Hlavička v pánvi a pak změna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
17.8.12 17:55

Zkusim obnovit diskuzi…

@Gladys dotaz asi na tebe,,, takze ti druhy takhle cestoval nahoru a dolu? Ja myslela, ze jak jednou spadne do panve uz tam zustane. Proc se ptam, minuly ctvrtek mi moje PA rikala, ze ma hlavu dole v panvi, dneska v porodnici zase jina PA ze je hlavicka navolno, ze s ni muze trochu hejbat, takze kdyby mi praskla voda, tak do lehu a rychle do porodnice. A ja si tak predtim oddychla (coz mi ta moje PA), ze se tohodle nemusim bat. 8o

jako jeste mam cas, ale znejistelo me to teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.12 18:03

@suik jo, fakt lezl nahoru a dolu, jak se mu zlíbilo. Já myslím, že může zase slézt dolů, nedělej si z toho zbytečné starosti, vyšilovala bych hlavně ve chvíli, kdy by prdla voda a tekla opravdu hodně proudem, on ten pupečník přeci není zas tak lehounký, aby ho spláchlo pár kapek. (omlouvám se za příměr, ale když si uvědomím, jak bylo někdy těžké spláchnout do odpadu nějaký polotuhý bobek z plíny, když jsem ho sundavala sprchou, tak ho jen donutit proudem vody plavat směr odpad :mrgreen: )
Hlavně klid a uvědom si, kolik ženských si po moři plodovky, haha, děsná sranda, kolik toho teče, ještě balila tašku, myla vlasy atd a děti mají zdravé :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.8.12 18:13

@Gladys no z tohodle mam trochu strach…minule mi taky prdla voda, ale jen malounko a ja byla v klidu a bylo to v terminu. Manzel me taky rika, at nesilim, ze az se to stane, tak aspon vim co delat…

jeste jsem zabrousila do nejake literatury a tam pisou, ze u druhorodicek je to dole rozvolnene a dite leze dolu pozdeji. Jeste ma cas. Kdyby mi ted lupla voda, tak by to stejne bylo blby, jeste je malej.

moje PA mi vlastne i rikala, ze kdyz je hlava dole, tak te vody je hodne, kdyz malo, tak je to tam uz vicemene ucpany hlavou.

taky je pro me dulezite vedet, ze se ta moje PA nespletla, predminule jsem mela tesne po jeji navsteve zanet mocaku, ale u ni papirek nic neukazal, tak kdyby se sekla takhle podruhy, uz by se mi to teda nelibilo.

Příspěvek upraven 17.08.12 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.8.12 18:13

A dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.12 18:26

@suik to by i souhlasilo, protože se říká, že když klesne břicho, tak prvorodičk obvykle rodí do 14dnů, vícerodičky do týdne, zkrátka dítě může slézt mnohem později.
Vidím to jako tvůj muž, kdyby něco, tak víš co dělat a jsi ve výhodě. Ale zase nepěstovala bych si před porodem nějakou panickou hrůzu z čehokoliv a nechala to pokud možno být a řešila ažý při aktuální situaci.
První porod mi prdla voda a tekla tak nějak přiměřeně, takovým jakože čůrkem. To bych se nestresovala. Už to tam tou hlavou bylo asi ucpané. Myslím, že vodopády vypadají jinak, zkrátka hrc a najednou je pod tebou moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
18.8.12 08:38

Holky a proč by se mělo po prasklé vodě do lehu a rychle do porodnice? Teď to tady čtu prvně…Nějaké riziko něčeho?
Děkuji za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.8.12 21:57

@Alka no pokud prave neni hlavicka pevne zaklinena v panvi, hrozi - ale celkem myslim male nebezpeci, ze se do panve driv nez hlavicka splachne pupecni snura a ditko si ji primackne…to by se pak melo rychle zaujmout poloha v leze, nebo kolenoprsni poloha a volat rychla.

takze maminky, ktere vi, ze to ditko neni pevne v panvi, tak by mely jet v leze…taky asi trochu napovi mnozstvi vody, pokud je toho fakt moc, znaci to nejspis, ze je pred hlavickou hodne tekutiny.

ja jsem o tom v cechach ale taky moc neslysela, to spis tady v nemecku o tom vic mluvi. Taky pokud praskne voda kolem terminu je to ditko nejspis dole.

u prvorodicky se snad napasiruje cca ve 36. tydnu a u vicerodicky pozdeji, cca kolem 38. tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
19.8.12 10:18

@suik díky za vysvětlení. Fakt to slyším prvně. Myslím, že i když je to nebezpečí tedy relativně malé, neškodí to vědět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí