Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky mám doma 9. týdení holčičku, od porodnice je to poklad, neproplakala nám jedinou noc, ani den, jen se usmívala, ve středu jsme byly na hexavakcíně, ten večer prospala celý, vlastně i celou den, druhý den spala až do půl druhé, vzhůru byla do 17h, poté spala zase celý večer i noc - tedy do dnes, budila se jen na kojení, ale dneska jako by se mi probudilo jiné miminko, jen pláče, je nevrlá, nevím co chce, nechce ani moc mlíčko, takže chodím odstříkávat, nevydrží ležet 5 minut sama, jinak do té doby to byla pohodářka, fakt, nechápu to, myslíte, že je to jen momentální, že se to opět obrátí? Nemohu jí za celý den uspat, spí max 20 minut a vzbudí se s hrozným ječákem… ![]()
@Pivonka.Lucni jestli se to vrátí Ti nikdo neřekne, každopádně je to velmi častý vedlejší účinek hexy ![]()
Děti se mění, ale ano, může to být tím. Upřímně? Takhle starému dítěti bych nedala píchnout nic. Jsou to ještě prďolky. Pohledej diskuze tady, o tom jak zmírnit účinky vakcinace se tam dočteš dost. Záleží na tom, čemu uvěříš a k čemu se přikloníš ![]()
Tak to je mi moc líto ![]()
Tohohle se děsím, takže očkovat budu nejdříve v 10.měsíci.
Dala bych CO NEJDŘÍVE homeopatika-myslím že Thuya se to jmenuje. Pohledej na netu…
Kdyz to nahlásíš lékařce, tak ti řekne, že to není z očkování ![]()
A jinak je mi chudinky líto-rozhodilo jí to nervový systém, proto tolik pláče a je nevrlá. Zkus si představit, že tě třeba příšerně bolí hlava-taky bys brečela.
Je to hrozný je mi ji líto, nevím co s ní, nic jí neutiší, ani doteky nic…dudana plive, vůbec ho nechce… teplotu nemá a ani průjem nic, jinak je ok, ale pořád pláče, fakt celý den, neusměje se nic. ![]()
@quinsley píše:
Tak to je mi moc líto
Tohohle se děsím, takže očkovat budu nejdříve v 10.měsíci.
Dala bych CO NEJDŘÍVE homeopatika-myslím že Thuya se to jmenuje. Pohledej na netu…
Kdyz to nahlásíš lékařce, tak ti řekne, že to není z očkování
Je nějak prokázáné, že to pomůže?
@Pivonka.Lucni: nic není prokázané, je to přírodní léčba. Na každého to zabírá jinak, ale „lahvička“ homeopatik stojí okolo 100 Kč, tak si myslím, že to stojí za zkoušku?
Mě se stále více potvrzuje, že dcerku tak brzy očkovat nenechám - nejdříve ve 4 měsících, ideálně v 6měsících..
@Pivonka.Lucni píše:Je nějak prokázáné, že to pomůže?
Jsou to homeopatika, tam nikdy nikdo neprokazal, ze funguji, i kdyz spousta lidi prisaha, ze jo ![]()
Nase dr to po ockovani doporucuje, ja cukrovym kulickam neverim.
Prostredniho syna zacaly brat po jednom ockovani krece do chodidel, ale uz je dost velky, aby mi to rekl, davala jsem magnezium dle vahy a doporuceni v lekarne, pry se ockovanim vic spotrebovava. Ale jestli ho jde dat tak malemu mimcu netusim.
@Pivonka.Lucni Tak prokázané je to jen empiricky -tedy zkušeností ostatních. Treba ti napíše nějaká maminka, která zkoušela.
Mě osobně už homeopatika mnohokrát pomohla.
@Clau.Zuzu Tak popravdě já vím o očkavání veliký prd, už jsem i domluvená na očkování proti pneumokokům, asi to zrušim. Jinak já beru také homeotapika ricinus communis - na kojení a nic moc to právě nezabralo. Ale tu Thuyu koupim, jen jestli není už na to pozdě.(
Dobrý večer, hodně jsem o očkování přemýšlela a chtěla jsem jej také odložit co nejdéle. Nakonec jsem dceru naočkovala ve 3 měsících hexou první dávkou. Pokračujeme ve schématu 2+1 a jiné očkování neplánuji. Pro malou jsem to zvolila takto kvůli stěhování do města, většímu kontaktu s dětmi (chodíme na cvičení, plavat a spousta přátel a rodinných příslušníků) se s miminem setkává dnes a denně. Nechci riskovat, že by někdo z nich přišel do kontaktu s infikovaným jedincem a přenesl to na malou. Její život je pro mě nejcenější na světě, a řekla jsem si, že pár nocí pláče prostě přežijeme a pomůžu jí to překonat. Ale budeme v klidu, že jsme pro její zdravý momentálně udělali vše.
Naočkovali jsme, plakala těsně po očkování a nic se nezměnilo. Respektive bych mohla i s klidem říct, že nemám pocit, že změny v jejím chování souvisejí s očkováním. Mění se, roste, objevuje, rozčiluje se, někdy má histerák, někdy se směje všemu co vidí. Nepozoruji žádné změny. A do homeopatik bych nešla. Radím to vydržet, mějte ji u sebe, noste, zkoušejte hru, spinkat po dvaceti minutách, pak ji nakojit, hru znovu zkusit uspat..houpat, zpívejte písničky, povídejte básničky, zaujměte ji. To přejde, držím palce.
@Pivonka.Lucni píše:
Ahoj maminky mám doma 9. týdení holčičku, od porodnice je to poklad, neproplakala nám jedinou noc, ani den, jen se usmívala, ve středu jsme byly na hexavakcíně, ten večer prospala celý, vlastně i celou den, druhý den spala až do půl druhé, vzhůru byla do 17h, poté spala zase celý večer i noc - tedy do dnes, budila se jen na kojení, ale dneska jako by se mi probudilo jiné miminko, jen pláče, je nevrlá, nevím co chce, nechce ani moc mlíčko, takže chodím odstříkávat, nevydrží ležet 5 minut sama, jinak do té doby to byla pohodářka, fakt, nechápu to, myslíte, že je to jen momentální, že se to opět obrátí? Nemohu jí za celý den uspat, spí max 20 minut a vzbudí se s hrozným ječákem…
NAŠE BYLA NA HEXE AŽ V 7 MESÍCÍCH, takhle malé dítě bych nikdy neočkovala…
no začala brečet, byla týden protivná, prohýbala se do luku, to samé po druhé dávce… další dávku dáváme až za 6-12mesíců, asi tak v roce a půl.
No u nás se vrátila k normálu, doufám že u vás taky ![]()
@HelenaSofa: důvod proč nejít do homeopatik? Je to přírodní a minimálně to ničemu neuškodí - já beru homeopatika delší dobu /na kojení/ a brala jsem i na silné alergie původně (ty mi vymizely při delším pobytu v UK) a spokojenost a pomáhaly…