Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@len22 Děkuji jsem teprve na začátku..tak snad vše dobře dopadne. Ale pozor na to..v různých car za to zaplatíte hooodně rozdílnou cenu. Já na prvním IVF byla v Brně a tam jsme PCSI nedávali kvůli tomu, protože chtěli zaplatit cenu ICSI +cenu PCSI…což je přibližně 8000 + 11000 záleží na car. Druhé IVF jsem byla v CAR ve Zlíne..a k mému překvapení se platilo jen PCSI takže jsem ušetřili cca 10 000kč což je sakra rozdíl.
@len22 takhle to nevím bohužel nevím
. Netestovali to v tom centru, ale v laboratoři, kam nás poslala moje gynekoložka. Měli jsme výsledek tu asthenospermii, matně vím, že to tam bylo rozepsaný, ale jak, už fakt nevím. Každopádně nás dost vyděsili, a nedali skoro žádnou naději, asi to fakt bylo blbý. Co si pamatuju, tak manžel říkal, že mu řekli, že sperimií je málo, a ty co tam jsou, jsou špatný. A rovnou doporučili IVF. Přirozenou cestu vyloučili.
Holky díky za přízpěvky. Co se týče PICSI, je to supr metoda výběru těch nejvalitnějších spermií v nějakém speciálním kultivačním mediu. Jen je k tomu za potřebí dostatečný počet spermií, nevím kolik, ale nám rovnou řekli, že se 3 spermiemi na zorné pole to nepůjde a pro nás tato metoda není. @tadama
moc blahopřeji a jásám, že se někdo takový ozval. Taky malá naděje pro nás… ![]()
Jinak nejsem žádný nováček a mám toho taky dost za sebou. Září 2011 ICSI, spermio 3 spermie na zorné polem pohbilovst 30%, výsledek 3 A a 2B morulky. ÚSpěch na 23 týdnů. Únor 2012 díky špatné prenatální péči potrat. Červen 2012 pokus o KET, všechny 3 morulky se rozpadly. Od té doby co kontrola spermia, to katastrofa. Horší se to
No a výsledek nynějšího ICSI už znáte. ![]()
Příspěvek upraven 20.09.12 v 12:17
@Lajka09 držím palečky, aby se konečně zadařilo. Máš už toho za sebou opravdu víc než dost ![]()
@Anais píše:
@Lajka09 držím palečky, aby se konečně zadařilo. Máš už toho za sebou opravdu víc než dost
Díky
zatím to moc nejde ![]()
@Lajka09 nám se taky nedařilo, ale už víme, kde je problém, tak uvidíme, jak se uchytí dárce, jestli ho moje tělo bude akceptovat ![]()
@Anais
Taky o této cestě uvažujem. A než budem moci zkusit další IVF, asi to porubnem. I když díky díře v zákoně je iseminace na úrovni IVF, takže v našem centru doporučují si ji plně hradit, jinak přijdem o pokus IVF, pro nás poslední. takže na peněženku to asi náročné bude, pro tělo už naštěstí míň.
@Lajka09 já se právě musím poptat v mém CARu, jak je to s úhradou, protože z pojišťovny mi napsali takovou odpověď, ze které nejsem vůbec chytrá.
Kam chodíš do CAR?
@Anais
POlanka nad Odrou Fertimed. Jsi žádala pojišťovnu? V tomhle jsem fakt vedle, inseminace mě do této chvíle nazajímala. Ale vidím, že budu muset taky pořádně poptat. A ty chodíš kde?
@Lajka09 já chodím do CAR v Brně na Obilním trhu. Mám Revírní bratrskou pokladu, a toto je odpověď, kterou mi poslali:
Nevím z toho vůbec nic, asi si to vytisknu a vezmu to s sebou na konzultaci.
Našla jsem si tu vyhlášku a podle toho je inseminace hrazena 6× za rok pojišťovnou, je to ten poslední dokument a vyhledej si inseminace
Aspoň tak tomu rozumím já.
http://www.mzcr.cz/…1_999_3.html
1.) dle zákona č. 48/1997 Sb., v platném znění, z veřejného zdravotního
pojištění hrazené služby zahrnují zdravotní péči poskytnutou na základě
doporučení registrujícího poskytovatele v oboru gynekologie a porodnictví v
souvislosti s umělým oplodněním, a to nejvíce třikrát za život, nebo bylo-li
v prvních dvou případech přeneseno do pohlavních orgánů ženy pouze 1 lidské
embryo vzniklé oplodněním vajíčka spermií mimo tělo ženy, čtyřikrát za život, a to ženám s oboustrannou neprůchodností vejcovodů ve věku od 18 do
39 let a ostatním ženám ve věku od 22 do 39 let.
To, že se zdravotní péče poskytnutá v souvislosti s mimotělním oplodněním
hradí ze zdravotního pojištění, neznamená, že je zcela zdarma. Léky k
hormonální stimulaci jsou s doplatkem klienta a řada výkonů, které zvyšují šanci na úspěch, je ze zdravotního pojištění nehrazena. Rozhoduje také
zdravotní stav každé klientky. Nejlépe Vás budou informovat v centru, které
bude IVF provádět.
2.) podmínky pro provádění inseminací hrazených z veřejného zdravotního
pojištění jsou stanoveny podle vyhlášky č. 134/1998 Sb., v platném znění. Z
Vašeho dotazu nevyplývá, o který typ inseminace a o jaký druh sterility se
ve Vašem případě jedná. Doporučuji, aby jste se obrátila na Vašeho
registrujícího lékaře v oboru gynekologie a porodnictví, který má Vaši
zdravotní dokumentaci a zná Vás zdravotní stav.
@Lajka09 píše:
@Anais
Taky o této cestě uvažujem. A než budem moci zkusit další IVF, asi to porubnem. I když díky díře v zákoně je iseminace na úrovni IVF, takže v našem centru doporučují si ji plně hradit, jinak přijdem o pokus IVF, pro nás poslední. takže na peněženku to asi náročné bude, pro tělo už naštěstí míň.
Ministerstvo zdravotnictví k tomu už před měsícem a půl vydalo vyjádření, kterým se řídí pojišťovny, že IUI je IUI a IVF je IVF. Takže vás v CAR pěkně okrádají ![]()
@ish já to právě zjišťuju na pojišťovně a s CAR jsem zatím nemluvila. Ale podle vyhlášky by to mělo být 6×1 rok, uvidím, co mi odpoví pojišťovna.
@Anais píše:
@ish já to právě zjišťuju na pojišťovně a s CAR jsem zatím nemluvila. Ale podle vyhlášky by to mělo být 6×1 rok, uvidím, co mi odpoví pojišťovna.
Jediná pojišťovna, která s tím asi měsíc prudila (že bude brát IUI jako IVF) bylo VZP. ![]()
@ish já počkám na jednoznačnou odpověď od pojišťovny. Paní zatím komunikuje, tak snad nebude problém ![]()