Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nehysterči a pokud chceš, aby otec tvého dítěte byl zapojen do péče o dítě a ty si měla možnost se trošku vyspat, tak se prostě musíš smířit s tím, že se o dítě bude starat a bude se starat jinak než ty a stejně jako ty bude dělat chyby a postupně se to budete učit.
Ano, nevyspání a hormony zvyšují úzkost, ale tvům úkolem není se do ní propadnou a ječet na každého, kdo je v rozumnějším stavu (což jsou teď všichni), ale učit se úzkost krotit. Jinak ti z toho defintivně hrábne, zejména když pečlivě zabráníš tomu, aby ti manžel byl jen trošku ochotný se o zátěž podělit.
@hanka.br. píše:Tak v jejím případě by to bylo asi lepší
To spíš ty se zbytečně nervuješ. Když budeme taky vyšilovat, pomůže to? Zakladatelka se vyjadřuje o svém partneru jako o debilovi, sama má reakce hysterické a vystupuje jako hvězda. Aby se brzy nedivila, že je s dítětem sama.
@Petula306 píše:
Já si hlavně nedokážu představit, že i přes všechny nedostatky, které můj partner v rámci péče o dítě má, bych o něm řekla, že je debil. O člověku, kterého miluji, mám s ním rodinu a neuvěřitelně si ho vážím
Pokud by měl podobné nápady, tak možná i jo ![]()
@debra.morgan píše:
Zas to nedramatizuj, řekni mu at na házení ještě pár měsíců vydrží a klid. Nejhorší je hysterická ženská.
Přesně moje řeč.
Teď bych se nedivila, kdyby si chlap dítěte ani nevšimnul… A za pár týdnů diskuze : Ten deb.il mi s dítětem vůbec nepomáhá a úplně na něj kašle ![]()
@Ou píše:
Nehysterči a pokud chceš, aby otec tvého dítěte byl zapojen do péče o dítě a ty si měla možnost se trošku vyspat, tak se prostě musíš smířit s tím, že se o dítě bude starat a bude se starat jinak než ty a stejně jako ty bude dělat chyby a postupně se to budete učit.Ano, nevyspání a hormony zvyšují úzkost, ale tvům úkolem není se do ní propadnou a ječet na každého, kdo je v rozumnějším stavu (což jsou teď všichni), ale učit se úzkost krotit. Jinak ti z toho defintivně hrábne, zejména když pečlivě zabráníš tomu, aby ti manžel byl jen trošku ochotný se o zátěž podělit.
Sorry, ale házení dvouměsíčním miminem fakt není „jiná“ podoba starání se, to je prostě dementní klukovina.
Bez ohledu na to, zakladatelko, ho to prostě napadlo a asi mu ani nedošlo, co ho to vlastně napadlo. Nedělej scény a normálně mu to řekni: „Promiň, že jsem tak vyletěla, ale fakt jsem se o dítě bála. Je to taky moje první. Hlavička a krk je zvlášť dvouměsíčního křehká oblast, hlavičku ještě nedrží, krk není zpevněný, na blbnutí budete mít spolu celé jeho dětství, s tak malým miminkem se nemůže házet. Stačí malinko a je naštěstí.“ Musel by být blb, aby to takhle nevzal, zvlášť, když přiznáš, že jsi nemusela takhle vylítnout.
Jako hazet by s nim fakt nemel, ani par cm. Nikdy nevis…ale ty mu nerikej, ze je de.bil ne.. nebo ti taky tak nadava?
jde to rict snad slusne…
Tak chlap udělal blbost, ale vyletět na něj jak furie taky není řešení. Normálně mu vysvětli, proč to dělat nemá a co by se mohlo stát. Nemyslím si, že je tak hloupý a dělal by to schválně
že by zkoušel, co dítě vydrží ne?
fakt takhle skončíš jen s tím, že se dítěte ano nedotkne a budeš na vše sama.
Tak mě by nenapadlo, že to může dospělého člověka napadnout. Já bych také vylitla.
Mě baví, jak tady spousta z vás poučuje zakladatelka, jak měla reagovat. Chudák chlap, ten má ale zlou ženskou ![]()
Jako hazet s ditetem, co jeste neudrzi hlavicku je opravdu nezodpovedne. A je smutne, ze po 2 mesicich co ma doma mimino se tatinek nevsiml, ze samo hlavicku neudrzi a musi se mu podpirat. To se o nej asi jinak moc nezajima.
@Kukacka123 píše:
Jako hazet by s nim fakt nemel, ani par cm. Nikdy nevis…ale ty mu nerikej, ze je de.bil ne.. nebo ti taky tak nadava?jde to rict snad slusne…
u něho je to dost problém ![]()
A napsala jsem nekde, ze jsem mu rekla, ze je deb*? Ne. Nerekla, ale v tu chvili jsem ho tak opravdu v hlave nazvala. Ze by jsem na nej rvala to fakt ne, nevim kde dedukujete. Ale ano, vynadala, protoze prosit ho v takove situaci urcite nebudu, urcite pochopil alespon z tonu hlasu, ze to sranda neni a ano, maleho jsem mu ihned vzala a vysvetlila mu to. To ale neznamena, ze si ho nebude chovat dál, ale proste musi byt opatrný a klidne ho budu pozorovat a sledovat ho, napovidat mu nebo pripadne vynadat za spatnou manipulaci, lepsi urazeny chlap nez aby se neco stalo. V zivote by me tohle nenapadlo a taky ne, ze to napadne jeho. Otec to byt muze, ale nenecham jeho nedbalosti prece ublizit i kdyz nevedome nasemu diteti to se na me fakt nezlobte. Hysterka, jasne, takze to mam nechat a kdo vi co ho napadne priste, protoze jsem tohle od nej necekala.