Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja jsem nejedla hodne dlouho. Pak sem si dala tri lzice polivky a bylo mi zle. Takze radim vydrzet a zacit po troskach
@Len123l píše:
Ja jsem nejedla hodne dlouho. Pak sem si dala tri lzice polivky a bylo mi zle. Takze radim vydrzet a zacit po troskach
Právě, udělalo se mi strašně špatně a musela jsem si jít lehnout, to samé, když piju něco sladšího než vodu. Děkuju, tohle jsem zapoměla napsat
Asi bych se prilis nenutila a dala si to na co mam chut a treba jen malo a snazit se spis neco co ti neco da- jogurt, ovoce, zelenina. Piti je nejdulezitejsi. Dej tomu jeste dalsi tyden. Hlady neumres. Spolkni si vitamin
@Anonymní píše:
Právě, udělalo se mi strašně špatně a musela jsem si jít lehnout, to samé, když piju něco sladšího než vodu. Děkuju, tohle jsem zapoměla napsat
Ale je fajn ze si na to prisla brzo. Ja nejedla asi dva mesice. Po troskach a vydrzet. Zaludek si navykne
Musíš si postupně začít roztahovat žaludek. Takže žádné standardní porce. No a co udělat, to spíš záleží co ti chutná. Rýže, celkově všechny sacharidy tě brzo zasytí, ale můžeš to zkusit. Určitě potřebuješ do těla dostat nějakou bilkovinu, zeleninu a případně ovoce. Co banán s bílým neslazeným jogurtem to do sebe nedáš?
Když jsem přišla manželovi na nevěru, tak jsem nemohla jíst. Nejedla jsem měsíc, jen sem tam, když už tělo vypovídalo službu, tak jsem jedla tvaroh a nějakou zeleninu, snažila jsem se cíleně lžičku za lžičkou. Hodně bílkovin. Fuj, musíš se sebrat, musíš to udělat pro sebe. Nesmíš to nechat dlouho. Já byla tak paralyzovaná, že jsem to jídlo neuhlídala, lehce se z toho vyvine porucha příjmu potravy. Bojuju s tím už rok a půl. Jíst musím cíleně, jinak jsem schopná dny nejíst. A pak se ale nejde rozjíst. Takže mám rozpisy a časy jídel, jídel, které jsem schopná sníst, mám v mobilu budík na určitě časy a jím cíleně. A když to nejde, když fakt nemůžu jíst, tak po lžičkách tvaroh. Není to dobře, já jsem vyhubla, kůže to odnesla, v obličeji bez života smrtka, vlasů mám třetinu a nejde zastavit padání. Musíš se sebrat, nenech to dojít tak daleko. A p pár týdnech nejezní už se špatně rozjídá. Takže cíleně, alespoň tvaroh a nějakou zeleninu. Kousek po kousku.
Ahoj,
hlavně začni po malých dávkách a lehce stravitelné věci jíst. Žádný smutek netrvá věčně, i když teď to bolí a chápu to. Bude zase líp, uvidíš, budeš se těšit z každého rána, budeš dostávat lásku a mít kolem sebe lidi, kteří se budou těšit z lásky tvé.
Kuřecí vývar se zeleninou (obsahuje soli i bílkoviny), klidně jen tu vodu, 1-2 lžíce, pak pauza a zase. Postupně do něj přidat třeba trochu rýže, zeleninu, trošku masa.
Jestli nejsi už teď nějak výrazně v podváze, tak bych se do jídla asi nijak dvakrát nenutila. Když dostaneš na něco hlad nebo chuť, tak si dej…ale za mě se ten smutek musí odžít a tohle k tomu prostě patří. Něco jiného by bylo, kdybys nejedla třeba měsíc…
Dobrý den,
jelikož nevím na koho se obrátit, přišla jsem si sem pro radu. Aktuálně jsem poprvé prošla rozchodem a sebralo mě to asi trochu víc, než je běžné. Aktuálně je čtvrtek 22.7. Naposledy jsem normálně jedla v pátek 16.7. Od té doby se mi jídlo hnusí, nemám absolutně na nic chuť akorát tak žízeň. Včera jsem si byla sednou s kamarádkou a ta do mě dostala alespoň trochu polívky pho. Dnes opět nic. Vím, že je to špatně, ale úplně nevím jakým jídlem začít. I když se budu nutit, moc toho nesním, nerada bych pak nabrala kila navím, když si tělo začne ukládat, kdyby se to stalo znova. Takže, je tady někdo, kdo by mi poradil co si uvařit? Napadla mě rýže, ale doopravdy netuším. Popřípadě pokud mě můžete odkázat na nějakého doktora, ocenila bych to taky.
Předem všem děkuji a prosím, jenom slušně. Nejsem teď ve stavu bránit se škodolibým poznámkám.