Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nemam rada vic barev, treba zminenou oranzovou, khaki, ale i ruzovou, holcicku bych mela nejradej do fialove vsech moznych odstinu, protoze tu miluju, akorat jaksi nemam tu holcicku ![]()
@jane-e
co není může brzy být
jinak taky mám moc ráda fialovou
@Liz píše:
@jane-eco není může brzy být
jinak taky mám moc ráda fialovou
momentalne bych rozporovala jak muze, tak brzy, tak i byt ![]()
@Liz Asi proto, že nesnáším jakékoliv genderové stereotypy, ať už barev, hraček, aktivit, dělení společenských rolí. U dětského oblíkání mě docela krká, že tak od velikosti 68 se málokdy dá sehnat unisex oblečení. Doma jsme měla na kluka věci do roka jak v modré tak červené/růžové, protože jsme dědili i po neteři. Naprosto jsem neměla problém mít ho v růžovém body s Minnie nebo na zahardě v růžovách kraťáskách. Do města si to dokonce hasil ve fialových tříčtvrťácích.
Triko/košili mu klidně koupím červenou, růžovou, fialovou (dstejně jako manželovi), protože mu tyhe barvy sluší.
Nové věci se snažím nakupovat v neutrálních barvách či bez výrazných holčičích šči klučičích motivů. už z praktického důvodu dědění.
Pokud bude druhé holka, bude nosit věci po bráchovi. Myslím, že růžové se stejně vzhledem k výběru v obchodech nevyhneme, ale cpát ji do toho záměrně nehodlám.
Jako barva mi na holčičkách daleko víc vadí fialová - nevím proč, ale holčičky školkového věku nebo malé školačky mi v tom přijdou takové „staré mladé“.
Pridavam se k davu, ktery ruzovou nemaji radi. Mam dve holky a to bylo ruzivych veci opravdu hodne. Ve ctvrtek jsme jeli poridit me druhorozene boty na prvni krucky, tzv. cupacky a hadejte, kterou barvu automaticky prinesla? Ruzovou. Vyzkouseli jsme boticky, padly ji a ja automaticky zadala o jinou barvu. Modrou jsem vzala vsemo deseti. Takze moje holcicka, kdyz neni cervena, tak je fialova a ma k tomu super boticky v barve jejich oci. Sladit se musi vsechno ![]()
@Svistice ve tvém příspěvku s tebou v dost věcech souhlasím, v těch genderových stereotypech asi ne. Mě se třeba nelíbí když se dospělý ženský oblíkaj neutrálně, nebo chlapsky. Líbí se mi když je ženská oblečená žensky. U dětí je to celkem fuk, když je to fuk dítěti, ale stejně se mi líbí na klukovi klučičí věci a na holce holčičí (nemyslím těď zrovna podle barev). (omluva za nespisovnou češtinu, ale sem většinou píšu hovorově i když vim, že by se mělo psát všude spisovně, ale je to taková oddychovka) ![]()
@Liz Já si myslím, že by se člověk měl obléknout tak, aby mu to
o slušelo, bylo to pohodlné/funkční a aby to bylo v souladu s jeho životním stylem. Ženská muže být hezky oblečená a mít šmrnc, i když je sportovní typ- nemusí se cpát do maskáčů a vytahaného trika, ale ani nemusí být v kostýmu a na podpatkách. Taky už jsem zaznamenala obézní malou holčičku, rozhodně žádná něžná sladká dívenka, která byla celá od hlavy v patě ve sladce růžové kombinaci s volánkama. Opravdu jí to neslušelo.
Genderové stereotypy jsou spíš o tom, že když jsem třeba kupovala dudlík, chtěla jsem konkrétní značku. V obchodě mi paní řekla, že mají jen červený. Já na ní no a? A ona na mě, jak tady už někdo výše zmínil, koukala jestli jsem nespadla z jahody na znak, když mi na kočáře seděl kluk (jinak zrovna v modré komninéze a šedomodré čepici).
@Svistice jé já měla zrovna včera podobnou příhodu s dudlíkem
sháním všude konkrétní značku, protože jinej dudlík malej nechce. V lékárně jsem na otázku jakou barvu řekla, to je jedno, je to kluk, ale nevadí, když bude růžovej (většinou mám problém tenhle dudlík sehnat, tak bych vazala za vědk vším) magistra se mě zeptala ‚jste si jistá??‘Pobavilo mě to. Syn má teda dudlík jen na spaní a tak do měsíce ho rozkouše, tak je to fakt fuk.
Příspěvek upraven 27.09.14 v 20:48
@Svistice jinak souhlasím, že boubelka od hlavy až k patě v růžovém je mazec ![]()
@Liz Já už na podobné dotazy odpovídám něco v tom smyslu, jestli ta barva má na funci vliv. Sháněla jsem nějaké funkčnější podzimní oblečení a paní mi taky říkala, že v poptávané velikosti mají už jen v červené. Tak jsem se jí zeptala, zda to má vliv na to, jak moc mi zmaže, až se mi teď někde vyválí v bahně.
V sekáči jsem hledala overal na spaní. Máte kluka nebo holku - odpověděla jsem, že na noc do postýlky barvu mé tehdy 10 měsíční dítě skutečně řešit nebude. Nakonec jsem ulovila jedno žluté a jedno echt růžové s hlavou Minnie (spí v něm do teď). ![]()
Mam rada ruzovou, sama ji nosim, koblihu taky do toho oblikam
nejak extra neresim jestli je to fadni nebo nudna barva ![]()
pozdeji at si klidne vybere svou oblibenou, ale ted je to proste moje ruzovka a tahle barva ji i slusi jako ostatni pastelove ![]()
think pink ![]()
Taky jsem si chválila, že mám dva kluky a vyhnu se růžovému šílenství, ale třetí mládě je právě ta růžovka
Co mě vytáčí, že se fakt nedá pořídit rozumný oblečení, který by mělo rozumný barvy, pro holky samá růžová kam se podíváš. Proč ne červená? Fialová? Bílá, žlutá, zelená? No naše mladá zdědila spoustu výbavičky po klucích, i když pár růžových kousků taky máme - koupila tchyně, mě natruc, samozřejmě ![]()