Maminky jedináčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
10.12.14 13:24
@Betusak píše:
celkove ponauceni pro me…NIKDY neporizovat mladsiho sourozence jen kvuli tomu starsimu. Pouze pokud si to rodice skutecne preji a vedi ze to tak chteji.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.14 13:25

@kvetinka56 Já nemám ráda to „otázka výchovy“, protože to automaticky implikuje, že ten, jehoýž děti nemají ideální vztah, si to způsobil sám. a tomu prostě nevěřím, se svými zkušenostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
10.12.14 13:26

@Bábrdl to bych nerekla. Ja mam otcima radsi nez vlastniho tatu a sestra to ma urcite stejne…vubec bych to nevlastni do toho nezahrnovala opravdu :) mely jsme obrovske skutecne obrovske stesti ze si ho mama nasla a vychovava nas od mych 6ti let…brachove jsou pro me stoprocentne jako vlastni sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.14 13:27
@kvetinka56 píše:
To je důležité, necítit se celý život ukrivděně, ale zpracovat to a poslat do dál. Málokteré dítě má ideální dětství, je svým životem s rodiči určitým směrem poznamenané a říká si: to já nikdy neudělám, nebo já to budu dělat přesně naopak. Je fajn, když se na to nezapomene a pak svým dětem nedělá to samé co jemu rodiče. Jedno je jisté, dělá jiné chyby, o kterých pak jeho dítě bude říkat: já bych nikdy… :mrgreen:

Tak tohle je velká pravda. Tesat do kamene! Neznám nikoho, kdo by si nestěžoval, že není poznamenán svými rodiči. Rodiče VŽDYCKY udělají chybu :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
10.12.14 13:27
@Betusak píše:
@Bábrdl to bych nerekla. Ja mam otcima radsi nez vlastniho tatu a sestra to ma urcite stejne…vubec bych to nevlastni do toho nezahrnovala opravdu :) mely jsme obrovske skutecne obrovske stesti ze si ho mama nasla a vychovava nas od mych 6ti let…brachove jsou pro me stoprocentne jako vlastni sourozenci.

vim ze to neni mozna caste, ale opravdu to tak je :) na otcima nedam dopustit…nerikame mu sice tati ale to je asi tak vsechno v cem pro nas on neni otcem :)

Příspěvek upraven 10.12.14 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.14 13:28
@Betusak píše:

Aha. A kolik jim teď je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.14 13:29
@Betusak píše:
vim ze to neni mozna caste, ale opravdu to tak je :) na otcima nedam dopustit…nerikame mu sice tati ale to je asi tak vsechno v cem pro nas on neni otcem :)Příspěvek upraven 10.12.14 v 13:28

To zní jako fajn chlap :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
10.12.14 13:31
@Bábrdl píše:
Aha. A kolik jim teď je?

klukum je starsimu 11 mladsim skoro 8 :) dodnes nechapu jak se tatovi podarilo mezi nami nedelat rozdily…myslim jako ze my jsme pokrevne nevlastni oni ne. Citila jsem se hodne odstrkovana a tak podobne ale nikdy ne proto ze bych si myslela ze jsou kluci nevlastni. :) sveho tatu ve vsem obdivuji. Ja bych takhle spravedlive svoji lasku nedokazala mezi cizi deti nikdy rozdelit, tim si jsem skoro jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
@Bábrdl píše:
@kvetinka56 Já nemám ráda to „otázka výchovy“, protože to automaticky implikuje, že ten, jehoýž děti nemají ideální vztah, si to způsobil sám. a tomu prostě nevěřím, se svými zkušenostmi.
častokrát to tak i je, samozřejmě že do toho vstupují i vlastnosti těch dětí a jejich povahy. ale nedá se nic paušalizovat, jako že když je víc dětí, neumí se dělit, když je jedináček, je rozmazlený a pod.
  • Citovat
  • Upravit
5514
@Bábrdl píše:
To zní jako fajn chlap :palec:
:palec: je ten uplne nejlepsi! :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.14 13:33
@Betusak píše:
klukum je starsimu 11 mladsim skoro 8 :) dodnes nechapu jak se tatovi podarilo mezi nami nedelat rozdily…myslim jako ze my jsme pokrevne nevlastni oni ne. Citila jsem se hodne odstrkovana a tak podobne ale nikdy ne proto ze bych si myslela ze jsou kluci nevlastni. :) sveho tatu ve vsem obdivuji. Ja bych takhle spravedlive svoji lasku nedokazala mezi cizi deti nikdy rozdelit, tim si jsem skoro jista.

To jsou ještě prcci. Ten sourozenecký vztah se bude ještě vyvíjet. A k lepšímu, jestli budou kluci po tátovi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
10.12.14 13:33
@Bábrdl píše:
Tak tohle je velká pravda. Tesat do kamene! Neznám nikoho, kdo by si nestěžoval, že není poznamenán svými rodiči. Rodiče VŽDYCKY udělají chybu :lol: :lol: :lol: :lol:

to jsem pochopila už dávno a čekala jsem že s pubertou syna přijde první kritika naší výchovy. a ten spratek nás překvapil a kritizuje už teď v necelých 5 letech :mrgreen: no co, musím se s tím nějak poprat :lol:

• Citovat
  • Upravit
36556
10.12.14 13:34
@kvetinka56 píše: častokrát to tak i je, samozřejmě že do toho vstupují i vlastnosti těch dětí a jejich povahy. ale nedá se nic paušalizovat, jako že když je víc dětí, neumí se dělit, když je jedináček, je rozmazlený a pod.

No to rozhodně ne. Tak jsem to ani nemyslela. Popisovala jsem jenom svoji zkušenost s konkrétními sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.14 13:36
@kvetinka56 píše:
to jsem pochopila už dávno a čekala jsem že s pubertou syna přijde první kritika naší výchovy. a ten spratek nás překvapil a kritizuje už teď v necelých 5 letech :mrgreen: no co, musím se s tím nějak poprat :lol:

Mě třeba překvapuje, že skoro od všech v dospělosti slyším, že mají pocit, že byli málo chválení. I když já jsem z vnějšku ten pocit neměla :think:

Jenže je otázka, jestli se fakt málo chválí, nebo jestli lidi touží po chvále za každý…ehm… prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
10.12.14 13:38
@Bábrdl píše:
Mě třeba překvapuje, že skoro od všech v dospělosti slyším, že mají pocit, že byli málo chválení. I když já jsem z vnějšku ten pocit neměla :think:Jenže je otázka, jestli se fakt málo chválí, nebo jestli lidi touží po chvále za každý…ehm… prd.

ja si myslim ze si spis deti pamatuji to co se jich citove vic dotkne…a to bohuzel byvaji spis vyprasky karani a napominani :D:D:D osobne si z detstvi pamatuji jen na chvilky kdy jsem byla potrestana za nejakou lumparnu ale urcite si nemyslim ze me nechvalili…jen ma clovek tendenci to vypoustet z pameti :D…ta priroda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí