Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Obracím se tady na vás s dotazem. Co mohou znamenat hodnoty bílých krvinek u dospělého člověka? Hodnota 3.1 až 3.4
Byla jsem na imunologii a z odběru mi zjistili tuto hodnotu. Měla jsem náběhy na chřipky a tak jsem podstoupila rozbor krve na imunologii. Beru Imunor, cítím se lépe. Ale dnes mi to začalo víc vrtat v hlavě a bojím se co ty hidnoty mohou znamenat. Jde přeci jen o bílé krvinky.
Děkuji za vaše zkušenosti a názory.
a zbytek obrazu je ok? co diferencál? Jsou nízké lymfocyty nebo neutrofily?
@Lama Lama tak to vůbec nevím, takto podrobně to není na papíře rozepsané. Doktorka říkala, že jinak je vše v pořádku. Jen je tam ještě mírná alergie na pelyněk. Nechci si dávat zbytečně brouka do hlavy nebo neusnu ![]()
@Anonymní píše:
Nenapadlo mě se hned zeptat podrobněji…
no, bez toho to tu nerozšítépnem.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Obracím se tady na vás s dotazem. Co mohou znamenat hodnoty bílých krvinek u dospělého člověka? Hodnota 3.1 až 3.4
Byla jsem na imunologii a z odběru mi zjistili tuto hodnotu. Měla jsem náběhy na chřipky a tak jsem podstoupila rozbor krve na imunologii. Beru Imunor, cítím se lépe. Ale dnes mi to začalo víc vrtat v hlavě a bojím se co ty hidnoty mohou znamenat. Jde přeci jen o bílé krvinky.
je to mírně snížené, měla by jsi mít nejméně 4. Ale to mohly způsobit ty virozy.
Já už mám přes 10let málo bílých krvinek…Mam chronickou leukopenii.
V pátek si budu volat pro výsledky, brali mi znovu krev. Tak se podrobněji zeptám. Holky já vím, že třeba plaší zbytečně.
@Luska píše:
Já už mám přes 10let málo bílých krvinek…Mam chronickou leukopenii.
Mohu mít prosím na vás dotaz. Jak se to léčí podávají vám nějaký léky? Musíte na sebe dávat větší pozor? Chlap byl 3 na krvi a 3 krat mu vyšlo snížené bily krvinky a teď v pátek má jít k doktorovi hrozně se o něj bojím. Že mu budou měřit tlak a to druhý zapomněl, co mu sestra do telefonu. Furt nad tím musím myslet. A mohu nějak bily krvinky nastartovat? Třeba stravou nebo nějakým doplňkem? Děkuji za jakýkoliv info budu moc vděčná
Jaké má hodnoty? Myslím, že není důvod se o něj bát. Já měla nejméně 2, 9, jinak mívám kolem 3, 2 až 3, 6. Hematolog to neléčí, jen chodím pravidelně na hematologii. Možná vitamín B bych zkusila. Já mám autoimunitní onemocnění, tak to mám nejspíš k tomu.
Dobrý den, tak dneska přišel od doktorky a ta mu řekla, že je v pořádku. Ale ma to snížené.
@Anonymní píše:
Dobrý den, tak dneska přišel od doktorky a ta mu řekla, že je v pořádku. Ale ma to snížené.
To vypadá dobře. Taková lehká izolovaná neutropenie. Asi bych to ještě nechala zkontrolovat, případně udělat manuální diferenciál, ale nečekala bych nic zvláštního