Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kvent urgovat, chtit kontakt primo na laborku. Obratit se na centrum pro hemofiliky ve vasem kraji
@Lama Lama tak vysledky konecne prisli. Hodnota F IX je 1%, ve zprave mame, ze je to tezka forma, vsude na internetu je od 1% stredni.. Jak to tedy je?
@Kvent píše:
@Lama Lama tak vysledky konecne prisli. Hodnota F IX je 1%, ve zprave mame, ze je to tezka forma, vsude na internetu je od 1% stredni.. Jak to tedy je?
1% je hranice mezi tezkou a stredni
Ahoj holky. Podelim se o svou zkusenost. Jsem prenasecka tezke hemofilie A. Bratr je hemofilik. Je to oskliva nemoc, neustale v nemocnici, pichani 8. Faktoru. Dnes je bratr dospeli, ma omezenou hybnost kloubu, porad ho klouby boli. Ja mam dve dceri. U prvni jsem sla na CVS ( odber choriovych klku). Dcera neni prenasecka, pak prisla druha dcera, tam se zjistilo jen z krve, ze je holka a dal jsem to neresila. Ted cekam kluka, lezim doma po cvs a cekam na vysledky. Je to nekonecne cekani. Nevim co bude. Zazil nekdo? Jak. jste to zvladaly? Jinak pokud jste nekdo prenaseckou, ci se v rodine vyskytuje hemof. Rozhodne je potreba si to resit po vlastni ose. Oslovit UHKT v Praze, gynekolog s tim nemusi mit vubec zkusenost. Budu rada za jakoukoliv zkusenost. I treba komu to vyslo dobre a ma zdrave deti. Diky