Holčičky a růžová

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Liz
2064
26.9.14 12:52

Holčičky a růžová

Často se tu řeší docela závažná témata, tak budu dnes řešit pitomost pro odlehčení :) Mám ve svém okolí dvě maminky, které nesnáší růžovou a svým dcerám záměrně nic růžového nekupují. Chápu, že ne každý má stejný vkus. Dcera má šatník složený snad ze všech barev a růžových kousků tam pár taky má. Ne teda teď zrovna moc, ale když byla menší, tak měla hodně takových těch malinových věcí. Chtěla bych se zeptat jestli máte v okolí také někoho kdo bytostně nesnáší růžovou a jak vám to připadá? Mě to malinko, teda alespoň u těch co znám připadá jako poza. Protože proč zrovna růžovou? Proč nenesnáší třeba oranžovou, nebo zelenou? Těším se na vaše komentáře, třeba i těch, co nesnášejí růžovou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2044
26.9.14 12:55

:mrgreen: Teď mi přišlo na mysl, jak kamarádka chtěla koupit dceři krásné růžové boty a dcera ji setřela, že teda ne, že je růžová trapná, že by raději modrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
26.9.14 12:57

@dlouha když si torozhodne dítě jakéhokoliv věku, tak to tak nějak chápu, děti to tak mají, že tu a tam nějakou barvu nesnáší, třeba se to i časem mění, ale u mamin mi to připadá zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816

@Liz nemám holku, ale kluky :). Každopádně i mě jde hlava kolem z přemíry růžové v různých odstínech. Stejně jako mě dere, že na kluky mají jen šedou, tmavě zelenou, tmavě modrou, takovou tu šedozelenou či šedomodrou… Barevné kousky aby čék pohledal. Jakmile narazím na červené (žluté, zelené a pod.) triko je moje :mrgreen:. Takže se nedivím, že někdo je na růžovou alergickej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Jo, mám hned 2 takový kamarádky. argument jedný je, že nesnáší to rozlišování oblečení podle pohlaví, proto ne růžová, protože růžová je jediná, kterou by klukovi dát nemohla. taky to nechápu, já pokud bych měla holku, tak jedině růžovou..no uvidíme, co se povedlo stvořit :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
26.9.14 12:58

Moje kamarádka nemá ráda růžovou, ale nikdy jsme neřešily proč. Tak ji prostě nedává. Já mám růžovou moc ráda, dceři ji oblékám, ale nosí taky zelenou, modrou, nerozlišuju holčičí a klučičí barvy. Přijde mi to trochu jako debata o tom, jestli černý kočárek ano nebo ne. Někdo je zásadně proti černému kočárku, taky nechápu proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.9.14 12:58

Nemusím růžovou, hlavně ne takovou tu světlou. Oranžovou bych taky nekoupila, podle mě nesluší nikomu, maximálně tak černošce. :mrgreen: Dítě nemám a počítám s tím, že pokud to bude holka, tak okolí si nenechá poradit a bude mě zásobovat růžovou, ale záměrně ji kupovat rozhodně nebudu a ideálně bych se jí vyhnula úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
26.9.14 13:00

Ja mam dva chlapce a kdyz jsem prala mimi veci na holcicku dosel starsi do obyvaku k susaku a vykrikl,,fuj to sem se lekl, vsechno ruzove,,jako mimi byla vetsinou ruzova ted mame barvicek vice, ale modrou ne :-) uzivam si to, stejne jako kdysi modrou u kluku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
26.9.14 13:01

U nas. manzel protestoval proti ruzove… Ale nejak mu to neproslo… :-D dceka.ma dva mesice a neco a tech ruzovejch kousku obleceni ma dost… Manzel.se s tim smiril ze ruzovou nosi a nektere kousky i sam vybral :)… Vcetne ruzovo sedeho kocarku :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486

Tak hodně lidí má u růžové pocit, že je to taková ta „slouďoulinká, ťuťuňuňu“ barva, pro holčičky… už jsem i slyšela názor, že to není genderové korektní a matky, které holčičky strojí do růžové, z nich dělají povrchní pipinky. (no, řekla to podle mě ženská, co je fakt cvok a feministka v jednom)

Já mít dceru, nemusela by mít všechno jen a jen růžové, ale hodně růžových věcí by měla hodně. Je to prostě holčičí a roztomilé, a mluvit o malých holčičkách, jako o „pipinách“ je síla :zed: To si mohu tu a tam myslet o nějakých těch typech dvacetiletých slečen ve žvýkačkově růžové od hlavy až k patě, peroxidových, div, že ne bílých, vlasech a gelových půl metrových nehtech… v takovém případě růžovou nesnáším taky. Ale jinak ne, v šatníku ji mám též. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

Nesnáším holčičky navlečený od hlavy až k patě do růžové. Přijde mi to strašně monotónní a nudné. Nemusím ani barbiny a ty růžové nesmysly okolo.
Naštěstí mám kluky, tak u nás zakopávám akorát o kostky a bagry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
26.9.14 13:02
@mater píše:
Ja mam dva chlapce a kdyz jsem prala mimi veci na holcicku dosel starsi do obyvaku k susaku a vykrikl,,fuj to sem se lekl, vsechno ruzove,,jako mimi byla vetsinou ruzova ted mame barvicek vice, ale modrou ne :-) uzivam si to, stejne jako kdysi modrou u kluku:-)

Přesně, doufám, že se holčičky dočkám. A těším se, jak modré věci vystřídají růžové :-) Ale u nás má růžové tričko i můj manžel, i syn… a nijak jim to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.9.14 13:03

No, tak my čekáme holčičku. Já růžovou taky moc nemusím, ale řeknu ti proč. Protože cokoliv chceš na holčičky koupit, tak mám pocit, že v jiné barvě než v růžové to neseženeš. Aspoň je tý barvy fakt přemíra. Tuhle jsem si dělala srandu a řekla přítelovi, že už mi z tý růžový jde hlava kolem, proč na holčičky nedělají legínky, šatičky, mikinky a já nevím co i v jiné barvě. Já osobně mám ráda neutrál, hlavně teda pro miminka. Béžová, žlutá, bílá, červená, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.9.14 13:04

Jááá nesnáším růžovou - teda nesnášela jsem. Já nevím, mám to nějak spojené s „blbou blondýnou“ Barbie, povrchností :nevim:. Nicméně dcera růžovou miluje :roll: skoro všechno chce mít růžový, tak to taky růžový má. Zas jde o prd a když se jí to tak líbí, tak co bych jí to nekoupila. Joo, jako pár Barbín má taky, ale moc jí neberou, stejně si hraje spíš se stavebnicema. No a kvůli dceři jsem i já nakonec tu růžovou vzala na milost - nosím např. to fuchsiový avon tričko - jde mi k pleti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
26.9.14 13:05

Jako růžovou nemusim, stejně tak oranžovou a červenou.. dcera má 3 roky, takže zatím můžu vybírat já..pokud mám možnost koupit nějakou tmavší barvu koupim jí.
Růžová je nepraktická stejně jako všechny světlý barvy.. nevadí mi to u triček, ponožek, spoďárů.. ale třeba zimní soupravu? tepláky? bundu?

Jako je fakt, že raději sahnu po světle fialový než po růžový..ale růžových věcí máme taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková