Hojdavak závěsná kolébka

47
9.12.13 17:33

Hojdavak zavesna kolebka

Ahoj vsem! V lednu cekame miminko a dozvedela jsem se, ze dostanu darem zavesnou kolebku Hojdavak. Mate s ni prosim nekdo zkusenost? Pripadne jaky zkusob zaveseni mate… Diky za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2303
9.12.13 18:19

Zkušenosti mám.. jen ty nejlepší.. :)
Hacku jsme měli a budeme mít zavěšenou v obýváku. Ve stropě je hodně dlouhý šroub, vede až skrz trám. Na něm karabina, kousek lana.. Houpačku jsme sebou brali i na chalupu, tam visela na vrbě :P
Dítko bylo nadmíru spokojené :pankac: http://img99.rajce.idnes.cz/…_IGP0717.jpg
 http://img99.rajce.idnes.cz/…_IGP3643.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
9.12.13 21:48

@xyolga
Dekuju, tak to uz se na ni tesim :) Mimochodem miminko je k sezrani! :*
My bydlime v panelaku a buhvi z ceho jsou stropy, protoze i takovou vec jako je lustr jsme privrtavali pul dne a malem se nam to nepodarilo… Takze spis uvazuju o to zaveseni do dveri nebo do zdi' :nevim: nejlepsi by byl ten stojan, ale ta cena??? :poblion: Pardon ale za trojku dovedu poridit uzitecnejsi veci…! V lete bude kazdopadne u babicky na zahrade na strome nebo na klepadle na koberce… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
9.12.13 23:05

Hmm v panelákovém stropě to je asi trošku problém.. co si pamatuji od babičky, do panelu bylo složité zaťukat i hřebík.. :roll:.. Do dveří se mi to nezdá úplně praktické. I když určitě záleží jak jsou situované. Nám v tom malý spinkal převážně přes den, byl tam uchráněn přes starší sestřičkou. Kdyby kolem něj pořád někdo procházel, bylo by to rušivé. I když je pravda, že on byl proti rušivým elementům docela imunní. Večer tam usínal taky, myslím, že se v hacce cítil dobře, navíc když se trošku vrtěl, tak se sám pohoupal. V noci pak byl přesunut do naší postele.
Já bych asi uvažovala o výrobě nějaké konstrukce z dřevěných hranolů, která by byla ukotvena ke stěnám a stropu (nebylo by to tedy přiděláno jen v jednom bodě) a na ni by se to věšelo :think:, ale je otázkou, jestli by to fungovalo.

Mimochodem TO miminko k sežrání je dneska už dvouapůlletej lumpík :D :lol: :P už se do houpačky ani nevejde, což by mu teda nebránilo se v ní vyřádit. Takže až se nám narodí miminko, budu za ni docela ráda. Jen se mi někam při rekonstrukčních pracích ztratilo to prkno, které se tam dává :think: jestli ho nenajdu, budu muset vyrobit jiné :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
10.12.13 00:36

Ten hojdavak vypadá dobře, že je k němu ta matrace - je rovná/tvrdá, nebo se pod miminkem prohne? Já mám klasickou hacku, dostala jsem ji k prvnímu miminku, takže ca 3 roky zpátky, ta je bez matrace. Bohužel obě moje děti měly slušný reflux a v hacce byly hrozně nespokojené, stejně tak jako „naležato“ resp. s mírně zvednutou hlavičkou v náručí - manduca ideál. A já jsem nenašla žádnou výplň do hacky takovou, aby bylo tělíčko rovně (nestlačené bříško) a samozřejmě hlavička nahoře. Koupila jsem kvůli tomu i tvrdý klín, ale byl do hacky zase moc velký, no manipulace s tím byla na prd. Tak uvidíme, jak to třetí, snad nebude tak ublinděné. Jinak my máme v podkroví mraky trámů, ale vím, že maminky si na hacky pořizují takové ty stojany na křesla, kukaně. je to šikovné a dá se to dát kam chcete, akorát je to další krám do baráku :-) Jinak futra.

Příspěvek upraven 10.12.13 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.12.13 12:17

@xyolga
no je to tak, u nas se musi i obrazky na zed privrtavat priklepovou vrtackou, jinak neni sance :zed:

diky za tip na tu konstrukci, asi poverim tatu, budouciho dedecka, at neco takovyho vymysli :think: je na drevo sikovnej. ale asi by byl fajn takovej ten samostatne stojici stojan, abych s tim kdyz tak mohla soupat, kam bude potreba. uvidime.

2,5letej prtousek, to uz jsi zkusena maminka :palec: kdy cekate to dalsi? ja uz se nemuzu dockat, az bude mala s nami na svete! i kdyz me kamosky maminky varujou, ze si v sestinedeli jeste rada zavzpominam, jaka pohoda to byla, kdyz bylo miminko jeste v brisku :lol:

@smejdka
jaky myslis stojany na kresla, prosim te? to zni taky zajimave… diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
10.12.13 12:40
@Postolik píše:@smejdka
jaky myslis stojany na kresla, prosim te? to zni taky zajimave… diky

No takové ty kovové stojany - stojan na zemi, pak tyčka nahoru, která je nahoře zakřivená a na ní je očko k zavěšení křesla, visívají na tom taková ta proutěná křesla, co vypadají jako kukaně pro slepice :-D (moc se mi líbí, vážně, jedno bylo kdysi v TV reklamě na jogurt Fantazie), je to samostatně stojící, přenosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
10.12.13 12:47

Tak jsem ti to chtěla najít na netu a je toho strašný mraky, od dob kdy jsem po závěsných křeslech pásla a (nekoupila:-) ) se výrazně rozšířila nabídka - i ceny… (google - obrázky - „stojan na závěsné křeslo“). A mimochodem jsem narazila na tuto diskuzi: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ a minimálně jako inspirace pro výrobu je to fajn. Ten poslední stojan je překrásný, ale asi nechci vědět, kolik stojí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.12.13 13:14

@smejdka
jeee dekuju :) uz vim, z ty reklamy si to kreslo taky pamatuju [kukan pro slepice - docela vystizny :lol: ]

v ty diskuzi je vazne ten posledni uzasnej… tak jsem jen tak cvicne zkusila vygooglit a ejhle 5,5 litriku :zed: takze nic :) ale jako inspirace kazdopadne dobry, i kdyz pochybuju, ze by tata byl schopen neco takovyho vytvorit, pres vsechen jeho kutilskej um… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
10.1.16 09:57

Ahojky, chtela bych se zeptat na zkusenosti s hojdavakem nebo jemu podobnym…Manzilkoi se moc libi, me prijde praktictejsi vibracni lehatko, kde ma malej rozhled…a nebo oboji?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.16 23:18

Ahoj,
my jsme měli hojdavak celých 10měsíců a byli jsme s ním max. spokojeni. Vibrační lehátko je taky fajn, ale v hojdavaku mi malej spinkal a bylo to v podstatě jediný místo, kde ho manžel uspal. I mamka (babička) si ho pak pořídila pro případné návštěvy a hlídání… Pro nás to byl zázrak - hlavně v době prdíků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.2.16 14:39

Taky máme. Bydlíme v paneláku, tak ji máme zavěšenou na držáku, který je připevněný na dveřích. Za nás spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.7.21 07:56

Hojdavak - zavěšení na cestách

Ahoj,

řešil tu někdo, jak provizorně zavěsit Hojdavak někde, kde nemáte možnost vrtat nebo kam nevezmete stojan? :-)

Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
14.7.21 08:57

@vvver ahoj, zrovna jsem nad tím nedávno přemýšlela, protože synátor je houpací maniak a nijak jinak než v hojdačce neusne :roll: takže mě napadlo vzít s sebou takovou rozměrnou tyč na vzpírání do futer :nevim: zatím ji nemůžeme najít, abych vyzkoušela zda vůbec to půjde :lol: ale když udržela mého chlapa (110kg) :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí