Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj, potřebuji totálně smazat veškerou historii internetu, aby nešlo poznat, na jakých stránkách jsem byla. Stačí to v kolonce historie, kde dám pravé tlačítko a Odebrat, nebo to musím smazat ještě někde jinde?
Melo by to stacit myslim nebo aspon u me to stacilo.
i kdyz ja to mam tady:oblibene polozky:historie a tam
Kromě internetového prohlížeče se myslím i adresy navštívených stránek ukládají i v jádře systému Windows. Po přeinstalování systému ale začíná počítač s čistým štítem.
Na druhou stranu, komu by se chtělo kvůli tomu podstoupit několik hodin práce, že… ![]()
mám v pc ještě nějaký program na čištění systému, je to nějaký Cleaner, proleze i registry. Takže vím, že se stránky ukládají i do nějakých dočasných složek v pc, protože i když smažu historii, tak pak spustím tenhle Cleaner a on mi vyjede znova to, co už by mělo být vlastně smazané..jenže je to zahrabané v pc.
Já tomu všemu prd rozumím, ale neukládá se něco i do cookies?
Loretko, jaký používáš prohlížeč? Jinak pro anonymní surfování doporučuji Chrome od Google, ve kterém lze přímo zapnout anonymní režim.
Pavla Nováková píše:
Loretko, jaký používáš prohlížeč? Jinak pro anonymní surfování doporučuji Chrome od Google, ve kterém lze přímo zapnout anonymní režim.
no klasiku - explorer ![]()
Kakika a Kailovka mají samozřejmě pravdu, stopy po návštěvách stránek se najdou tam i tam…
Jinak ten prográmek se jmenuje C.Cleaner, ikona je taková metla, zametající pixely… Pak je taky dobrý ještě TuneUp Utilities, ten ale spíš ladí PC na vyšší výkon odstraňováním „problémů“ v programech, aplikacích a registrech, čištění je tam jaksi bokem…
V exploreru je to Nástroje - Možnosti Internetu - Odstranit dočasné soubory, historii, soubory cookie, uložená hesla a informace z webových formulářů.
Přesně tak to tam mám napsané já. Mělo by to stačit ![]()
no, ale jestli ti tam někdo nasadil sherlocka, tak nenaděláš vůbec nic.....
dá se někde ještě vyšťourat smazaná historie??
dzarunka píše:dá se někde ještě vyšťourat smazaná historie??
dá, ale hooooodně blbě, takže prakticky ne ![]()
No tak mě napadá - historie je vlastně soubor, takže když ji mažeš, tak se teoreticky hází do koše… No a když koš vysypeš, tak by ještě mělo být něco k nalezení jako data systému. Ale to už není pro běžného uživatele, na to musíš „cosi“ vědět o Windowsech… ![]()
Jura007 píše:
No tak mě napadá - historie je vlastně soubor, takže když ji mažeš, tak se teoreticky hází do koše… No a když koš vysypeš, tak by ještě mělo být něco k nalezení jako data systému. Ale to už není pro běžného uživatele, na to musíš „cosi“ vědět o Windowsech…
Když to smažeš přímo jako soubory, tak ano. Ale pokud mažeš historii nabídkou v Internet Exploreru, tak v koši nejsou.