Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj vsem! V lednu cekame miminko a dozvedela jsem se, ze dostanu darem zavesnou kolebku Hojdavak. Mate s ni prosim nekdo zkusenost? Pripadne jaky zkusob zaveseni mate… Diky za reakce ![]()
Zkušenosti mám.. jen ty nejlepší.. ![]()
Hacku jsme měli a budeme mít zavěšenou v obýváku. Ve stropě je hodně dlouhý šroub, vede až skrz trám. Na něm karabina, kousek lana.. Houpačku jsme sebou brali i na chalupu, tam visela na vrbě ![]()
Dítko bylo nadmíru spokojené
http://img99.rajce.idnes.cz/…_IGP0717.jpg
http://img99.rajce.idnes.cz/…_IGP3643.jpg
@xyolga
Dekuju, tak to uz se na ni tesim
Mimochodem miminko je k sezrani! ![]()
My bydlime v panelaku a buhvi z ceho jsou stropy, protoze i takovou vec jako je lustr jsme privrtavali pul dne a malem se nam to nepodarilo… Takze spis uvazuju o to zaveseni do dveri nebo do zdi'
nejlepsi by byl ten stojan, ale ta cena???
Pardon ale za trojku dovedu poridit uzitecnejsi veci…! V lete bude kazdopadne u babicky na zahrade na strome nebo na klepadle na koberce… ![]()
Hmm v panelákovém stropě to je asi trošku problém.. co si pamatuji od babičky, do panelu bylo složité zaťukat i hřebík..
.. Do dveří se mi to nezdá úplně praktické. I když určitě záleží jak jsou situované. Nám v tom malý spinkal převážně přes den, byl tam uchráněn přes starší sestřičkou. Kdyby kolem něj pořád někdo procházel, bylo by to rušivé. I když je pravda, že on byl proti rušivým elementům docela imunní. Večer tam usínal taky, myslím, že se v hacce cítil dobře, navíc když se trošku vrtěl, tak se sám pohoupal. V noci pak byl přesunut do naší postele.
Já bych asi uvažovala o výrobě nějaké konstrukce z dřevěných hranolů, která by byla ukotvena ke stěnám a stropu (nebylo by to tedy přiděláno jen v jednom bodě) a na ni by se to věšelo
, ale je otázkou, jestli by to fungovalo.
Mimochodem TO miminko k sežrání je dneska už dvouapůlletej lumpík
už se do houpačky ani nevejde, což by mu teda nebránilo se v ní vyřádit. Takže až se nám narodí miminko, budu za ni docela ráda. Jen se mi někam při rekonstrukčních pracích ztratilo to prkno, které se tam dává
jestli ho nenajdu, budu muset vyrobit jiné
.
Ten hojdavak vypadá dobře, že je k němu ta matrace - je rovná/tvrdá, nebo se pod miminkem prohne? Já mám klasickou hacku, dostala jsem ji k prvnímu miminku, takže ca 3 roky zpátky, ta je bez matrace. Bohužel obě moje děti měly slušný reflux a v hacce byly hrozně nespokojené, stejně tak jako „naležato“ resp. s mírně zvednutou hlavičkou v náručí - manduca ideál. A já jsem nenašla žádnou výplň do hacky takovou, aby bylo tělíčko rovně (nestlačené bříško) a samozřejmě hlavička nahoře. Koupila jsem kvůli tomu i tvrdý klín, ale byl do hacky zase moc velký, no manipulace s tím byla na prd. Tak uvidíme, jak to třetí, snad nebude tak ublinděné. Jinak my máme v podkroví mraky trámů, ale vím, že maminky si na hacky pořizují takové ty stojany na křesla, kukaně. je to šikovné a dá se to dát kam chcete, akorát je to další krám do baráku
Jinak futra.
Příspěvek upraven 10.12.13 v 12:35
@xyolga
no je to tak, u nas se musi i obrazky na zed privrtavat priklepovou vrtackou, jinak neni sance ![]()
diky za tip na tu konstrukci, asi poverim tatu, budouciho dedecka, at neco takovyho vymysli
je na drevo sikovnej. ale asi by byl fajn takovej ten samostatne stojici stojan, abych s tim kdyz tak mohla soupat, kam bude potreba. uvidime.
2,5letej prtousek, to uz jsi zkusena maminka
kdy cekate to dalsi? ja uz se nemuzu dockat, az bude mala s nami na svete! i kdyz me kamosky maminky varujou, ze si v sestinedeli jeste rada zavzpominam, jaka pohoda to byla, kdyz bylo miminko jeste v brisku ![]()
@smejdka
jaky myslis stojany na kresla, prosim te? to zni taky zajimave… diky
@Postolik píše:@smejdka
jaky myslis stojany na kresla, prosim te? to zni taky zajimave… diky
No takové ty kovové stojany - stojan na zemi, pak tyčka nahoru, která je nahoře zakřivená a na ní je očko k zavěšení křesla, visívají na tom taková ta proutěná křesla, co vypadají jako kukaně pro slepice
(moc se mi líbí, vážně, jedno bylo kdysi v TV reklamě na jogurt Fantazie), je to samostatně stojící, přenosné.
Tak jsem ti to chtěla najít na netu a je toho strašný mraky, od dob kdy jsem po závěsných křeslech pásla a (nekoupila:-) ) se výrazně rozšířila nabídka - i ceny… (google - obrázky - „stojan na závěsné křeslo“). A mimochodem jsem narazila na tuto diskuzi: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ a minimálně jako inspirace pro výrobu je to fajn. Ten poslední stojan je překrásný, ale asi nechci vědět, kolik stojí ![]()
@smejdka
jeee dekuju
uz vim, z ty reklamy si to kreslo taky pamatuju [kukan pro slepice - docela vystizny
]
v ty diskuzi je vazne ten posledni uzasnej… tak jsem jen tak cvicne zkusila vygooglit a ejhle 5,5 litriku
takze nic
ale jako inspirace kazdopadne dobry, i kdyz pochybuju, ze by tata byl schopen neco takovyho vytvorit, pres vsechen jeho kutilskej um… ![]()
Ahojky, chtela bych se zeptat na zkusenosti s hojdavakem nebo jemu podobnym…Manzilkoi se moc libi, me prijde praktictejsi vibracni lehatko, kde ma malej rozhled…a nebo oboji?:-)
Ahoj,
my jsme měli hojdavak celých 10měsíců a byli jsme s ním max. spokojeni. Vibrační lehátko je taky fajn, ale v hojdavaku mi malej spinkal a bylo to v podstatě jediný místo, kde ho manžel uspal. I mamka (babička) si ho pak pořídila pro případné návštěvy a hlídání… Pro nás to byl zázrak - hlavně v době prdíků ![]()
Taky máme. Bydlíme v paneláku, tak ji máme zavěšenou na držáku, který je připevněný na dveřích. Za nás spokojenost.
Ahoj,
řešil tu někdo, jak provizorně zavěsit Hojdavak někde, kde nemáte možnost vrtat nebo kam nevezmete stojan? ![]()
Děkuju!
@vvver ahoj, zrovna jsem nad tím nedávno přemýšlela, protože synátor je houpací maniak a nijak jinak než v hojdačce neusne
takže mě napadlo vzít s sebou takovou rozměrnou tyč na vzpírání do futer
zatím ji nemůžeme najít, abych vyzkoušela zda vůbec to půjde
ale když udržela mého chlapa (110kg)
![]()