odhalit
![]()
Holky, představte si, že se u nás u dr. teď platí 10Kč za zvážení a změření tlaku, maj tam na to takovej přístroj a každá pacientka, než jde k sestře, si to musí změřit. To je nějaký divný, ne? Začínám chodit na kontroly po 14 dnech, to tam nechám majlant
Neměla by to snad hradit pojišťovna????
Mirko-ještě jeden dotázek k porodnici: Na mimčo tam něco dostaneš nebo musíš mít všechno s sebou? Myslím plínky, oblečky, krémíky…?