Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera ockovana dle kalendare plus i nepovinna ockovani. Az na zvysenou teplotu a spavost je dobra. Musim zaklepat.
Očkovali jsem až od půl roku, dřív mi to přijde jako velká zátěž a zbytečnost, syn měl horečku až po poslední třetí dávce někdy v 18měsícíh
Syn očkovaný od tří měsíců a bez problémů, jen po očkování tři dny prospal. Ještě jsem nechala očkovat Prevenar, ale ne společně s hexou a ten měl skoro bez reakcí. Teď ho čeká další očkování, ale to odkládám na jaro až bude hezky a všude se nebudou objevovat nastydlí lidi.
Očkovali jsme od 2., dost tu vidím i že se očkuje od 3. měsíce, ale nám to tedy ani nebylo nabídnuto
a radí se to tak i v knížce O očkování (o-ockovani.cz), takže asi jdu ještě načíst nějaké další kalendáře…jinak reakce jen na první dávku a lehká (vyšší teplota), další už úplně v pořádku
První dva očkovaní dle kalendáře, třetí má ve 2 letech zatím jednu hexu, do 10m jsem začínat nechtěla, pak byl nemocný, v roce dostal první, a od tý doby nebyl 3 týdny v kuse zdravý, aby se mohlo pokračovat(ale vesměs jen rýmy, hnusný, silný, ale rýmy, bez komplikací). na tu první neměl žádnou reakci. jako fakt, že občas se asi na očkování svede něco, co s tím nesouvisí. my třeba byli na tu první hexu objednaní v 10m, syn byl v pohodě, ten den, naprosto, ale něco mi říkalo, ať ještě počkám, no a druhý den dostal takoý hnusný kašel, suchej, příšerný to poslouchat, to bylo jak štěkání(ale laryngitida to nebyla), ne jak zvuk vydávanej kojencem. ten měl týden, další týden hnusnej vhkej kašel, v každou noc mi týden blinkal v záchvatech kašle..no a od tý doby je prostě fut nemocnej, 2 týdny rýma, 2 týdny zdravej, sem tam jiná nemoc, furt dokola. Jako píchnout tu 1: heu v těch 10m, tak mám naprosto jasno v tom, že ta hexa mu totálně podělala imunitu, protože do tý doby byl docela zdravej, na rýmy netrpěl. No a ona by za to žádná hexa nemohla. Nicméně ale určitě je lepší opatrnost, odkládat. ten černý kašel zrovna, na ten dítě od 3m věku zemře jen výjimečně, v drtivvý většině ho zvládne. největší úmrtnost na něj je u malých kojenců do 3m, kteří ještě v sobě ani nemůžou mít 2 dávky, aby měli jakous takous ochranu(ta ja až po 2. dávce, po 1. skoro žádná). většina dětí očko zvládne v pohodě, ale některý ne, každopádně je to jed, a není v tom pro to tělíčko nic moc dobrýho. za sebe si myslím, že v naší republice je pro každý jednotlivý dítě bezpečnější neočkovat vůbec, jelikož očkují ostatní, a je tu kolektivní imunita, takže šance na úmrtí na nemoc z hexy se hodně blíží nule. v zemích, kde třeba záškrt nebo obrna jsou, ale vakcíny skoro ne, tak je zase asi bezpečnější naočkovat
Starsi dcera ockovana dle ocko kalendare. Reakce velike, nastesti bez trvalých následků.
U syna z toho duvodu ockovani odkladam na minimalne 6.mesic a budu nechavat davat hexacimu (ted je mu 4,5 mesice)
@scentini píše:
Dcera ockovana dle kalendare plus i nepovinna ockovani. Az na zvysenou teplotu a spavost je dobra. Musim zaklepat.
náodobně
Naše malá byla očkovaná s odkladem, někdy od 6-ti měsíců a taky bez následků. Jeden den měla teplotu, jinak naštěstí v pohodě.
Ahoj, obě děti očkovány podle očkovacího kalendáře bez odkladů, vše ok, kromě reakce na 3.Hexu u syna - 1 den horečka a pár dní protivnější dítě. Pracuju jako sestra v pediatrické ordinaci, pravda jenom pár měsíců, ale očkovali jsme za tu dobu cca 40 Hexa vakcín a 30 vakcín proti pneumokokům (a samozřejmě i další očkování) a byla jedna reakce, ne vážná, jenom podobná té, co měl kdysi můj syn tj. horečka + protivnost.
Hexa bych se nebala. treba bych odlozila proti zardenkam. prvni jsme odlozili o 3 mesice cim je ditko starsi tim ockovani snasi lepe.Ale samozrejme kazde dite je jine.
Maly je ockovany jak Hexou, tak Prevenarem a bez komplikaci. Ani o nikom s horsima nasledkama jak s horeckoi nevim. Kazdopadne uznavam, ze hold si to jedno dite z X dalsich stejne naockovanych odskace. Ale to riziko je prece skoro u vseho. At kremy na oblicej a alergicka reakce nebo ockovani u dospelych a reakce na to ![]()
Ale proc doktorka dela cirkus kvuli odkladu nechapu. Prece, kdyby bylo dite nemocne, tak se to musi odlozit tak nebo tak. Asi mas moc tabulkovou doktorku ![]()
Kluk nedonošený, očkovaný tak od oka v korigovaných 3.m hexou, druhá dávka hexa a pneumokok. třetí taky. Po prvních dvou trošku spavější a když jsem se u třetí těšila, že bude odpo klid, tak ani omylem. Žádná teplota, vyrážka nic.
My taky podle kalendáře a bez reakci.Ale třeba MMR nema doted a zadne nepovinné. U nepovinnych nevidim moc přínos a decka naockovane vším možným (v mem okoli) jsou věcne na hromadě, jako by jim to nalomilo imunitu. Jinqk znam dite, kter me černý kasel prodělalo nekdy ve 4 měs. a úspěšně přežilo, nemyslim si, ze je to az takovy strašák, to meningokok mi přijde daleko horsi.
Naše malá očkovaná podle kalendáře má už hexu i prevenar a nikdy žádná reakce. A ani na první dávku MMR nic ![]()