Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak v tom nejsem sama
dobrá tedy,budu v tom pokračovat.v neděli nám budou 2 měsíce,snad to vychytáme. díky moc za radu.
Ahoj, měli sme úplně stejný problém, malej byl dost doprava, když ležel na bříšku tak vypadal jako rohlík…doktorka nám doporučila neurologii, tam jediná rada byla dávat hodně na bříško a pak na rehabilitaci, kde nám ukázali cviky…abych pravdu řekla dneska jdem na kontrolu, skoro sem s nim necvičila, protože to bylo spíš mučení než cvičení a malej se postupně srovnal sám, leží na obě strany, rozhlíží se, otáčí na bříško, prostě normální půlroční mimčo…takže bych to nehrotila, jen tu slehlou hlavičku sme řešili pytlíkem v postýlce…ale ne s moukou, protože ta práší…lepší je čočka nebo něco podobnýho, zabalit do mikrotenu a do plínky..časem jí ale stejně přepere jak roste a lehne si jak on chce ![]()
já si taky myslim,že se to srovná,hlavičku má trošku sleželou,snažím se ho dávat doleva,ted tak taky spinká.já s ním zkoušea cvičit a hrozně plakal ![]()
Na neurologii jsme šli když mu byl asi měsíc, na tu rehabilitaci jsme se dostali až skoro ve 4 měsících, protože tam byl nával a čekali sme měsíc…a cvičili (téměř necvičili) jsme dva měsíce…a na dnešní kontrole se malej líbil, že je téměř na 100 % v pořádku, jen ho budou ještě sledovat, aby se mu nekřivili zádíčka…hlavně nám řekla neposazovat, jen na jídlo třeba v lehátku, ale židlička vůbec ani na klíně, pořád do prostoru na deku a nechat si hrát…tim se srovná sám
hlavička se srovná trochu sama a pokud můžeš v postýlce napomoct tomu aby spal na druhou, tak to je asi jediný řešení…já myslím že trochu šišku máme všichni ![]()
no tak to je super, jsem ráda, že jste v pořádku.. včera mi spal celej den na levou stranu, v noci tak na pů. otáčí ji hezky i na tu levou stranu, tak doufám, že se to srovná. snažím se co můžu
dneska spí taky na levé straně. musíme to zvládnout ![]()