Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak až budu mít cestu do HB, určitě se na tom Kokoříně zastavím. Když na to slyším jen chválu ![]()
Potápko-procházela jsem diskuzi a koukám, že už máš objednaný kočárek. Kde jsi ho objednávala? Přes Internet nebo v nějakém obchodě?
Já pořád zvažuju, jaký by byl NEJ a stejně nevím… ![]()
Amalko - kočárek jsme koupili v Kolíně v Daniele. Super obchod, strašně ochotní prodavači. Byli jsme tam cca 2 hodiny a celou dobu se nám pán fakt věnoval. Taky máš odkaz
http://www.kocarky.cz
Jo a dokonce myslím, že oni organizují tu výstavu kočárků, co bývá na Ostrově. A my máme Cortinu X3 barva písková/oranžová.
Pralinko - právě dávám věci do tašky do porodnice podle tvého seznamu. Dík za něj ![]()
Potápko - ta Cortina se mi taky strašně líbí. I ta barva…
O tom obchodě vím, slyšela jsem na něj jen samou chválu a příští víkend se tam chystáme. Moje dvě kámošky tam kočárky taky koupily a byly spokojený. Myslíš, že bude tenhle kočárek dobrej i do terénu a za kolik jsi ho koupila?
jéé Potápko, ty už chystáš věci do porodnice??? No jo, ono se ti to valem blíží, viď? Kdy máš termín??? Vím, že někdy v březnu, ale nevím, kdy přesně… ![]()
Amalko, co já jsem si zjišťovala, tak se s ním dobře jezdí i v terénu. No ale barvu asi nakonec změníme. Zkušenější mi radí, ať nekupuju světlý kočárek, že na něm bude všechno vidět. Takže asi bude kombinace tmavě šedá/oranžová. Jo a kočárek bude stát něco přes 17 tis. myslím. Manžel pro něj pojede a bude platit až já budu v porodnici.
A termín mám 23.3.07, takže v podstatě už za pár. Pomalu začínám všechno připravovat.
A co ty, jak je?
Ahojky! No, ta tmavě šedá - oranžová je snad ještě krásnější. A asi i praktičtější. Tak budou na Havlíčkobrodsku možná jezdit dva stejné
Néé, já ještě nejsem úplně rozhodnutá..... ![]()
Ale vzhledem k tomu, že budu mít skoro všechno vybavení na mimčo po ségřiným mrňousovi s nebudu muset nic moc kupovat, asi do kočárku zainvestuju a půjdu do té Cortiny. Uvidíme.
A asi bych si ho nechala dovézt na tu výstavu kočárků, co bude v Brodě v březnu.
Jinak se mám výborně. Bříško roste, ale zatím ne zase až tak moc
No, ale už mám +8kg!!! Co ty? Kolik jsi přibrala? A jak se cítíš?
Amalko - no je pravda, že tady nikde jsem Cortinu ještě nepotkala.
No alespoň nebudu mít kočár jako každý.
Jo a nahoře už mám cca 11 kg, radši už na váhu ani nelezu. A břiško pořád nerostlo, ale před vánoci to nějak huplo a mám přes pupek 108cm.
No a začínám prát věci na miminko, objednala jsem si věci do porodnice, příští týden přivezeme postýlku a vaničku. A ještě musím dokoupit pár věcí jako fusak, zavinovačku, nějaké čepičky a tak. Jinak jsem všechno půjčila od kamarádek nebo nakoupila přes MMB. Ale i tak peníze jen lítají
![]()
Já se přes pupík dlouho neměřila. Máme sice na Baby-cafe tabulku s mírama přes pupík, ale mám tam dooost starej údaj, takže myslím, že tu stovku už jsem taky překonala. Musím se přeměřit… ![]()
Rozhodla jsem se nakonec pro kočárek X-lander XT, tříkolku. Byla jsem v sobotu v Brně a obhlídla ho tam v jedné prodejně, která má i e-obchod a tak jsem ho včera objednala. Prý by měl během tohohle týdne přijít. Už se těším. Ale budu ho pak muset zavést k mamce, doma ho radši mít nechci..... přece jen ještě není mimčo na světě..... ![]()
Máš pravdu, že peníze jen lítaj, ale když ono je to všechno takový malý a roztomilý…
Člověk někdy prostě neodolá. I když zatím jsem ještě skoro nic nekoupila. Na začátku února zajedu k ségře a nafasuju věci, které má po malým a uvidím, co je potřeba nakoupit. Myslím, že takový dobrý základ mít budu! ![]()
A plánuješ manžela/přítele u porodu? Těší se? ![]()
Amalko - X-landery hodně potkávám hlavně po Pardubicích. A to byl taky jeden z našich favoritů. To jsi určitě vybrala dobře.
Taky musím dorazit ke kamarádce, vypůjčit si věci na mimčo. Sice jsem něco koupila, ale máme nějak málo košilek a dupaček
. To co jsem měla doma už mám i vyprané, vyžehlené a uklizené
![]()
Musím už všechno začít balit. Včera porodila moje kamarádka o měsíc a týden dřív, než měla TP. Tak mě to docela vyděsilo.
No a manžel u porodu - to se zatím neví. Určitě se mnou pojede, ale jestli půjde i na sál, to je ve hvězdách.
. Uvidíme až v porodnici. Co ten tvůj, ten je rozhodnutý?
A kdepak se nám fláká Pralinka?
Amalko - X-landery hodně potkávám hlavně po Pardubicích. A to byl taky jeden z našich favoritů. To jsi určitě vybrala dobře.
Taky musím dorazit ke kamarádce, vypůjčit si věci na mimčo. Sice jsem něco koupila, ale máme nějak málo košilek a dupaček
. To co jsem měla doma už mám i vyprané, vyžehlené a uklizené
![]()
Musím už všechno začít balit. Včera porodila moje kamarádka o měsíc a týden dřív, než měla TP. Tak mě to docela vyděsilo.
No a manžel u porodu - to se zatím neví. Určitě se mnou pojede, ale jestli půjde i na sál, to je ve hvězdách.
. Uvidíme až v porodnici. Co ten tvůj, ten je rozhodnutý?
A kdepak se nám fláká Pralinka?
Potápko-manžel je, myslím, rozhodnutej, že půjde. Dřív vždycky tvrdil, že k porodu nikdy!!! Ale teď to bere nějak automaticky, že půjde. Už se dokonce vyptává, kdy bude nějakej ten kurs pro otce u porodu. No, jsem na něj zvědavá
Myslím, že bude ještě vyděšenější než já
![]()
Jo, a kočárek nám včera přišel, byli nějaký rychlý
Tak jsme ho poskládali a je krááásnej. Moc hezky se ovládá, to je fakt výhoda těch tříkolek. O víkendu ho odvezu k mamce
Jsou to sice hloupý pověry, ale měla bych asi takovej blbej pocit, když by nám stál v bytě ![]()
Nemáš nějaké zkušenosti s tím vozítkem pro dítko, co se vozí za kolem? Pokukuju po něm na internetu a sháním různé info. Všude to dost vychvalujou. Kupovat ho asi nebudem, je to dost peněz, ale moc se mi to líbí. Docela dost jezdíme, hodil by se
Nejlíp nějakej z druhý ruky za pár kaček. Až bude cvrček na světě navštívíme asi nějakou půjčovnu a vyzkoušíme ho
![]()
Pralinka už to opravdu dlooouho nebyla ![]()
Amalko a koukala jsi se na mimibazar, tam by jsi to třeba sehnala za slusný peníz. Nebo zkus založit nové téma tady na diskusi a třeba se ti nějaké maminy ozvou.
A s tím manželem - taky mám pocit, že je z toho docela dost vyděšenej. ![]()
Hlavně pořád říká, co s tím miminem tady budeme dělat ?
Je pravda, že to si říkám taky.
Doufám, že to bude to nejhodnější miminko na světě. A jsem na něj už hrozně zvědavá, jak bude vypadat.
zkusím se na mimibazaru po něčem podívat. Už jsem přečetla i pár diskuzí, ještě zkusím nějaké cyklistické servery, třeba tam budou chytřejší ![]()
U nás na baby-cafe se jedné holčině už narodil chlapeček, císařem. Jsem z toho dost v šoku a vkastně všechny holky… má kilo a půl a prý je snad všechno o.k. Doufáme, že dostaneme co nejdřív nějaké další zprávy…
Taky už se moooc těším a jsem zvědavá. Ale radši bych ještě počkala.....
tak prý nemá kilo a půl, ale jen 820g (to je mrňousek), snad to všechno zvládnou…