Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jančakecalka píše:
Taky mi to přijde trapný. Ale koledovat tu chodí hlavně tmavé holky
A tím spíš to musí být pro ty holky těžké k pochopení. ![]()
Jsou z chudých rodin a mají šanci na sladkosti, které jim rodiče nekoupí (nebo jen v den pobírání dávek). Ale tu šanci mají jen kluci. Proč? Život není fér… ![]()
@Salorka píše:
@Jančakecalka Přesně…nejlépe jde celá rodinka…
tak v pohodě. Necháš se zmlátit od otce rodu a dáš jemu a synům vajíčka/sladkosti a prachy. ženský vyignoruješ.
![]()
@Salorka píše:
@Jančakecalka Přesně…nejlépe jde celá rodinka…
Asi tak, na Velikonoce manžel vždycky vypne zvonek, jinak by lezli snad až do bytu.To, co máme domluvené předem, tak dotyční vždy zavolají, že jsou před domem.Na ty vyžírky kašleme ![]()
U nás (středočeský kraj) jsme jako děti chodily i my se ségrou společně s dalšíma holkama z vesnice, a moje dcerka (4r) také chodí, půjde asi ještě příští rok a pak už jí asi nechám doma, ať už si to užije taky z té druhé strany - čekání na kluky atd. Jinak trapné? Proboha proč trapné??? Že je to holčička, tak jí nedáte vajíčko???
@Bábrdl píše:
A tím spíš to musí být pro ty holky těžké k pochopení.
Jsou z chudých rodin a mají šanci na sladkosti, které jim rodiče nekoupí (nebo jen v den pobírání dávek). Ale tu šanci mají jen kluci. Proč? Život není fér…
Z chudých rodin? Tak proč mají na sobě samé zlato, jezdí v audinách a nosí adidas?
Známá má v paneláku dvě rodiny a poštačka jim nosí každý měsíc prý neuvěřitelný částky na dávkách…Nejsem rasista, ale tohle je už moc ![]()
@Pifinka Taky mám holku, ale nikdy na koledu nešla, vajíčka dostávala vždy od babiček a příbuzných, kteří přišli na návštěvu, ale nešlo o klasickou koledu.
@Pifinka píše:
U nás (středočeský kraj) jsme jako děti chodily i my se ségrou společně s dalšíma holkama z vesnice, a moje dcerka (4r) také chodí, půjde asi ještě příští rok a pak už jí asi nechám doma, ať už si to užije taky z té druhé strany - čekání na kluky atd. Jinak trapné? Proboha proč trapné??? Že je to holčička, tak jí nedáte vajíčko???
Myslím, že pokud nepůjdeš koledovat někam na Moravu, tak dceři normálně vajíčko dají. ![]()
@mumisek79 píše:
Dobre odpoledne Jsme z města ale na velikonoce jezdíme na chatu Dceri bude v červnu 6 Jak to mají malé holčičky s koledovanim? Já jako malá chodila ale v mém okolí se objevily rozporuplné reakce „holka a koleda“ omlouvám se za kuriózní dotaz
Ahoj,
my jsme jako malé holky chodily s větvičkou, zpívaly a dostaly jsme koledu. Jen tedy nevím na jaké datum to připadalo
Ale u nas se chodilo. Třeba někdo bude vědět ![]()
@Jančakecalka Však ona jde dcerka vedle k mojí ségře, k babičce, k sousedce - kamarádce a pak k jedné staré paní, která na ní každý rok čeká s čokoládou a bonbónkama. K cizím nechodí. Myslím, že radost z toho mají všichni zúčastnění a moc nerozumím, proč by se nad tím měl někdo pohoršovat.
Tak u nás- trochu na jih od Prahy, chodí koledovat společně kluci i holky, od „nepaměti“ - i já jako malá, takže přes 50 let, nikomu to divné nepřijde, já chodila, dcery chodily, vnučky chodí. Řeknou koledu, dostanou něco dobrého a jdou dál. Za to málokdy vidím větší kluky a NIKDY dospělé chlapy, že by chodili koledovat. Je to prostě dětská zábava, lítají s pomlázkami a košíčkem. Nevidím na tom nic trapného…
@Pifinka píše:
@Jančakecalka Však ona jde dcerka vedle k mojí ségře, k babičce, k sousedce - kamarádce a pak k jedné staré paní, která na ní každý rok čeká s čokoládou a bonbónkama. K cizím nechodí. Myslím, že radost z toho mají všichni zúčastnění a moc nerozumím, proč by se nad tím měl někdo pohoršovat.
Nevim, přijde mi to divný, když chodí holka, u nás vždy chocili jen kluci a chlapi ![]()
@mamoch píše:
Tak u nás- trochu na jih od Prahy, chodí koledovat společně kluci i holky, od „nepaměti“ - i já jako malá, takže přes 50 let, nikomu to divné nepřijde, já chodila, dcery chodily, vnučky chodí. Řeknou koledu, dostanou něco dobrého a jdou dál. Za to málokdy vidím větší kluky a NIKDY dospělé chlapy, že by chodili koledovat. Je to prostě dětská zábava, lítají s pomlázkami a košíčkem. Nevidím na tom nic trapného…
Tak to k nám kdyby nepřišli chlapi, tak by mi to bylo líto. Jednou na mě zapomněli, vzpomněli si až v hospodě tak se k nám vrátili a šel s nimi i jeden, který si mě vykoledoval napořád
jinak jo, je to zábava pro děti, ať přijde kdo chce. Vzpomínám si jak jsme řádili jako puberťáci, kluci zlití vodou s ruskou voňavkou, ty když nás pak dostali do pazourů, to bylo rodeo
mám Velikonoce ráda, ale svou dceru nikdy nebudu nutit někomu otvírat když nebude chtít. Prosím nechat anonym nebo smazat.