Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny ![]()
nevíte některá, já je výše HCG u netěhotných? Je to nula nebo i netěhotná může HCG produkovat? Je to přeci těhotenský hormon, ne?
Já měla v krvi 4,83. V labině mi řekli že to není těhu, ale dr. mě pozvala za 14 dní na další test. Jak to teda je? Je naděje, že jsem těhu?
Díky za jakoukoliv odpověď ![]()
Mína
laboratorní hodnoty jsou 0-10 pro netěhotné a i vyšší poku jde o ženy v přechodu a po přechodu (to se tě asi netýka, co
)
Takže pozitivní těhotenství se bere až nad 10.
Ale záleží jaký jsi den cyklu, může taky být ještě brzo a za pár dní se to zvýší.
zalezi od lekara/labaku… ak si myslis, ze si tehu, tak v pondelok chod na dalsi odber ako samoplatca a budes mat jasno.. ak si tehu, tak hcg sa kazdych 24-48 hodin zdvojnasobuje… ak nie si tehu, tak bude zase do 5.
Většinou se bere negativní do hodnoty 5 (jak kde), zkusila bych vydržet těch 14 dní a nebo si tak za 3 dny skoč na krev, zda se hcg zvýší. Máš to fakt na hraně.
jako laborantka ti říkám, že záleží na laboratoři, jakou používají metodu. My jsme napřed měli do 5, potom jsme to dělali jinak a měli jsme prostě vyšší než 1= těhu. Takže opradu záleží na metodě a musíš tedy dát na to, co řeknou přímo tobě. Tady se mohou názory rozcházet. Některé ženy mohou tvořit určitou nízkou hladinu i před menstruací, což se jednou povedlo i mě-dokonce slabounce pozitivní těhu test. Takže uvidíš, co na příštích odběrech.
ahoj, já to řešila před nějakým měsícem… omdlela jsem a poslali mě na krev.. dva dny před očekávanou MS a výsledek 3jednotky.. dr řekl že ani omylem těhotenství a za týden už jsem měla jasný test z moči a vzápětí se mi to potvrdilo na gynokologii a metřík vidíš, takže podle mě to bude mimčo, pokud nemáš nějakou tu cystu
a k těm co teda pracují v nemocnici tak jde asi o dobu kdy se to dělá, myslím cyklus.. pokud je to po očekávané MS tak se asi může jet podle tabulek ale jinak asi stačí pozdější ovulace a výsledek ještě nemusí být znát nebo se pletu? aspon na sobě jsem si to potvrdila.. a to jsem otěhotněla v polovině cyklu
medulienka no moc to nechápu, tak třeba u ženské kolem 40tky asi jo ale já měla jít na CT a dr mi řekl že těhotná být nemůžu… chtěla jsem se vrátit na neurologii at mě tam pošlou ale něco mi řeklo: počkej .. ještě že tak. Dr někdy používaj raději tabulky jak hlavu se mi zdá, přitom tohle bylo fakt vymodlený dítě kvůli srůstům a mylný dojem lékaře mu mohl být třeba osudný
Angelino, to je jasně stupidní doktor! člověk musí uvažovat!
já jen napsala jak je to v naší laborce a jak výsledky chodí. Doktoři nemůžou mít všechny hodnoty v hlavě a proto obvyklé rozmezí mají většinou vedle výsledku a pokud jim to nesvítí červeně nevšimnou si!!! Pohybuju se ve zdravotnictví a tak vím jak to chodí. A bohužel ke spoustě doktorů nemám vůbec žadnou důvěru, často léčí tak stereotipně, že je to fakt o život…ale to by bylo na jinou diskuzi
To si teda nemůžu pomoci, já pracuju také v lab. jsem teda sestra, takže nevím všechno do hloubky.
Ale fyziologické hodnoty jsou fyziologické hodnoty.
A fyz. HCG je 0-5 jednotek(nevím přesně čeho
)
Nikdy jsem neslyšela, že by každá lab měla jiné hodnoty třeba glukózy. Rozdílných hodnot jsem si všimla akorát u velmi speciálních metod, třeba hladiny těžkých kovů v krvi.
A to co píše Brusek je úplná kravina (omlouvám se, ale je). Že by ti mohl zdravý mestruační cyklus udělat slabý pozitivní test
Blbost blbost. Přeci při mens. cyklu, ať už v jakékoliv fázy, stoupají a klesají různé hormony, ale HCG ani náhodou (teda nad fyziol. hladinu).
no tak sorry, ale asi vím, co se mi přihodilo. Možná to bylo v kombinaci s lékama, které jsem tehdy brala, ty můžou taky hodit falešně pozitivní test. ALE - četla jsem to i od některého doktora. Protože tehdy jsem to sama nevěděla, tak jsem se po tom pídila, proč to tak bylo. Takže pokud je to kravina, tak tu kravinu napsal lékař. Ty jsi sestra, já jsem přímo zdravotní laborantka. Toť na vysvětlenou.