Hmotná nouze 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66806
8.2.14 08:39
@alli_li píše:
@mag Já SŠ vycházela v 18ti :mrgreen:Jinak já myslela že se jedná o VŠ :oops:

JJ, jsme staré páky. Teď se maturuje ve 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
8.2.14 08:45
@Sandruska986 píše:
Celá aktuální situace : ještě rok zpátky jsem bydle u rodičů kde jsem měla nevlastního otce celých 18let mě týral a vyhazoval z baráku co jsem z mohla nic, padlo mi 18let a ja odešla ne doborvolně prostě mně vykopl, Potkaka jsem svého přítele a otěhotněla ( ted me u kamenujte) ale nevim co by jste delali vy namem miste kdyby jste meli skoncit na Ulici, přítel bydlí se svou matkou ale má byt 2+1 v ostravě který z dědil po otci v 17letech když zemřel, semnou žít nemůže dokud nebude u mět zabezpečit rodinu dle jeho matky, trvalé bydliště má u své matky ale na bytě který vlastní ne, trvalý bydliště mi tu povolil + mám od něj podnájemní smlouvu, celá situace je i pro mně těžká ale je mi 19let myslíte že mám na vybranou? pokud ano tak pujdu na brigadu ta mi určitě uhladí nájem 4000kč a zybtek pujdu zebrat na ulici, on nemuze jit pracovat dokud nedodela skolu! + pokud se mám tedy obrátit na rodinu má matka je z dětského doma a z od vlatního táty rodinu neznám ani jeho takže prakticky řečeno nemám kdo mi mi pomohl a matka ta ma nemocenskou 4000kč myslíte že mi muze pomoct proto touto cestou hledám pomoc a čekla jsem jen nějaké názory jestli bude problém v tom že otec dítěte které čekám mne pronajal byt ale bydlí se svou matkou a semnou ne, názory jsem si vaše u přečetla bohužel do smíchu mi není semnou se taky život nemazlil a mazlit asi nebude dokud se nějak nepostavím na vlastní nohy na to mne nikdo nepripravil a nevim jak dal postupovat v tehle situaciPříspěvek upraven 07.02.14 v 13:51

Pozor na podnájemní smlouvu nedostanete žádné soc. dávky na bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.2.14 08:46

@Kopretinkaobecna vsimla sis ze jsem ji dala varianty bud to resit tak jak sem vychovana ja a nebo sem ji dala info jak to s hmotkou je a narvhla at si o radu klidne rekne. Nebyl ucel polemizovat jak si kdo mysli ze se ma chovat. Vyrostla sem tak ze pomoc si zaslouzi ten kdo si umi pomoc sam nicmene pokud chce nekdo byt zavisly pouze na statu prosim ale ne uplne nesmyslne pokud to zakladatelka udela jak planuje zadela si na maler tot vse. Ale uvedomme si ze pokud si sednem vsichni doma protoze je krize tak nas nebude mit kdo zivit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.2.14 08:48

@jana0979 mamce jako babicce ktera ma vyzivovaci povinnost nedali :( pry nedavaji pestounky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandruska986
8.2.14 08:53
@Boubelka24 píše:
Zkusim neresit veci kolem sve sem rekla ted zakon v hmotne nouzi se ocitne ten kdo nema dostatecny prijem ci z velmi vaznych duvodu nemuze pracovat a pak ani majetkove pomery neumozni zajisteni zakl potreb. Takze zkoumaji proc nedelas. Pak kdo je otec a budou chtit bud jeho prijmy nebo vyzivne pokud ma byt podle zakona mate co prodat a pomoc si sami nerikam ze je to spravne ale i kdybys mela treba jen pc. Novejsi televizi zamitnou to a reknou prodat. Promin lepsi zpravu nemam ale pokud chces jakkoliv dal poradit rada poradim

Pravda že, ale nějak se zařídit musím Televizi stejně nemám, tady co bych mohla prodat tak by byla postel.Jak jsem již psala byt je z děden tím je nezařízen a přítel tu nikdy nebydlel jen prostě tohle s dědil a dal mi do pronájmu. Budu tuhle situaci muset pořešiti nějak rozumně a inteligentně. :think:

• Citovat
  • Upravit
71
8.2.14 08:58

@Sandruska986 muzes zkusit priznat oba a zkusit klasicky prispevek na bydleni pokud ti tam dovoli trvale bydliste. Pak treba az hmotnou nouzi stejne by ti tento postup doporucili. Navic prispevek na bydleni neni posuzovan tak prisne. :)
Nevim jak u Vas v okoli zkus juknout ale pritel by mohl davat plasmu je to 800 mesicne nic moc ale pomuze to a seberw mu to jen 2 h casu celkem a nikde se tento prijem do davek nepocita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
8.2.14 09:39
@Kopretinkaobecna píše:
@Boubelka24 Já naopak nechápu někoho takového 8o. Nad takovýma kroutím hlavou a přemýšlím jestli je to možné :cert:

Bohuzel je a jsou i extremnejsi pripady ze kterych je dost na zvraceni… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandruska986
8.2.14 09:39
@Boubelka24 píše:
@Sandruska986 muzes zkusit priznat oba a zkusit klasicky prispevek na bydleni pokud ti tam dovoli trvale bydliste. Pak treba az hmotnou nouzi stejne by ti tento postup doporucili. Navic prispevek na bydleni neni posuzovan tak prisne. :)
Nevim jak u Vas v okoli zkus juknout ale pritel by mohl davat plasmu je to 800 mesicne nic moc ale pomuze to a seberw mu to jen 2 h casu celkem a nikde se tento prijem do davek nepocita ;)

trvalé bydliště tu mám také

• Citovat
  • Upravit
4050
8.2.14 10:13
@Boubelka24 píše:
Tak nejsem blba mam deti a tim zoodpovednost je uzivit ne se nechat dotovat statem a lezet na gauci

Tak proč tam nestál tvůj manžel, který-jak jsi sama psala-měl málo práce? :nevim: :zed: A taky by mě zajímalo, který podnik si za bar postaví matku s pupkem, trochu divný že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
8.2.14 10:24

@Sandruska986 tak pak zkus prispevek na bydleni na rozdil od hmotne nouze muzes mit i vetsi prijem a nikdo nedela kontroli majetku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.2.14 10:32

Další dojič státu, co neudržel rozkrok pod kontrolou. Dávky bych zrušila, pomoz si jak umíš. Řeš si svoji situaci sama, když jsi nezodpovědná a Tvůj partner také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
8.2.14 11:53
@marcellia píše:
Tak proč tam nestál tvůj manžel, který-jak jsi sama psala-měl málo práce? :nevim: :zed: A taky by mě zajímalo, který podnik si za bar postaví matku s pupkem, trochu divný že..

Ona asi lze jako kdyz tiskne…

@Burj Chalifa píše:
Další dojič státu, co neudržel rozkrok pod kontrolou. Dávky bych zrušila, pomoz si jak umíš. Řeš si svoji situaci sama, když jsi nezodpovědná a Tvůj partner také.

JJ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.2.14 15:19

To mi řekněte, jak docílím toho, že si můžu dát děti jen tak někomu do pěstounské péče? To jako někam zajdu a řeknu, už je nechce, chce je brácha, vezme si je do pěstounské péče a je hotovo? Nebo jako jak? Tohle mi hlava nebere. Jak jako sociálka řekne, že já jako matka se nemůžu postarta o postižené dítě a soud rozhodne, že mi ho sebere? Co je to za slátaninu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
8.2.14 17:45
@Burj Chalifa píše:
Další dojič státu, co neudržel rozkrok pod kontrolou. Dávky bych zrušila, pomoz si jak umíš. Řeš si svoji situaci sama, když jsi nezodpovědná a Tvůj partner také.

Tak tys to rozhrabla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.2.14 17:46
@Maden píše:
Tak tys to rozhrabla :mrgreen:

Jednoduché, spravedlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit