Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nemam rada ruzovou. Ale dcera par kousku ma (vetsinu dostala nebo podedila) a nosi je. A ja treba kdyz hackuju cepici, obcas tam nejaky ruzovy doplnek dam, at nevypada uplne jako kluk. Protoze pro strasne moc lidi, jak to dite neni od hlavy az k pate v ruzovy, nutne je to chlapecek
Vztahuje se i na dite s nausnicema v tmavomodrych satickach
Zrovna predevcirem mi na ulici vynadala uplne cizi zenska, ze je me dite prilis oblecene, a mozna vic nez to, proc ma nekdo cizi potrebu mi kecat i do tohohle, me prekvapilo, ze o holcicce mluvila porad jako o klukovi. Mela tmavomodrou mikinu, k tomu vyladenou hackovanou cepici a na te cepici ohromnou ruzovou kytku ![]()
Ale vazne nebudu oblikat sve dite od hlavy az k pate do ruzove, proste se mi to nelibi. A dokud do toho nebude sama kecat, budu si ji oblekat dle sveho vkusu ![]()
Nelíbí se mi růžový monoblok, odstín selečí a jedovatá fosforová růžovka. Pokud je to kombinace s jinýma barvama, doplněk nebo akcent tak mi obvykle neva (u holčiček, růžové pubošky, matrony a chlapi libovolného věku ano).
9-ti letá už si na „žůžovou“ opravdu nepotrpí, asi nám začíná černé období. Mladší je kombinatorik s jasnou koncepcí „vše v jednom“, její modely jsou velmi neotřelé a i růžová v nich má své místo.
Kamarádka má zhruba rok a půl starou holčinu a první rok bylo dítko snad jen v růžové, teď už občas přidá i jinou barvu. Stejně tak věci kolem dítěte jako lahve, nočník, misky, všechno růžové. Prostě růžová kam se podíváš, hrozně se jí to líbí.
Růžová mi nevadí, takže dcera nějaké oblečení této barvy má, ale raději mám vínovou, fialovou, červenou. Když jsem kdysi pořizovala výbavu, tak mě překvapilo, jak málo věcí mají třeba ve žluté nebo oranžové. Přišlo mi, že všude to buď byla růžová nebo modrá, max zelená. ![]()
@Liz Takvé taky znám a i já mám dojem že je to jen postoj, jak prostě vyniknout, odlišit se a mít jinej, lepší názor, než většina. Holčičkám se růžová většinou líbí, řídila bych se jejich vkusem a to, co chtějí ony sami
Moje dcerka miluje Minie a tak všechno červeno bílé nejlépe s mašličkou, čekám, kdy přijde na řadu růžová a poník Pinkie? Je to na ní, jsou jí dva roky a poznám, co se JÍ líbí
Jinak znám takovou které holčičky v růžové připadají jako,,prasátka,, a tak tu svou má v černé barvě vše s lebkami a v roce holčičky z ní dělá EMO. To mi tedy přijde spíš na zamyšlení.
Růžová je jen jemnější červená, pro mě příjemná barva jako každá jiná, nevidím na ní nic špatného ani nic extra.
@Liz Já
Ale mám dvě holky, tak se jí nevyhnu a i ráda něco koupím (ale většinou se mi líbí to klučičí
). Hlavně máme mraky růžové děděné a za to oblečení sem ráda, tka to nehrotím. Ale nebývájí oblečené v růžové od hlavy až k patě…
Ale třeba hračky - kočárek, kuchyňka, box na hračky - zkrátka to, co se dělává v takové té jedovaté růžové, to cíleně sháním v jiných barvách. Aspoň v červené.
@Liz píše: Často se tu řeší docela závažná témata, tak budu dnes řešit pitomost pro odlehčeníMám ve svém okolí dvě maminky, které nesnáší růžovou a svým dcerám záměrně nic růžového nekupují. Chápu, že ne každý má stejný vkus. Dcera má šatník složený snad ze všech barev a růžových kousků tam pár taky má. Ne teda teď zrovna moc, ale když byla menší, tak měla hodně takových těch malinových věcí. Chtěla bych se zeptat jestli máte v okolí také někoho kdo bytostně nesnáší růžovou a jak vám to připadá? Mě to malinko, teda alespoň u těch co znám připadá jako poza. Protože proč zrovna růžovou? Proč nenesnáší třeba oranžovou, nebo zelenou? Těším se na vaše komentáře, třeba i těch, co nesnášejí růžovou
segra mela jako prvni ditko kluka, rikala ze kdyz bude mit holku ze ji nikdy nebude davat ruzovou nebo jen treba triko, proste minimalne aby nevypadala jak cukrova vata, no a ted ma holcicku a ta je od hlavy az k pate ruzova ![]()
Když jsem byla těhotná tak jsme nikomu neřekli co to bude protože jsem čekala holčičku a bála jsem se že budou kupovat vše růžové! v té době jsem byla na růžovou alergická. Teď mám růřovou ráda ale nesmí se to přehánět. Taky nechápu ty maminy co oblečou holčičku celou do růžové a ještě samý volánek a vše přeslazené!
Ale tak každého věc. Malá má v šatníku vše možné.
@Agrion píše:
Me prijde, ze preference ruzove je u holcicek geneticky zakodovana) Mam starsiho kluka, takze dcerka jako mimino a male batole hodne nosila obleceni po braskovi + co kde dostala za darky v ruznych barvach ( ja jsem ji asi di roka a pul nemuse kupovat temer nic). Takze si nemyslim, ze bych ji nejak ovlivnovala… A co myslite, od doby co umi sama otevrit zasuvku u komody se v kazdem nestrezenem okamziku utece prevleknout do cehokoliv ruzoveho, co tam najdeTej ji jsou dva a ctvrt s dela to uz min. trictvrte roku!!! A jacpomalu rezignuji a zacinam nakupovat ruzovou, protoze me to kramareni a neustale prevlekani fakt neba.
Přesně! Po dvou klucích se nám narodila holka, a nosila oblečení po nich. Ale jakmile si mohla vybírat, nebo něco dostala - růžová, růžová, RŮŽOVÁ! Člověk by nevěřil, jak se tý holce změnila nálada o 100% k lepšímu, jakmile si na tmavěmodrý tepláky natáhla růžové šatičky (to ji tehdy balo rok a půl).
Příspěvek upraven 26.09.14 v 13:26
Mne osobne jsou barvy tak nejak sumak, takze nerozumum tomu, kdyz nekdo nejakou barvu vylozene nesnasi. Detem obleceni kupuju vetsinou v jejich oblibenych barvach, u jedne dcery je ro prave ta ruzova, u druhe modra
Jo a připadá mi, že té růžové za mých „mladých“ let tolik nebylo, že je to trend poslední doby. Já, coby dítě, nemám snad jedinou fotku, kde bych měla něco růžového.
![]()
Být to jen na mě, tak oblíkám OBĚ děti do kaki zelené a hnědé, ale na ty děti je to takové smutné, no…
@avm3 píše:
@Liz JáAle mám dvě holky, tak se jí nevyhnu a i ráda něco koupím (ale většinou se mi líbí to klučičí
). Hlavně máme mraky růžové děděné a za to oblečení sem ráda, tka to nehrotím. Ale nebývájí oblečené v růžové od hlavy až k patě…
Ale třeba hračky - kočárek, kuchyňka, box na hračky - zkrátka to, co se dělává v takové té jedovaté růžové, to cíleně sháním v jiných barvách. Aspoň v červené.
To taky nechápu jak všechny hračky pro holky musí být růžové. ![]()
@jalemina S tím naprosto souhlasím. Hrozně mě vytáčí, když potřebuju něco koupit, jdu do obchodu a tam se mě prodavačka zeptá „A je to na chlapečka nebo na holčičku?“. Teď mám kluka, ale třeba druhé dítě bude holka, tak to chci neutrální, aby to holčička mohla podědit. A v obchodě na mě čučí jak z jara. A ne jen v oblečení. Potřebovala jsem do dětské postýlky bílé a oranžové prostěradlo…no dejte pokoj, v obchodech jen růžové a modré. Tak jsem musela objednat z netu.
Nemám averzi vůči růžové, sama ji v menší míře nosím, ale nemám ráda takovou tu barbínovskou přeplácanost, co se k ní většinou váže. Ale jestli budeme mít někdy holčičku, tak jí růžovou dávat budu, včetně mnoha jiných barev.
Stejně tak nemám problém dát synovi červenou (pokud na ní nejsou volánky a srdíčka), žlutou, oranžovou, fialovou. Nevím, proč by měl chodit jen v modré, zelené a šedé. Je to nudné a jednotvárné.
Růžová mi na holčičkách nevadí, ale jen když je to třeba jen na jednom kousku oblečení. Například boty kupuji klučičí. vypadají stejně, ale mají i neutrální černé, šedé.. To samé tepláky v Tescu. vždu kupuji tm. modré, černé u kluků a k tomu pak dám holčičí vršek.
Kamarádka taky vždycky prohlašovala, že nesnáší růžovou. Sama ji nenosí, ale doma má dvě malé holčičky a obě jsou v růžové od hlavy až k patě
.
@Petrushca píše:
To taky nechápu jak všechny hračky pro holky musí být růžové.
Někdy je to docela boj sehant něco v jiný barvě. Hlavně v hračkářství, proto máme dost věcí spíš přes net (např. ten kočárek).
Já teda nedělám nějaké cukrbliky ohledně barev, ale je pravda jak psala @jalemina že na kluka je to děs, všechno temné a unylé… Mám párek, takže se vyžívám v nakupování pro obě pohlaví, nicméně nějak na růžovou nekoukám. Dcera jistě něco růžového má, ale já spíš nakupuju oblečení jakoby dospělácké. Navíc dcera je blondýnečka s pomněnkovýma očima, takže kupuju tak, aby ji slušelo. V růžové, pravda, je dost „sladká“. Kluk zas naopak tmavovlasý hnědooký, takže se snažím ho rozjasnit veselýma barvičkama
co zase nesnáším já, jsou trička s potiskama Barbie, Hello Kitty, Peppa Pig apod. Jenže dceři se to líbí takže mám hold smolíka
jo a @Mandarinka01 slyšela jsem, že spousta lidem připadá černý kočár jako rakev
já měla pro kluka celej černej kočár komplet… Podle mě se pak barva oblečení nebije s barvami kočáru ![]()