Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
MUDr.se zeptala jestli naočkujeme, já řekla, že až dýl, podepsala jsem papír o odkladu a očkovali jsme až v 9m a schéma 2+1. Navíc 3 měsíce jsou pouze doporučená doba kdy začít očkovat, není to žádný povinný termín
Očkovala jsem v roce haxacimu, dítě jsem nijak nechránila, byla celkem zdravá, jen jsem pořád kojila. Doktorce jsem donesla papír, že chceme odklad. Ale věděla jsem, že je na to přístupnější, i když přednášku mi dala ![]()
@beeerush @Charlie18 Omlouvám se za off topic, také chci očkovat až po 9. měsíci, mohla bych se zeptat, jaké byly reakce u takto starších dětí? Moc děkuji!
@Reflex naše malá neměla žádné reakce, dávala jsem jí ale homeopatika.
Nás doktorka přímo nutí, řekla mi, že odklad nejde, chce očkovat v 9 týdnech. Na webu ministerstva financí jsou podmínky očkování, takže ji v pondělí volám, že ockujeme nejdříve v 8 měsíci jinak už neprijdeme. Nevíte jestli se schéma e+1 přijmou do školky? Předpokládám, že jí ne proplácí pojišťovna, ev. orodim odkaz s informacemi. Díky všem
@Gellar píše:
Nás doktorka přímo nutí, řekla mi, že odklad nejde, chce očkovat v 9 týdnech. Na webu ministerstva financí jsou podmínky očkování, takže ji v pondělí volám, že ockujeme nejdříve v 8 měsíci jinak už neprijdeme. Nevíte jestli se schéma e+1 přijmou do školky? Předpokládám, že jí ne proplácí pojišťovna, ev. orodim odkaz s informacemi. Díky všem
2+1 bez problémů
A vše platí pojišťovna…
Dobře děláš
jednala bych stejně…
Reakce v podstatě žádné ani u jednoho dítěte. Mladší schéma 2+1
V prázdninové aktualizaci porady na vakciny.net zaznělo, že riziko nežádoucích účinků na hexavakcínu roste s věkem, jak se vyvíjí imunitní systém, reakce jsou výraznější po 1. roce věku než před 1. rokem věku. Doufám, že mě někdo uklidní osobní zkušeností.
Doufám, že to je strašák, aby maminky ockovaly co nejdříve. Nám je 4,5 měsíce a za zatím bez očkování. Hodně jsem o tom četla a psali očkovat ano ale později tj. nejdříve v půl roce. Já chci očkovat kolem 8. Co se týká MMR doufám, že neprojde zákon o očkování od 15 mesice do 18, to neockuji ani náhodou!!! ![]()
Tak já si nemyslím, že by Petráš někoho chtěl strašit. Ono to má logiku, ty dětské vakcíny jsou mnohem silnější než normální dávky, právě proto, že mají děti slabou imunitu a potřebujou pořádný podnět, aby to vyvolalo odpověď. Starší děti třeba kolem 5 let taky snášely Infanrix špatně, tak se podařilo prosadit na přeočkování Boostrix, který je „slabší“. Otázka je, jak je to kolem toho roku.
A neplatí to jen pro živé vakcíny? Opravdu netuším, ale tento výrok čtu poprvé nikde jinde se o větším riziku po prvním roce věku nezmiňovali. Četla jsem studie i v aj a nikde o tomto ani zmínka. Hodně jsem přemýšlela, jestli budu očkovat nebo ne. Takže tohle je pro mě novinka. A to jsem si myslela, že mě už nic nepřekvapí ![]()
Mrkni na ty stránky, do poradny. Že starší děti nesnáší dětské vakcíny (záškrt, tetanus, č. kašel) se ví, ale u toho roku jsem doufala, že to neplatí. Živou vakcínu prokazatelně lépe snáší starší děti.
@rybicka1990 rekla jsem, že chci ockovat, ale schéma 2+1. Doktorka to respektovala. První dávku dostala dcera v roce.
@Reflex píše:
V prázdninové aktualizaci porady na vakciny.net zaznělo, že riziko nežádoucích účinků na hexavakcínu roste s věkem, jak se vyvíjí imunitní systém, reakce jsou výraznější po 1. roce věku než před 1. rokem věku. Doufám, že mě někdo uklidní osobní zkušeností.
Dcera dostala 1.hexu dva týdny po 1.narozeninach a reakci neměla žádnou. Tenhle měsíc jde na 2.davku, tak doufam, že to proběhne taky hladce.
MMR v žádném případě nedostane dřív jak ve 3 letech.