Maminky jedináčků

šílenámáma
10.12.14 11:40

Maminky jedináčků

Krásné poledne maminky,
ráda bych probrala výhody x nevýhody toho mít jen jedno dítě.
Vždy jsem chtěla mít děti 2, zhruba 3 roky po sobě. Nyní jsou mému dítěti 2 roky a já najednou nevím jestli nebude „pohodlnější“ mít jen jedno dítě.
Scházíme se denně s jinými dětmi takže zatím nestrádá.
Mám strach, že mu jednou bude líto, že byl jedináček.
Taktéž, kdyby byl mezi nimi větší věkový rozdíl (třeba 5 let), už by si tak dobře nemuseli rozumět jako děti, které jsou sobě věkově blíže.

Prosím o vaše názory a postřehy, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
10.12.14 11:43

Jsem jedináček, v mém blízkém okolí jsou spíše smutné příklady sourozenecké „lásky“. Dítě mám jedno, neplánované ale milované a upřímně si nedovedu představit mít další.. Zvlášť teď když jsou jí tři a už je to můj parťák. Nevím jestli bych to chtěla znovu, vždycky jsem nechápala ty matky co říkaly, že by chtěly rodit rovnou tak tříleté, teď už to chápu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6946
10.12.14 11:43

Ahoj, můj prcek má už 2,5 roku a zatím druhé dítě neplánujeme, necítím to tak. Ale ještě nejsem tak stará, abychom si druhé nepořídili za pár let. Já jsem s bráchou o deset let a rozumíme si výborně a nemám pocit, ža bychom nějak strádali. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
10.12.14 11:44

My máme jedináčka a asi to tak bohužel zůstane. Mrzí mě to. Až tu jednou nebudeme zůstane sám. :(
Má 8 let a je vidět že sourozence by chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
10.12.14 11:45

Můj syn má 7 let a kdybych se mohla rozmyslet znova, tak mu do jeho tri let poridim sourozence. Jak kvuli nemu ( aby si mel s kym hrat/delit se/sdilet), tak kvuli sobe, protoze cim je syn starsi a samostatnejsi, tim mene se mi do druheho chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31318
10.12.14 11:46

Já mám tříletého, vrátila jsem se do práce a druhé sice plánujem, ale až za pár let. Počítáme s věkovým rozdílem okolo pěti let, zatím. Asi bysme to přežili jen s jedináčkem, ale na druhou stranu si taky říkám, aby jednou nebyl „sám“, já i přítel máme po jedné sestře (já minimální věk. rozdíl, on asi desetiletý) a vztahy máme skvělé oba. Bez nich by to bylo smutnější…
No a v dětství měli lepší vztah oni s velkým rozdílem, než já se ségrou.

Na druhou stranu, náš Honzík má (od mé sestry) dvě skoro stejně staré sestřenice, takže kdyby se nějak stalo, že by druhé být nemohlo, tak by měl v blízké rodině vrstevníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
10.12.14 11:47

Já to cítím a mám úplně stejně jako @Sibyla0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31009
10.12.14 11:48

@Marka76 Nezustane sam, bude mit preci svoji rodinu a sve deti, ktere uprimne pro nej budou dulezitejsi nez sourozenci v dospelem veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma

Zas to nechci brát tak, že mu musím pořídit sourozence aby nezůstal jednou sám… my máme s manželem sourozence, ti mají nebo budou mít děti… jedno je ve stejném věku jak syn… takže :think:

• Citovat
  • Upravit
65718

Mám jedináčka…ale ne z vlastní vůle…prostě osud nám nepřál mít dalsí
Já sama mám sestru a je to moje spřízněná duše…
vím, že to tak vždy není u sourozenců, ale stejně mi je líto, že toho bude náš ochuzený
Před necelým měsícem mi zemřel tatínek…to je situace, kdy se se setrou a mamkou navzájem držíme
On na to jednou bude sám…
a nejen na to…těch situací je v životě dost, kdy je moje ségra moje vrba třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540

Taky jsem sama jedináček a stejně jako @Sibyla0 znám příklady, kdy se sourozenci nijak zvlášť nevyhledávají. Spíš bych řekla že to záleží na rodičích, jak se dítěti věnují. Já s nimi mám třeba velmi blízký vztah a nemyslím si, že bych měla někdy pocit, že je mi líto jedináčkovství. Spíš ty reakce okolí umí být někdy zlé, ale řekla bych, že dítě, vyrůstající takhle samostatně je mnohem víc odolné, umí si prosadit svůj názor, diskutovat, být samostatné, nespoléhat se tolik na ostatní. zas na druhou stranu je na něho soustředěna plná pozornost rodičů třeba při nějakém průšvihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
10.12.14 11:49

Já jsem jedináček, manžel má sestru a naše dítě je a bude taky jedináček… :D

Při dotazech na druhé vždycky odpovídám, že ne. Že já jsem chtěla dítě, manžel chtěl holčičku. Oba máme co jsme chtěli, máme tedy splněno :mrgreen:

Jako malé mi sourozenec opravdu chyběl, říkala jsem si, že já budu mít určitě děti aspoň dvě. Ať neni to moje tak samo jako jsem byla já… v pubertě jsem byla ráda, že toho mladšího sourozence, kterého bych musela povinně tahat všude s sebou jako moje kámošky, nemám :mrgreen:

Teď je mi třicet a když jedeme navštívit manželovu sestru a její rodinu tak si občas tak říkám jak by bylo fajn mít taky sourozence a navštěvovat se…

K závěru jsem asi zase trochu ráda, že až dojde na dědictví nebudu se muset s nikým hádat a rozkmotřovat a nebudou vyostřené vztahy… nebude s kým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
10.12.14 11:49

Jinak co se týče mých sourozenců tak máme fajn vztah, ale umím si představit, že se třeba rok neuvidíme a nebude nám to vadit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
10.12.14 11:50

@šílenámáma měla jsem jedináčka, myslela jsem, že tak zůstane. Normální dítě, jen to chce vyhledávat kolektiv, pokud on o to stojí. Dopadlo to nakonec tak, že mám mezi dětmi 8 let rozdíl. Jak to bude dál, netuším, ale staršího mrně baví, rád na něj dělá obličeje, dělá s ním kravinky atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
10.12.14 11:50
@šílenámáma píše:
Krásné poledne maminky,
ráda bych probrala výhody x nevýhody toho mít jen jedno dítě.
Vždy jsem chtěla mít děti 2, zhruba 3 roky po sobě. Nyní jsou mému dítěti 2 roky a já najednou nevím jestli nebude „pohodlnější“ mít jen jedno dítě.
Scházíme se denně s jinými dětmi takže zatím nestrádá.
Mám strach, že mu jednou bude líto, že byl jedináček.
Taktéž, kdyby byl mezi nimi větší věkový rozdíl (třeba 5 let), už by si tak dobře nemuseli rozumět jako děti, které jsou sobě věkově blíže.Prosím o vaše názory a postřehy, děkuji :kytka:

Píšeš mi z duše. Přesně tohle momentálně řeším i já :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect