Holčičky a koledovani

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
16.4.19 11:09
@Jančakecalka píše:
Taky mi to přijde trapný. Ale koledovat tu chodí hlavně tmavé holky :roll:

A tím spíš to musí být pro ty holky těžké k pochopení. :nevim:
Jsou z chudých rodin a mají šanci na sladkosti, které jim rodiče nekoupí (nebo jen v den pobírání dávek). Ale tu šanci mají jen kluci. Proč? Život není fér… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.4.19 11:10
@Salorka píše:
@Jančakecalka Přesně…nejlépe jde celá rodinka… :poblion:

tak v pohodě. Necháš se zmlátit od otce rodu a dáš jemu a synům vajíčka/sladkosti a prachy. ženský vyignoruješ. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
16.4.19 11:10
@Salorka píše:
@Jančakecalka Přesně…nejlépe jde celá rodinka… :poblion:

Asi tak, na Velikonoce manžel vždycky vypne zvonek, jinak by lezli snad až do bytu.To, co máme domluvené předem, tak dotyční vždy zavolají, že jsou před domem.Na ty vyžírky kašleme :zed:

• Citovat
  • Upravit
Pifinka
16.4.19 11:13

U nás (středočeský kraj) jsme jako děti chodily i my se ségrou společně s dalšíma holkama z vesnice, a moje dcerka (4r) také chodí, půjde asi ještě příští rok a pak už jí asi nechám doma, ať už si to užije taky z té druhé strany - čekání na kluky atd. Jinak trapné? Proboha proč trapné??? Že je to holčička, tak jí nedáte vajíčko???

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
16.4.19 11:14
@Bábrdl píše:
A tím spíš to musí být pro ty holky těžké k pochopení. :nevim:
Jsou z chudých rodin a mají šanci na sladkosti, které jim rodiče nekoupí (nebo jen v den pobírání dávek). Ale tu šanci mají jen kluci. Proč? Život není fér… :jazyk:

Z chudých rodin? Tak proč mají na sobě samé zlato, jezdí v audinách a nosí adidas? :roll: Známá má v paneláku dvě rodiny a poštačka jim nosí každý měsíc prý neuvěřitelný částky na dávkách…Nejsem rasista, ale tohle je už moc :roll:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
16.4.19 11:15

@Pifinka Taky mám holku, ale nikdy na koledu nešla, vajíčka dostávala vždy od babiček a příbuzných, kteří přišli na návštěvu, ale nešlo o klasickou koledu.

• Citovat
  • Upravit
36556
16.4.19 11:16
@Pifinka píše:
U nás (středočeský kraj) jsme jako děti chodily i my se ségrou společně s dalšíma holkama z vesnice, a moje dcerka (4r) také chodí, půjde asi ještě příští rok a pak už jí asi nechám doma, ať už si to užije taky z té druhé strany - čekání na kluky atd. Jinak trapné? Proboha proč trapné??? Že je to holčička, tak jí nedáte vajíčko???

Myslím, že pokud nepůjdeš koledovat někam na Moravu, tak dceři normálně vajíčko dají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
16.4.19 11:21
@mumisek79 píše:
Dobre odpoledne Jsme z města ale na velikonoce jezdíme na chatu Dceri bude v červnu 6 Jak to mají malé holčičky s koledovanim? Já jako malá chodila ale v mém okolí se objevily rozporuplné reakce „holka a koleda“ omlouvám se za kuriózní dotaz

Ahoj,

my jsme jako malé holky chodily s větvičkou, zpívaly a dostaly jsme koledu. Jen tedy nevím na jaké datum to připadalo :think: Ale u nas se chodilo. Třeba někdo bude vědět :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
16.4.19 11:24

@Jančakecalka Však ona jde dcerka vedle k mojí ségře, k babičce, k sousedce - kamarádce a pak k jedné staré paní, která na ní každý rok čeká s čokoládou a bonbónkama. K cizím nechodí. Myslím, že radost z toho mají všichni zúčastnění a moc nerozumím, proč by se nad tím měl někdo pohoršovat.

• Citovat
  • Upravit
1335
16.4.19 11:25

Tak u nás- trochu na jih od Prahy, chodí koledovat společně kluci i holky, od „nepaměti“ - i já jako malá, takže přes 50 let, nikomu to divné nepřijde, já chodila, dcery chodily, vnučky chodí. Řeknou koledu, dostanou něco dobrého a jdou dál. Za to málokdy vidím větší kluky a NIKDY dospělé chlapy, že by chodili koledovat. Je to prostě dětská zábava, lítají s pomlázkami a košíčkem. Nevidím na tom nic trapného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
16.4.19 11:26

@Bábrdl kdepak, tam se nechystáme :) my jen u nás v ulici.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
16.4.19 11:27
@Pifinka píše:
@Jančakecalka Však ona jde dcerka vedle k mojí ségře, k babičce, k sousedce - kamarádce a pak k jedné staré paní, která na ní každý rok čeká s čokoládou a bonbónkama. K cizím nechodí. Myslím, že radost z toho mají všichni zúčastnění a moc nerozumím, proč by se nad tím měl někdo pohoršovat.

Nevim, přijde mi to divný, když chodí holka, u nás vždy chocili jen kluci a chlapi ;)

• Citovat
  • Upravit
Pifinka
16.4.19 11:28

@Jančakecalka to je mi naštěstí úplně fuk :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.19 11:31
@mamoch píše:
Tak u nás- trochu na jih od Prahy, chodí koledovat společně kluci i holky, od „nepaměti“ - i já jako malá, takže přes 50 let, nikomu to divné nepřijde, já chodila, dcery chodily, vnučky chodí. Řeknou koledu, dostanou něco dobrého a jdou dál. Za to málokdy vidím větší kluky a NIKDY dospělé chlapy, že by chodili koledovat. Je to prostě dětská zábava, lítají s pomlázkami a košíčkem. Nevidím na tom nic trapného…

Tak to k nám kdyby nepřišli chlapi, tak by mi to bylo líto. Jednou na mě zapomněli, vzpomněli si až v hospodě tak se k nám vrátili a šel s nimi i jeden, který si mě vykoledoval napořád :mrgreen: jinak jo, je to zábava pro děti, ať přijde kdo chce. Vzpomínám si jak jsme řádili jako puberťáci, kluci zlití vodou s ruskou voňavkou, ty když nás pak dostali do pazourů, to bylo rodeo :lol: mám Velikonoce ráda, ale svou dceru nikdy nebudu nutit někomu otvírat když nebude chtít. Prosím nechat anonym nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
16.4.19 11:33
@Pifinka píše:
@Jančakecalka to je mi naštěstí úplně fuk :mrgreen:

Tak to neřeš ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie