Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vozíte někdo kočárek od sebe? Ne klasicky. Když je třeba vítr nebo sviti slunce tak že ho otočíte? Moc jsem to neviděla tak mě to zajímá. Jen by mi vadilo že na dítě nevidím a musela bych pokaždé obejít kočárek.
Já kvůli tomu blbla s kočárem, aby měl přehazovací rukojeť. Nakonec jsem to zkusila jednou, usoudila, že mi vadí, že na mimino nevidím a už nikdy nepoužila ![]()
Ne, chtěla sem na děti vidět, max sem otočila celý kočár, že sem ho vezla jakoby naopak/ táhla ho za sebou místo tlačení před sebou ![]()
Hlubokou korbu ne..až potom sporťák když malá seděla a chtěla koukat ven…proti sluníčku jsem měla na kočárku clonu z DM, proti větru ani nevím s hlubokou sem jezdila hlavně podzim zima takze mimčo bylo ve fusaku a na korbě byl nanoznik. Teď ve sporťáku mám deku…
Příspěvek upraven 15.09.22 v 16:08
@Kriss Tina píše:
Ne, chtěla sem na děti vidět, max sem otočila celý kočár, že sem ho vezla jakoby naopak/ táhla ho za sebou místo tlačení před sebou
Taky jsem to tak dělala.
S hlubokou korbou ne, to využiješ spíš u sporťáku.
Treba naše malá chce jet pokaždé jinak. Myšleno, jednou chce vidět ven a podruhé na mě. Někdy i během jízdy 2× otáčím.
Já zcela běžně, nejvíce právě kvůli slunci. Přes clonu dítě nevidí, takto ano. Na dítě koukám přes okénko.
@pikola píše:
Neznám kočárek kde by se korba Hluboká dala takhle otočit
Jakýkoli s přehazovací rukojetí ![]()
@Švédka87 píše:
Vozíte někdo kočárek od sebe? Ne klasicky. Když je třeba vítr nebo sviti slunce tak že ho otočíte? Moc jsem to neviděla tak mě to zajímá. Jen by mi vadilo že na dítě nevidím a musela bych pokaždé obejít kočárek.
Kočárek mám oboustranný ( korba aj sporťák ) a nikdy sem dítě tak nevezla. Pouze otočené na sebe. Ani sem snad nikdy neviděla někoho jet s korbou od sebe ![]()
Mám kočárek Silver Cross a hlubokou korbu „otočím“ uplně jednoduše tak, že vycvaknu stříšku a cvaknu ji na druhou stranu a tadá, korba otočena ![]()
Ale nikdy jsem to nedělala, připadalo by mi divné na dítě nevidět.
Já jsem tam vozila obě děti. Měla jsem kočárek, u kterého se otáčela cela korba, nikoli prehazovala rukojeť. Náhodou to bylo fajn při slunci apod
@pikola píše:
Neznám kočárek kde by se korba Hluboká dala takhle otočit
U kombinací je to celkem běžné, odcvaknu celou korbu a posadim ji tam opačně. Akorát je to opruz, samotnou ještě dejme tomu, ale sundavat ji někde venku, když je dítě uvnitř a pořád ji otáčet, když se třeba otočí vítr, nebo změním směr a svítí sluníčko z jiného úhlu, to by mi jeblo ![]()
Mám kočárek, kde se dá dát korba kolmo k jízdě. Takže to většinou stačí /když svítí sluníčko/. Jinak mám v korbě ještě clonu, která se dá přetáhnout přes korbičku a tím se tam sluníčko nedostane. ![]()