Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám ještě jeden dotaz
Co v situaci, když teda neposlechne? Řeknu 1. neskákej po té posteli. Nic. Zopakuju po 2. Neskákej po té posteli nebo… a dodám co? Nebo dostaneš na prdel? Nemůžu mu zakázat večer pohádku, dobrotu nebo cokoliv jinýho… půjde večer domů a tam těžko dodržej čím vyhrožuju. Mám třeba říct nebo tě vyhodím z pokoje? A když neposlechne, mám ho třeba šoupnout do koupelny a říct ať příjde, až se naučí poslouchat? Já fakt nevím jak konkrétně postupovat. A taky ta představa, že na mě celá rodina čučí, co jako dělám a jak on se u toho zachová… Poraďte ![]()
@bamba píše:
@marrlinka U nás, když nejí, nedostanou nic jinýho, však hlady neumřou, sladkost jen když všechno sní a funguje to.
Jj, vidim to stejne.
@Lumíkovec píše:
Mám ještě jeden dotazCo v situaci, když teda neposlechne? Řeknu 1. neskákej po té posteli. Nic. Zopakuju po 2. Neskákej po té posteli nebo… a dodám co?
Nic nedodávám, zvednu se, sundám dítě z postele, postavím na zem a pokud to udělá znovu, tak opět sundám a vyhodím z pokoje.
Nemusí ho hned být, ale taky nesmí prosit.On musí už z hlasu vycítit, že nelze odporovat, pak taky říct max. 2× a pak jednat.zahulákal, že teď mluví on,.To je typické odkoukání z domu, asi ho často okřikují.
@j.a.n.i1 píše:
Nic nedodávám, zvednu se, sundám dítě z postele, postavím na zem a pokud to udělá znovu, tak opět sundám a vyhodím z pokoje.
@Lumíkovec píše:
Mám ještě jeden dotazCo v situaci, když teda neposlechne? Řeknu 1. neskákej po té posteli. Nic. Zopakuju po 2. Neskákej po té posteli nebo… a dodám co? Nebo dostaneš na prdel? Nemůžu mu zakázat večer pohádku, dobrotu nebo cokoliv jinýho… půjde večer domů a tam těžko dodržej čím vyhrožuju. Mám třeba říct nebo tě vyhodím z pokoje? A když neposlechne, mám ho třeba šoupnout do koupelny a říct ať příjde, až se naučí poslouchat? Já fakt nevím jak konkrétně postupovat. A taky ta představa, že na mě celá rodina čučí, co jako dělám a jak on se u toho zachová… Poraďte
stanov si takové tresty, které můžeš splnit. Skáče o posteli? řeknu jednou, řeknu podruhé, oznámím, co se stane napotřetí a pak nekompromisně sundám z postele a vyšoupnu za dveře. Je to sice otrava, ale když vydržíš ty a budeš mít úspěch, ostatní se ještě rádi přiučí. Ale! Je třeba, aby se dozvěděl předem, co bude následovat, pokud se jeho chování nezmění a tvrdě si za tím stůj.