Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Brambůrka10 píše:
Holky a vam ty hemeroidy zmizely uplne???
Ne
Ale nijak to už neobtěžuje. (pokud se nedostaví nějaká zácpa např…)
@Brambůrka10 píše:
Holky a vam ty hemeroidy zmizely uplne???
zatim ještě ne, ale zmenšují se..
pokud se sami nezatáhnou půjdu na výpal..( nebo co se s tím dělá )
Často se sprchovat, mít se intimním gelem a nechat to na přírodě…a hlavně používat vložky do porodnice a ne žádný alwais, tím se to akorát zhorší!!!
@Brambůrka10 píše:
No mne prave taky neuplne se bojim, az budu cekat druhy
Mě se ty hemeroidy po druhém porodu ještě víc zhoršily
![]()
@Gladys píše:
A krvácí jizva nebo to byly očistky? Jizva by podle mě už krvácet neměla, měla by být zatažená, po týdnu už hodně zavadláZkus koupit dubovou kůru a udělej si odvar, dej to vychlazené do flašky se sportovním uzávěrem (od nějaké minerálky třeba) a po čurání si tím na záchodě můžeš oplachovat jizvu, stačí zamířit a zmáčknout
Dubová kůra zpsobí, že by se měla jizva hezky zatáhnout.
Jakmile to přestane krvácet, tak buď použít bepanthen, případně přímo na jizvy je hemagel, může se používat i v těchto partiíchc, při kojení
@smurfka píše:
Ahoj holky.
Mám týden po porodu. Byla jsem nastřihlá celkem dost, když jsem se podívala dolů, tak jizva pořád krvácí. Chtěla jsem se zeptat zda jste na hojení jízvy něco používali nebo to nechávali přírodě?
http://www.cicatridina.info/…e-se-lekare/ Do týdne jsem byla v pohodě, plus jsem hodně sprchovala vlažnou vodou a po osušení postříkala tímhle sprejem
Doporučila mi to doktorka u které dělá mamka zdr.sestru ![]()
Oplachovala jsem Rosalginem, ale já se celkově hodně dobře hojím, takže já když jsem kontrolovala, kde mám stehy, zjistila, že nejen, že už tam nejsou, ale ani jsem nenašla tu jizvu.
Jinak ten hemagel doporučuji ![]()
@Kathula píše:
Presne takhle jsem to delala, ja teda koupila uz namichany roztok, ale na zachode jsem vzdy „prelila“ - po prvnim porodu sice to hojeni trochu trvalo, ale po druhem porodu jsem sedela hned celkem bez bolesti - ale polivala jsem radsi taky
Zrovna jsem to teď chtěla doporučit taky
Mě se ve flašce osvědčila kombinace vody a pár kapek levandulového a tea tree olejíčku. Nebo se dá použít i přímo odvar z dubové kůry.
Zkus přípravek cikaditrína…lékař mi ji doporučil po císařském řezu, ale hojilo se to krásně, takže nebyla třeba. Všeobecně si ji maminy po porodech moc chválí. ![]()
@Brambůrka10
Já na ně nikdy netrpěla ale při porodu jsem jeden "vytlačila
"a po porodu mi sestřička poradila ať si ho mýdlem jakoby zastrkuju zpátky
-no hrozně to bolelo ale teď tam už vůbec není-byl tam tak měsíc po porodu…ještě jsem si ho mazala tou masí Factum nebo tak nějak…
Holky takovy blby dotaz budouci prvorodicky… Kdy se vam objevily hemeroidy a ma je kazda???
@PetulkaKol
To víš že ne
, já nikdy žádný neměla ani v těhotenství. Akorát jsem jeden „vytlačila“ při porodu-ale to píšu výše- teď nemám nic
. Takže určitě to není pravidlo!
@PetulkaKol píše:
Holky takovy blby dotaz budouci prvorodicky… Kdy se vam objevily hemeroidy a ma je kazda???
Já třeba ne
Ale asi je to dost časté ![]()