Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
Zjistila jsem, že mám nejradši dovolené v ČR po různých městech. Tak mě napadlo zeptat se vás, co byste doporučily vy, kam v ČR se podívat, vaše zkušenosti. Žádné speciální požadavky nemám.
Mně se třeba v poslední době líbilo Znojmo - vinice, podzemí, architektura, plavba po řece… ![]()
@Kristyna.Cerna Souhlasím se Znojmem, tam se ráda vracím. Líbil se mi i Český Krumlov, Mikulov, Olomouc je krásná, Luhačovice, Kroměříž. Celkově Moravu mám velmi ráda.
Co jsme projeli v posledni dobe: Znojmo, Mikulov, Sumperk, Trutnov, Turnov, Jicin, Liberec-Jablonec, Marianske Lazne, Karlovy Vary, Vyskov, Prostejov.
@Kristyna.Cerna píše:
Ahoj,
Zjistila jsem, že mám nejradši dovolené v ČR po různých městech. Tak mě napadlo zeptat se vás, co byste doporučily vy, kam v ČR se podívat, vaše zkušenosti. Žádné speciální požadavky nemám.Mně se třeba v poslední době líbilo Znojmo - vinice, podzemí, architektura, plavba po řece…
Dospělák? S dětmi? Příroda? Město?
Byli jsme třeba v Brně. Překvapilo mi, že to je docela fajn město s pohodovou atmosférou. Podzemí, konstnice, vila Tugendhat, snídaně v jednom z mnohých bister, cestou zpátky punkevní jeskyně, Macocha.
Moc se mi líbilo na karlovarsku - kolonády, návštěva výroby ve sklárnách, Becherovka, SOOS, zpívající fontána v Mariánkách, Loket.
Nakonec i ta Ostrava je na výlet fajn - důl Michal, revitalizace Vítkovic se moc povedla, povedená je i komentovaná prohlídka.
Krásné je Česko Saské Švýcarsko, ikdyž dost přelidněné.
Byla jsem nadšená z Nového Města nad Metují, z něj se pak dají podnikat různé výlety, Kuks, Safari Zoo, Josefov, nádrž Rozkoš, Babiččino údolí, Tepl. Adrš. skály, atd.
Mariánky, Vary, Františkovy. Je v okolí všechno možné, spoustu možností. Stačí zadat Kam na výlet. Miluji klášter v Teple nad Bečvou. Velmi rádi tam jezdíme na wellness do tohoto kraje. U naj v jižních Čechách je též krásně, ale tim že tu žijeme to beru jako běžné. Třeba Krumlov je můj druhý domov, otec mých dětí, se kterým jsem byla 20 let, odtud pochází. Pro mě to tím pádem má punc všedního města. Kde jsem z části žila. Krásná je třeba Březnice. Já miluji Brno. Tam to žije. Znojmo to je úplná srdcovka. A všechna města a městečka z Budějc do Znojma mám moc ráda.
@Venett píše:
Byla jsem nadšená z Nového Města nad Metují, z něj se pak dají podnikat různé výlety, Kuks, Safari Zoo, Josefov, nádrž Rozkoš, Babiččino údolí, Tepl. Adrš. skály, atd.
Tohle je dobrý tip
Krásné okolí, samotné Nové Město nM se zámkem a zahradou taky krása. Je to taková pořád ještě nezprofanovaná krajina - hlavně tam směrem na Broumov. Ale už to také začínají lidi objevovat.
@Apsalar píše:
Krásna města jsou take Tabor, Žatec, Telč
jojo Žatec a i Kadaň. Opomíjený směr… všichni brázdí to nejznámější, ale míst, co stojí za vidění je v ČR fakt mraky. Krásné město (s historickým centrem a zámkem) je také Horšovský Týn. Na severu zase Úštěk.
Já mám nejraději dovolenou v Česku… Jsem z Moravy takže jezdíme do Čech… Nejlepsi je přijet náhodou do nějakého města a zajít do informačního střediska, tam poradí lépe než na internetu… A je to větší dobrodružství nevědět co vás vlastně čeká ![]()