Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Denny50 s tou mandlí to nemusí být pravda. Synovi ji sice odstranili až ve 3 letech, ale doporučení dostal už dřív. Akorát u nás v nemocnici je termín za 3 měsíce a 2× se kvůli nemocem odkládalo. Nakonec byl nemocný i na ten druhý termín (po půl roce), tak jsme šli jinam a tam nás vzali za 3 týdny… To stejné trubičky. U nás v nemocnici po 3 měsících, šli jsme jinam a tam jsme vždy dostávali termíny po 2 týdnech (4× jsme kvůli nemoci měnili).
Naprosto tě chápu. My to neměli každý měsíc, ale pořád. Šel z nemoci do nemoci. Nejhorší to bylo od září 2016 do března 2017. To jsem vlastně vůbec nebyla venku. Jen jsme šli k doktorce a domů. Někdy jsme tam byli i 3× týdně. V září měl zápal plic, dobral atb a po týdnu zánět středního ucha, pak za další týden zápal plic, po týdnu laryngitidu. Pak měl zánět středního ucha, laryngitidu, v prosinci zánět středního ucha, v lednu angínu a 2× laryngitidu. V únoru zase kašle a ucho a vyvrcholilo to v březnu neštovicemi, které opravdu odnesl. Byl velký chodící pupínek, měl horečky a táhlo se to tak 3 týdny, než jsme mohli ven. Při neštovicích měl laryngitidu a po nich hned ucho.
Jak začal kašlat, tak mi bylo doslova fyzicky špatně. Jak se chytil za ucho, tak jsme nelenili a hned na ORL, kolikrát tam na nás už ječeli, že jsme hysteričtí rodiče, co tahají dítě zbytečně po doktorech po první stížnosti a vždy píchnutí. On měl nakonec chronický zánět.
My ještě jedeme koktejl na posílení imunity - colostrum, probiotika a většinou ještě k tomu něco (teď má snad Hlíváčka na imunitu) a asi to pomáhá.
Tekute kolostrum jsme ted v březnu nasadili taky a stejně to chytl zas prudusky+ streptokoka kterého máme poprvé.. tomu hlivackovi jsem moc nevěřila tak asi taky zkusim.. jinak koukam že jste si taky užili.. skončí to někdy?
Uz přemýšlím nad dětským plicnim odbornikem v Praze.. protože jsem zoufalá..začátkem března pravostranny zapal plic crp 200 dobrali jsme atb a zase po tydnu prudusky nebo zapal (nevim další rtg udělat nechtěli aby ho neozarili moc) 6.4. dobral druhe atb vyléčil se už úplně bez kašle a rýmy vše cajk..a ted po 10dnech zas a zase atb crp 124 a kašel, rýma a do toho jsem to chytla i ja..
@Anonymní píše:
@vjerunqa a co když to chytá jen jedno dítě? Vztahy doma máme podle mě moc pěkné. My máme 2 kluky od sebe 2,5 roku. Jeden zdravý a druhý takto hodně nemocný. Rozdíly jsou v tom, že starší nebyl kojený a malý se narodil císařem. No a starší byl ve školce, tak mu ty bacily nosil.
Syn se nám takto složil po očkování. Do první dávky v půl roce zdravé dítě. Pak dostal první injekci a od té doby se to vezlo. A asi to bude i v dědičnosti, protože manžel byl od 3 do 12 let každoročně v lázních (dřív ho tam nechtěli) a ozdravovnách a já jako dítě (cca do 14 let) byla taky hodně nemocná.
Jinak mívali jste u toho všeho i horečky? Apo čem a jak to skončilo?
@Denny50 píše:
@luca241 to nás napadlo ale nesedí nám tam to vysoký crp což naznačuje bakteriální původ tedy zánět.. a to má vždy + nález na průduškach, plicích![]()
U periodických horeček je právě typické vysoké crp (ten případ od kamaradky-mala běžné kolem 100),přesto na to nejsou nutný atb ![]()
@luca241 píše:
U periodických horeček je právě typické vysoké crp (ten případ od kamaradky-mala běžné kolem 100),přesto na to nejsou nutný atb
Jj aleto tam zase není kašel a rýma no… tak ja uz nevím kde na ty hnusy chodime.. snad uz bude aspon jeden klidny měsíc nebo mě odvezou!
@Denny50 syn mívá horečky. Běžně kolem 40. U něj to se to zlepšilo po mandlich a trubičkách. Uvidíme, jak příští podzim a zima. Doufám, že jsme z nejhoršího venku.
My s mužem z toho částečně vyrostli. Já byla letos od září nemocná každý měsíc tak 2×. Ale nic děsivého, jen rýmy a kašle. Manžel na tom je podobně. Oba se lecime doma.
@Denny50 píše:
Jj aleto tam zase není kašel a rýma no… tak ja uz nevím kde na ty hnusy chodime.. snad uz bude aspon jeden klidny měsíc nebo mě odvezou!
Věřím. ja si s dcerou užila už hodně „chuťovek“ za jejich 5 let, jednu právě zažíváme a vím jak je to náročné…držte se ![]()
@luca241 píše:
Věřím. ja si s dcerou užila už hodně „chuťovek“ za jejich 5 let, jednu právě zažíváme a vím jak je to náročné…držte se
A na co trpíte? A copak Vám je? Zda se mohu zeptat? Tak také držíme palce ![]()
@Anonymní píše:
@vjerunqa a co když to chytá jen jedno dítě? Vztahy doma máme podle mě moc pěkné. My máme 2 kluky od sebe 2,5 roku. Jeden zdravý a druhý takto hodně nemocný. Rozdíly jsou v tom, že starší nebyl kojený a malý se narodil císařem. No a starší byl ve školce, tak mu ty bacily nosil.
Syn se nám takto složil po očkování. Do první dávky v půl roce zdravé dítě. Pak dostal první injekci a od té doby se to vezlo. A asi to bude i v dědičnosti, protože manžel byl od 3 do 12 let každoročně v lázních (dřív ho tam nechtěli) a ozdravovnách a já jako dítě (cca do 14 let) byla taky hodně nemocná.
Nevím, no. Těch faktorů je strašně moc, dědičnost, způsob početí, průběh těhotenství, porod, kojení, očkování, domácí pohoda - tu jsem právě zmínila k zamyšlení. Navíc na každé dítě tohle všechno může působit jinak ![]()
Mám dvě děti (cca 5 a 3) a jsou zdravé. Občas rýma, výjimečně nějaká viróza - např. jeden večer zvýšená teplota a pak už dobré, nikdy neměly žádné léky, též myslím, že to starší nosí ze školky. Děti počaty přirozeně, těhotenství ok, porody spontánní v termínu, dlouhodobě kojené (mladší stále, před odpoledním spaním), neočkované, doma vše fajn. Jediné, co u nás nesedí, je ta dědičnost z mé strany. Já marodila hodně, první atb v půl roce, stále angíny, příusnice s vážnými komplikacemi, později mononukleóza s komplikacemi (nebyla včas rozpoznána) atp. Přitom vztahy výborné. Takže vážně těžko říct ![]()