Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
Miri nakonec jsem u Bambasky, má pod sebou Lípu, poradnu jednu v měsíci tady, takže se mi to hodí, obzvlášt v zime, místní silnice nic moc. Asi má trošku zastaralý názory, možná ohledně jídla, ale zase se moc neliší od ostatních. Stěžovat si na ní nemůžu, není důvod. Je to věc názoru, každýmu vyhovuje něco. Však to známe, ne? Dr. Štasný:), někdo nadává,jiný je spokojený.My dvě patříme ke druhé skupině. Tak je to se vším, není na světě člověk ten, aby se líbil lidem všem:)
Amálko do porodnice musíš mít pro miminko své plínky-dostaneš pouze 5ks na celý pobyt a vlhčené ubrousky. Jinak nic- látkové plíny, oblečky pro mimi a kosmetiku budeš mít v nemocnici volně k dispozici, jen k té kosmetice-používá se Johnsons a pokud máš oblíbenou jinou značku,tak donést svoje. Ale myslím, že to není potřeba. Poprvé ti mimi sestra umyje a ukáže, co a jak. Další dny už budeš mýt sama a nemusíš z kosmetiky použít nic, prostě jen čistou vodu.
K váze-já přibrala 14kg a kojením jsem se dostala hluboko pod svou výchozí váhu v těhu, takže klid.To shodíte, holky:)
Amálko to vážení a měření za prachy je divný. Já teda platila u dr. CTG, měl ho jako jeden z mála dr. v ordinaci a jelikož mu ho VZP jako jediná pojištovna nehradí,tak jsem platila 50 Kč. Než letět do nemocnice na monitor a zpět na kontrolu k němu, tak jsem to ráda obětovala. a že od 35tt chodíš na monitor každý týden až do porodu.
R.
Mirko
- to za to, že jsem si vůbec nevšimla, kdo to tu zakládal.
Jo a župan si neda neberu - já totiž žádnej nemám.
A kvůli pár dnům v porodnici, se mi ho ani nechce pořizovat.
Cukr mi vyšel takhle vysoký z moči. Dr. říkal, že mě zatím ani nepošle na ten glukozový test, že počkáme do příští kontroly a pak se uvidí.
A cvičení teď moc nedám - pořád jen makám, abych měla co nejdřív hotové daně. V březňátkách už se začíná rodit a já začínám mít strach, abych všechnu práci do porodu zvládla. Takže můj jediný pohyb teď jsou procházky se psem.
Potápko-teda u vás v březňátkách na BC se to začíná pěkně rozjíždět! Doufám, že si ještě v klidu počítáš daně a nikam nespěcháš
![]()
Dneska jsem viděla 3 dny staré miminko, holčičku, ta byla krááásná. Já už se tak těším
Měla trochu žloutenku, tak měla takovou pěknou barvu
, narodila se s 3,4kg, takže miminko radost pohledět!
Taky teď moc necvičím, aspoň chodím na dlouhé procházky a občas do bazénu. Ale začínám být ze všeho taková utahaná…
Amálko - stále ještě pracuju. Teda od neděle jsem byla totálně mimo - chytla jsem od manžela chřipku a myslela jsem, že chcípnu. Měla jsem šílené horečky. V podstatě pořád jsem byla v ledové vodě ve vaně, abych to srazila. Dneska je první den kdy funguju.
A doufám, že ještě alespoň 14 dní vydržím. Já totiž pořád nemám sbaleno do porodnice ![]()
A co ty? Už je všechno přichystané?
Potápko-to je blbý, že na tebe vlezla choroba
Doufám, že už je pryč!!!
Byla jsem teď pár dní s kámoškama na chalupě. Tři ženský, dvě dětičky (7 a 5 měsíců) a moje břiiichoo
No, super! Nee, bylo to moc prima, ale jsem ráda, že jsem doma ![]()
Do porodnice nemám sbaleno nic. Ale trochu mě o víkendu popadla panika, tak asi dneska vyrazím do lékárny a něco přikůpim.
Kupuješ si nějaké plínky do zásoby? Jaké?
No zrovna jsem měla nakupovací víkend - ale jen přes internet. Objednala jsem polohovací lehátko a za super ceny nějaké věcičky od Emitexu. Plínky jsem koupila v akci v Makru Huggies (se sluňátkem) za 202,– Kč balík a ještě musím koupit nějaké Newborn - taky od Huggies. Mamči si je hodně chválí, tak uvidíme. Jo a ještě jsem koupila fialové Tesca - ty jsou prý taky super.
A choroba už je téměř pryč - strašně pořád chrchlám, ale hlavně, že nemám horečky.
Závidím ti tu chalupu - já bych taky nějak vyrazila. Ale já už tak maximálně vyrazím směr porodnice
![]()
Zdravím maminy,
tak je tu poněkud mrtvo, no zřejmě se už chystáte na příchod miminek:)
R.
Pralinko - přípravy už finišují. Ve středu jdem do HB porodnice na předporodní přípravu, 8.3. jdu k holiči a pak už můžu jít klidně rodit
. Teda ještě mě čekají nějaké daně, ale to už snad stihnu.
Potápko, neboj vše v pohodě zvládneš. Já nervózní od 37tt, že jako půjdu rodit, manžel v pohotovosti a nakonec jsem rodila 2 dny po termínu. Ale ze všeho nejhorší je to čekání, kdy to jako už přijde a hlavně jestli to poznám. No dr. mě ubezpečil, že poznám a taky že jo. Nebylo pochyb, že jde o porod a díky tomu, že mě žádní poslové a podobné předporodní mrchy nepostihly, tak jsem hned věděla, která bije.
Tak hlavně klid:)
R.
No já jsem docela v klidu, ale teď mi volat jeden pán, že 5.3. jdeme na kontrolu s účetnictvím. Takže já teď místo příprav na porod stejně řeším práci. Nějak si nepřipouštím, že už to mám za pár
. Děláme si s dr. srandu, že ještě na porodním sále budu dopisovat daňová přiznání.
Ale zase na druhou stranu je to docela fajn právě v tom, že nemám čas přemýšlet nad porodem
:lol
Tak jen pro informaci. Přešli jsme na baby-café. Tak holky - fofrem tam, ať je nás víc.
Téda, dneska jsem tu cosi hledala a juklo na mě tohle téma. To snad ani není možný, že to tu ještě admin nesmazal.
Takže je tu někdo z Havlíčkobrodska?