Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobně si myslím, že ani v jednom příspěvku v této diskuzy jsem žádná neuvážená slova nenapsala. Podrážděně reaguje Brusek, aspoň podel mě, slova jako končím tady, už nebudu psát, … jsou podle mě podrážděná.
Jinak HCG stoupá při braní určitých léků, ale je jich velmi málo, při nemocech (nádor, cysta,…), ale tyto situace jsou velmi vyjímečné. Jinak stoupá nad fyz. mez při těhu.
O tom mě nikdo nepřesvědčí, prostě při normáním MC HCG nestoupá nad fyz. mez. Falešně pozit. tt ve smyslu, že jako prostě špatně vyšel nebo zrovna mě v tomto cyklu vylétlo HCG nejsou. Prostě nejsou.
JInak s vám souhlasím, že tato diskuze se ubírá jiným směrem, že o co šlo zadavatelce. Ale prostě mi to nedá.
to nebyla slova podrážděná, nýbrž otrávená. člověk chce tady někomu poradit a vy se do mě začnete navážet, že píšu kraviny, aniž byste věděli něco blíže. A když ti to o tom HCG před MS napsaly i jiné holky, tak asi i jejich lékaři jsou uplně blbí a neví, co říkají že?
To, že se tady několik holke shodne, že se jim stalo něco podobného, neznamená, že je to pravda. Začla bych o tom přemýšlet, kdyby mi to řekl nějaký dr. osobně a nebo kdyby na toto téma byl nějaký odborný článek, ale já nic nenašla.
nelaa píše:
To, že se tady několik holke shodne, že se jim stalo něco podobného, neznamená, že je to pravda. Začla bych o tom přemýšlet, kdyby mi to řekl nějaký dr. osobně a nebo kdyby na toto téma byl nějaký odborný článek, ale já nic nenašla.
Tím chceš říct, že ty holky si to vymyslely? Vylhaly? Jen tak z plezíru?
A pokud bereš pouze názory od odborníků, tak je tak nějak zbytečné účastnit se diskusí na otevřeném serveru, kde se ke každému tématu vyjadřuje hromada laiků.
Ještě dodám, že já když řeknu „stalo se mi to a to“ tak to je pravda, bez ohledu na to, zda je o tom napsaná studie či se to stalo i nějakému odborníkovi na dané téma nebo nestalo. Nepíšu lži a primárně předpokládám, že ani ostatní nepíšou/neříkají lži.
Ženský, že vám to není blbý si tady vymýšlet takové story o tom, co se vám stalo ![]()
Neexistuje na to odborná studie (nebo ji aspoň nelaa na netu nevygooglila), tak to prostě neexistuje a vy kecáte ![]()
Neloo, sorry, ale uvědomuješ si, že tady teď řešíš naprosté hlouposti?
A vlastně jsem si teď na něco vzpomněla.
Jednou jsem měla HCG 5 jednotek a těhotná jsem nebyla, prý nějaká hormonální porucha, takže je nás více
Je strašně moc věcí, které si my laici vykládáme tak nebo onak.
Zrovna tak jako se mě stalo, že jsem byla o něčem přesvědčená a nakonec se ukázalo, že to pravda nebyla, může se to stát i tobě / vám. Rozhodně v tom nehledám zlý úmysl jako, že někdo záměrně lže.
To zrovna tak můžu napsat já to vám, že jako chcete říct, že já lžu?
Většinou jde o špatnou interpretaci, nepochopení věci, nebo si dáš do souvislostí věci, které spolu nesouvisí, atd atd .......
A pokud já jsem postavená před problém, že si myslím něco jiného něž ostatní a jsem o tom přesvědčená, nechám se přesvědčit od nějakého odborníka osobě nebo článkem…není to tak, že bych chtěla diskutovat jen s odborníky, ale když už se vyskytne podobný problém, přesvědčí mě jen odborné věci.
Cappy Hcg 5, je normální „netěhotné, neproblémové“ Hcg, né žádná porucha.
nelaa píše:
Cappy Hcg 5, je normální „netěhotné, neproblémové“ Hcg, né žádná porucha.
Neloo, nepřekrucuj si to, jak se ti to zrovna hodí, nemusíš mě poučovat, navíc já nenapsala, že HCG je porucha.
Chápu tě, máš pocit, že jsi „na koni“, víš o jistých věcech z praxe, ale jak jsem si všimla, vůbec nesneseš, když má někdo jiný názor než ty.
A teď konkrétně k mému případu, pokud se MS zdrží o 10 dní(což mi nikdy předtím neudělalo) a v krvi mám 5 jednotek HCG, tak se asi zřejmě jedná o nějakou hormonální nerovnováhu (nebo-li poruchu).
To mi řekl Dr., ale netuším, zda na netu o tom najdeš nějaký odborný článek, aby sis tvrzení mého Dr. mohla ověřit
![]()
jsem ráda, že tu přibývají rozumní lidé CAPPY ![]()
podle Nely jsme si zřejmě vymyslely i tu druhou čárku na tom testu asi. A myslím, že já jsem krapet blíže k oboru než ona. Co blíže-já jsem přímo z oboru, přímo ta laborantka, tak kdo už by vám to měl říct líp??? A mimochodem, já jsem si to o té hladině před ms našla na netu. Nevím už přesně kde, mám pocit, že to byla nějaká gynekologická poradna, kde odpovídal nějaký lékař. Musím se tady nad tím už jenom bavit a kroutit hlavou, jak jsou někteří lidé zaberanění
A kam se vlastně poděla zakladatelka????
Že vás to holky baví…Každá máte jiný názor a pokud ho někdo jiný nechce pochopit, tak hádáním to nevyřešíte, naopak tady pak z diskuze vznikne ring. Pokud si někdo myslí, že lžu, že můj dr. lže, že laborantka něčemu nerozumí nebo naopak zdr. sestra, tak ať si to myslí. Vždyť se k životu nepotřebujete a tím, že do sebe budete rýt, tak je to ještě horší a pokud bych byla já zakladatelkou, tak se sem taky nevrátím. Vždyť místo toho, aby jste jí poradily, tak se štěkáte jak malé. Prostě nikdy se nemůžou schodnout v jedno všichni.
P.S. Pokud mě někdo nařkne, že lžu, pak nesouhlasím už jen tím, že jsem čekala, že mi dr. spíš řekne něco o časným potratu, jen abych věděla, že jsem plodná a ne něco o zvyšujícím se hcg před ms. Tak Nelaa věř, že jsem si tu větu, co mi řekl dr. určitě nevymyslela a hlavně jsem jí ani slyšet nechtěla, tak jsem to asi jen těžko špatně pochopila.
Tato diskuze by měla skončit, protože jste holky určitě zakladatelce moooc pomohly ![]()
Ahoj holky.
Když jsem tuto diskuzi zakádala, tak jsem fakt netušila, co tu rozpoutám.
Jsem z toho zmatená. Nejsem v tom ještě tak zběhlá jako vy. Jsem tu nová. A v podstatě jsem i ve „světe snažilek“ nová. Ještě před měsícem jsem vůbec netušila že nějaké HCG existuje. Proto jsem se chtěla zeptat na to, jestli s tím máte některá zkušenosti. Je mi jasné, že mi nemůžete říct, jestli jsem těhu nebo ne. To mi teď nemůže říct ani moje dr. Všechno se ukáže z další krve. Mimochodem jsem tak napjatá, že si na ni zajdu hned v pondělí ráno.
Jinak toto není mé první těhotenství. Už mám jednoho 16ti letého pubíka doma. Ale tam jsem toto řešit nemusela. Bylo mi 19 a vlítla jsem do toho ani jsem nevěděla jak
. Teď bychom s přítelem chtěli na „stará kolena“ mimi a mně je jasné, že co se povedlo v 19 se teď v 36 nemusí povést. Nemám s kým o tom mluvit, proto jsem se přihlásila na emimino, protože jsem chtěla radu a hlavně zkušenosti holek, který jsou ve stejné situaci. Ne proto, abych tu rozpoutávala nějaké roztržky a výměny názorů na této úrovni. To vážně nebylo mým úmyslem holky. ![]()
Každopádně abych odpověděla na některé otázky holek a objasnila moji situaci. Poslední MS začala 29.3. Předtím jsem brala HA. Po ukončení MS jsme se s přítelem tulili 13.4., 20.4, 26.4., 3.5. MS jsem měla dostat 26.4. Když mi nedorazila šla jsem 6.5. k dr. a na krev a měla jsem hodnotu 4,83. Kdy mám ovu fakt netuším.
Holky, mrzí mě, že se kvůli mě rozpoutala taková přestřelka… to jsem nechtěla. Omlouvám se.
A všem, které mi chtěli svou radou, názorem, či osobní zkušeností pomoc mockrát děkuju. ![]()
Mína
Ještě něco: v labině mi řekli, že všechno pod 25 je negativní !!! a to je podle mě blbost jako hrom… volala jsem dr. a ta mi řekla, že má přijít za 14 dní a uvidíme. A že těhu nemůže vyloučit a ani potvrdit. Proto jsem se ptala co vy na to ![]()
Ahoj zadavatelko.
Doufám, že se shodnem tady s dikutujícíma, že:
Ty jsi rozhodně žádnou přestřelku nerozpoutala, to jsme si rozpoutali my. Takže se určitě neomlouvej.
A snad se shodnem i na tom, že už to necháme být.
A určitě Míno13, v pondělí napiš jak jsi dopadla.
Já za sebe slibuju, že nebudu psát co si o tom myslím.