Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky prosim o radu. Vcera v noci se mi strasne motala hlava, kdyz sem sla spat tak jako vsechno dobry ale behem noci to zaclo a fakt hrozny to sem jeste nezazila, Chvilkama sem spala a chvilkama me to uplne budilo tak sem rano vstala, ze si zmerim tlak, sem myslela, ze budu mit nejakej nizkej a ono 172/156 je to mozny, ze bych ho mela tak vysokej? me se to zda teda jako blbost, ale ten stav predtim nevim proste, A cim to muze byt? den predtim sem toho moc nevypila, tak jesli to melo vliv? DEKUJI za komentare
@Lentu rozhodně bych navštívila dr.. příčin může být hodně, od stresu, přes spoustu nemocí, až po to, že vysoký tlak je dědičný, projevit se může kdykoliv.. chce to najít příčinu a kompenzovat ho.
@Lentu
Hodnota diastolického tlaku je téměř nemožná. Odhaduji to na chybu přístroje.
Me se to prave ale stalo poprve tak se ptam tady, pokud by se to melo opakovat tak za dr urcite zajdu. Merila sem si potom tlak tak po dvou hodinkach znova a uz byl v poradku
Tyjo a merila si se vickrat? To je fakt hodne vysoky, bez urcite k dr
@Vemas píše:
Tyjo a merila si se vickrat? To je fakt hodne vysoky, bez urcite k dr
jj po dvou hodinach to bylo uz ok, me se to zda fakt divny ze bych mela tak vysokej tlak, skoro nemozny…Akorat nevim, cim bylo predtim to hrozny motani hlavy to sem fakt jeste nikdy nezazila to bylo snad horsi nez po alkoholu ![]()
Taky mi to připadá na chybu přístroje. Já taky jednou za čas mám takové potíže, kdy se se mnou všechno motá i v posteli. A pak zas půl roku nic. Já jsem teda fakt nízkotlaká.
@Lentu
Zmer se nekolikrat za den, v klidu, idealne po 5min sezeni… pokud tlak bude nad 140/90, mazej k doktorce.
Pokud by to bylo takove peklo, cos namerila, a jeste s priznaky, volat rzp. To je o strach.
No hlavně ten rozdíl je tak malej že zakladatelka má buď rozbytej tlakoměr, je mrtvá nebo si z nás dělá pr…
Ja mela takovej tlak v tehotenstvii. Patek 140/90 a v sobotu rano 180/165. Nic jsem necitila, ze by mi bylo zle nebo tak neco, jen doktori meli poplach. A drzelo me to asi necele 3 tydny. Takze jo, ten tlak muze byt realny.
Je to možné, já měla tlak zrovna na dnešek v noci 180/165. Mám problémy s tlakem již delší dobu - ne stabilně vysoký, ale mění se mi. zrovna včera jsem dostala léky na tlak, takže nechápu, že mi mohl tak vylítnout.
@slunickomesicek
Mohl, prostě tak tělo reaguje, buď ho zvýší nebo ho naopak sníží až moc
@Doctus píše:
@Lentu
Hodnota diastolického tlaku je téměř nemožná. Odhaduji to na chybu přístroje.
Matka přežila hodnoty 230 na 170, ale už jí šlo opravdu o život. ![]()
Je to možny. Moje paní když ji bylo zle šla k obvodákovi a ten ji naměřil 195 165,dal ji prášky a nazdar. Prášky vůbec nezabrali(oni ty prášky jsou navíc pěkny svictvo, v podstaě mají stejné složení, jako jed na potkány)naštěstí na tyto věci velmi dobře funguje alternativní medicína, takže tlak byl brzi v normálu a žádny prášky jist nemusí.