Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Týna K. dcéra prespala prvé 2 týždne života, každé 3 hodiny sa zobudila, nechala sa nakŕmiť a zase spala. Po 2 týždňoch táto idyla skončila
a už sa nevrátila - dcéra naraz vydržala sledovať okolie aj 2 hodiny, potom si dala 30 minút a bola svieža… nespavec je doteraz asi po mne ![]()
@Týna K. Božínku jak já ti závidím, opravdu bych dala kdoví co znát návod na spavé děti ![]()
@Týna K. záleží jestli prospívá, jestli čůrá (aspoň 7 plen denně) a kaká a jestli přibírá. Jestli ne, tak je potřeba budit na krmení. Nám synáček taky krásně spinkal, říkali jsme si, jak máme hodné miminko, ale spal čím dál tím víc, měl žloutenku a nebudil se ani na to krmení a pořád ubýval na váze, tak jsme museli budit a jak jsme najeli na režim, tak byla pohoda. Hodný je pořád, jsou mu 4 měsíce.
Dvojčata spí od osmi večer do šesti rano - zavinuju a pouštim bílý šum ( spí v kuse ) a přes den jíme po 3hodinach a mezi tím skoro pořád spí.
Doufám že jim to noční spaní vydrží.
@Týna K. píše:
Ahoj maminky. Máme doma týdenního špunta. Od narození hodně spinká, budí se v podstatě jen na jídlo, v noci třeba jen dvakrát. Vím, že bych měla být ráda že všechno stihnu a vyspím se, ale je to moje první dítě a vzhledem k tomu jak všude čtu o hodně živých dětech, tak by mě zajímalo, jestli je to normální, že takhle hodně spinká. Máte některá taky tak spavé mimi?? Asi se obávám zbytečně, ale budu klidnější, když budu vědět, že nejsem sama
ja mam teda 4 mesicni, ale od narozeni spi celou noc, od cca 3 tydnu i cely den. ted uz obcas je teda i vzhuru
, ale jinak je to obrovsky spac. bud rada, jeste jednou budes vzpominat… ![]()
Nám je dnes přesně týden a měla jsem také pocit že něco není v pořádku když pořád spinka. Mluvila jsem s doktorkou a říkala ať jsem v klidu že máme výživné mléko… ![]()
@Týna K. píše:
Tak to jsem rádaNejde o to, že by mi vadilo, že mám přes den spoustu času na sebe a domácnost a v noci se vyspím, to naopak
spíš jsem měla trošku strach, jestli mu nemůže něco být
ale papá dostatečně a přibírá, tak je to asi dobrý
je to jen lenoch
Ahoj, jsi tu ještě někde???
Jak se vyvinul ten Tvůj mrňous? Kdy začal zlobit??
Já mám dnes druhý den mimíska a taky pořád spí. A jsem z toho dost nervní. Na jídlo ho též budím, zatím nepřibírá, tak uvidíme. Všichni mě uklidňují, že si to mám užívat, až přijde neklid. Ale já mám zase bujnou fantazii
@kalypsoooo a z ceho ses nervni? Ma teprve dva dny? Muze spat pres 20 hodin denne. Moje dite spalo prvni dva mesice temer nonstop. Jen se nakojilo a usnulo. Zmenilo se to ve 3 mesici a ted ve 4. spi pres den maximalne hodinu a pul, takze si to uzivej… A pribira se hlavne ve spanku.
@kalypsoooo Co blbneš
Máš dvoudenní miminko a přijde ti divné, že spí
Nechápu.
Divné mi přijde, ze všechny děti okolo řvou ![]()
A naše mrně budím i na jídlo, probere se, když ho myju, nebo přebalím.
@kalypsoooo prosím tě, tak malé mrně opravdu jenom spí, i to naše spalo, než se z něho vyklubal super ďábel.
![]()
@kalypsoooo píše:
Divné mi přijde, ze všechny děti okolo řvou
A naše mrně budím i na jídlo, probere se, když ho myju, nebo přebalím.
To je snad normalni
se musi vzpamatovat z porodu. Muj prcek nebrecel prvni dva mesice vubec, spinkal porad.
@kve-tinka píše:
@kalypsoooo prosím tě, tak malé mrně opravdu jenom spí, i to naše spalo, než se z něho vyklubal super ďábel.![]()
Super!!!
Sestricka se pořád ptá jestli se hlásí na krmení. A já nejsem schopna říct. Spí, a po těch 4 hodinách ho začnu probírat, ale hlady stejně neřve, spíš si strka ruku do pusy a pomlaskavá, tak ho šoupnu k prsu a dá si.
Je to moje první a strašně ho pozoruju.
@kalypsoooo hele, to je znak toho, ze ma hlad
pozorujes spravne. To, kdyz dite breci hlady je az posledni (a pozdni) znameni. Moje mala taky hlady nekrici, poznam to driv
mrkni na net. Ale pozor, ty znameni se prubezne meni
uzivej si hodne miminko
Už máme 16 dní, chuť k jídlu máme. Ale je pořád spavý. Stále ho musím budit po 3 hodinách. Ale když ho proberu, tak by jedl. Ale sám se moc nezbudí. Na váze naštěstí přibývá. Jen to spaní mě znervoznuje.
Je to normální?