Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj máte někdo zkušenost s hennou na vlasy značky Voono. Blogerky si ho chválí, zajímalo by mě jestli s touto značkou máte někdo zkušenost? Nebo jakou hennou si barvíte vlasy vy a jste s ní spokojeni? díky
Ahoj, s Voono zkušenost mám, barvila jsem se jí několikrát, ale přišlo mi, že hodně brzo měly vlasy takovou nijakou barvu. Konkrétně šlo o odstín Rose brown, po dvou týdnech se z Rose brown ale stala vyblitá brown
s Khadi jsem spokojenější, tam aspoň mně ten pěkný odstín drží dýl.
Kdybys byla náhodou z Prahy, tak ji mají na váhu v Nebalenu: http://www.nebaleno.eu/
Takže si můžeš koupit třeba jenom trošku na zkoušku, jestli ti bude vyhovovat. ![]()
Zkušenost mám. Zrovna před čtrnácti dny jsem se s ní barvila. Už pár let používám hennu značky Khadí. Barvím se úplně tou klasickou čistou hennou, takže zrzavou. Narazila jsem právě nedávno na Voono a líbilo se mi, že je to česká značka, tak jsem do ní šla. Bohužel jsem teda zklamaná. Ta barva je po čtrnácti dnech taková neslaná, nemastná a navíc i dost vymytá. Škoda. Vracím se zpět ke Khadí, ta je oproti Voono úplně jiný level.
Ahoj, zkušenost nemám - připadá mi dost drahá…
Výborná je Khádí - úplně super, když člověk „vychytá“ ten „svůj“ odstín a naučí se ty barvy mezi sebou míchat. Jinak dlouho ještě používám Henné Color - taky je výborná. Ještě mám zkušenost s hennou Five Fives - ale ta je hodně hrubě namletá - špatně se vymývá, ale taky není špatná.
Jinak já do té směsi přidávám vždy oleje - meruňkový nebo mandlový 2 až 3 lžíce, dobrý je i jojobový - jinak to vlasy hodně vysuší. U Khádí píší, že nepřidávat nic na olejové bázi, že barva nechytne, ale mně teda vždy chytne nádherně i s přidáním oleje, jinak jsou vlasy hodně suché.
Já dokonce míchám odstíny Henné Color a Khádí mezi sebou - a to je super!
Záleží, jakého odstínu chceš dosáhnout…
Používám voono copper, prvni barveni se dost rychle vymyla ale zustala svetle zrz. Ted po 3mesicich budu barvit znova. S khadi zkusenosti nemam, jen s obyc drogerkovymi co byla vzdy karastrofa ![]()
holky díky moc, když příspěvky čtu takspíš zkusím tu zn. Khadi
jojo, Khádí je fakt dobrá, krásně se roztírá a nikde „neupadávají“ zbytky, vznikne opravdu homogenní pasta. Dobrá je i Henné Color - tu používám spoustu let. Já míchám odstíny mezi sebou tak, jak chci. Tak ať se ti to povede ![]()
Ahoj jen jsem chtěla přidat svou zkušenost s hennou voono.Taky jsem ji vyzkoušela asi někdy v únoru. A musím říct že jsem od ní čekala mnohem víc. Měla jsem cooper vypadala dobře asi 14 dní. Pak už jen nějaká napodobenina měděné. Mám kratší vlasy, tak jsem ji použila na dvakrát. Podruhé už ale smíchanou s henna lamda. Tu používám nejraději. Vyzkoušela jsem hodně druhů a tuhle používám nejčastěji.
Ahoj, hennou od značky VOONO jsem se barvila zatím dvakrát (odstín Rose Brown). Dobře se nanáší i vymývá - nemůžu ale porovnat, s hennou teprve začínám kvůli alergické reakci na klasické chemické barvy.
Narazila jsem ale na problém i tady, jak henna strašně páchne, začne mi být tak po půl hodině strašně špatně od žaludku a přetrvává to i po umytí vlasů + se mi trochu hůř dýchá, žádná vyrážka nebo svědění. Na radu jsem vždy přidala skořici v prášku právě kvůli zjemnění zápachu. Teď nevím, jestli je to hennou nebo jestli mi nevadí právě ta skořice.
Nemáte někdo zkušenost?
Barvim se Voono uz asi 2 roky. Blbe mi po tom neni. Ano, smrdi pri nanseni a nasledne vymyvani. Potom jeste pri myti asi 5×. Pak uz nic necitim ![]()
Muzou ti vadit ty byliny, nejaka alergie no
Mě taky henna smrdí, dávala jsem si ji 2× a 2× se po ní pozvracela a musela si potom několikrát premyt hlavu a navonet abych ten zápach prebila.
@Deny66 Ona henna smrdí jako zapařená tráva (podobně je cítit i špenát bez dochucení na páře když ho mixujete pro miminko) s tím se nedá moc dělat, zkuste čistou Hennu (používám Lamda) jestli vás nedráždí jiná barvící složka než čistá henna. Jinak někdo to tak má, že je na určité vůně citlivý, třeba já musela přestat používat santalové dřevo (používala esenci na provonění šatníku) protože manžela z toho bolela hlava. Mě se třeba zvedá žaludek z citronové trávy.
@Deny66 pridat skorici do henny tak se zbliju. Pouzivam ale tuhe sampony nebo sem tam primo voono sampon a ten pak tu specifickou “vuni” prerazi
hold mleta bylina/trava nebude nikdy vonet jak chemka ale za ty zdrave vlasy a pokozku na hlave to stoji ![]()