Holčička má 5kg v pěti měsících

8866
26.2.19 09:03

Přibírá opravdu velmi málo. Lahví a dudlíků je mnoho druhů, mlék taky. Musíte zkoušet, co ji bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
129
26.2.19 09:08

Tak zkuste dokrmovat UM přímo na prsu přes cévku :) třeba to půjde lépe, nepřijdete o kontakt a ani o kojení :) nebo začněte s příkrmy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.2.19 09:08

Nedávala bych už UM, ale pomalinku začala s příkrmy. Já kojila plně obě děti a přesto jsme zeleninu začali přidávat jakmile jevily zájem o to, co jím já, čili krátce po ukončeném 4m ;) Nebo dej UM na noc, ale podle mě si tím prokážeš špatnou službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.2.19 09:09

Nejsem teda odborník a nevím, co říkají tabulky. Ale jestli je dítě spokojené a čůrá a kaká normálně, myslím, že prostě víc nepotřebuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
26.2.19 09:20

a kolik měří, váha není všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.2.19 09:20

Začala bych s prikrmy. Jestli ji kojis co dvě hodiny a ona stejne nepribira, tak je to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.2.19 09:21

Mimochodem, moje dcerka měla taky období kolem 4m, kdy za celý měsíc nic nepřibrala (začala se hodně hýbat, šla už na kolínka a pořád někde šmejdila). Pak to zase dohnala, naštěstí mě doktorka neplašila, ale bylo to už druhé dítě, takže bych se ani vyplašit nenechala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
26.2.19 09:30

@tenneesee
Pěkně ti čurá, takže bych dál kojila a zařadila příkrm. No a možná bych se v tomhle případě i vyprdla na první mrkev k obědu, ale zvolila klidně i večerní kaši z MM, vyzkoušej, jak vám to bude vyhovovat. Je opravdu drobeček, ale to nevadí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.2.19 09:32

@iiiv měří 63cm.....co do délky tam roste jak má :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
26.2.19 09:37

Moje malá měla porodní váhu 3300g a v 6 m 5700g. Dr. to už neřešil, protože starší dcerka taky málo přibírala, ale nebylo to zas tak málo. Já jsem začala v 5 m s příkrmy a sice toho snědla hodně, ale i tak nepřibírala nějak moc. Je to prostě drobek do teď a to bude mít 2 roky a nemá ani 9kg. S tím se nadále nic dělat, některé děti jsou drobnější. Důležité je že je dítko spokojené a má počůrané plenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.2.19 09:44

Začala bych také raději s příkrmy a malou klidně dokojovala po jídle. Já bydlím v Německu a tady znovu doporučují s příkrmy začít už od 4.měsíce i u kojených dětí, protože podle nových studií se mezi 4. a 6. měsícem dítěte objevuje doba, kdy projeví o jídlo největší zájem a když ji matka ,, promešká", tak to může trvat o dost dýl a děti pak nechtějí jíst příkrmy ještě v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.2.19 09:47

@Aduš8 S tím já naprosto souhlasím, ovšem když se o tom zmíním speciálně zde, tak se na mě vrhnou fanatické kojnice (pardon za výraz :mrgreen: ) a tvrdí mi, jak se pak ty děti předčasně odstaví a že výhradní strava MM je to nejlepší co nejdéle ;) Má zkušenost je jiná, obě děti mi začaly po jídle koukat krátce po tom 4m, rozjedly se luxusně, kojili jsme do roka a dodnes jsou to skvělí jedlíci bez alergií (klepy klep) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
26.2.19 09:47

Ja bych UM nedávala a začala s příkrmy. Vsechno nemusi byt podle tabulek. Treba se víc hýbe. Za měsíc může být všechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.2.19 09:51
@unuděná píše:
@Aduš8 S tím já naprosto souhlasím, ovšem když se o tom zmíním speciálně zde, tak se na mě vrhnou fanatické kojnice (pardon za výraz :mrgreen: ) a tvrdí mi, jak se pak ty děti předčasně odstaví a že výhradní strava MM je to nejlepší co nejdéle ;) Má zkušenost je jiná, obě děti mi začaly po jídle koukat krátce po tom 4m, rozjedly se luxusně, kojili jsme do roka a dodnes jsou to skvělí jedlíci bez alergií (klepy klep) ;)

Ono je snad rozdíl, když dítě v pohodě přibírá, tak není důvod cpát příkrm. Ale pokud nepřibírá, tak je příkrm po 4. měsíci v pohodě. Lepší než cpát sunar. Tak čti, co ty fanatické kojnice píší. 8o

Příspěvek upraven 26.02.19 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.2.19 09:51

@unuděná no, tak jestli se ten můj cucavec předčasně odstavil, to tedy nevím :nevim: :mrgreen: kojila jsem do roka a baštil krásně od prvních příkrmů až do dnes. Jediné, kdy trochu stávkuje s jídlem, je zubní období. Baští dobře i při nemoci :nevim:. Taky už se tu na mě snesla kritika, protože hodně žen se drží,, klasiky". Přitom i pediatři mých kamarádek v ČR tohle už doporučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová