Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Sibyla0 píše:
No ale ty okolo to nevědíVypadala fakt jako totální hastroš.
Já mám třeba staršího kluka a tak dcera dědí, snažím se jí oblečení nakombinovat 2-3 barvami aby se vše prolínalo a ladilo, snažím se to udržet tón v tónu ale to je extrém, hlavní je podle mě že jsou děti šťastný, spokojený a můžou se umazat, jsou to prostě děti. To neřeším, nevadí mi to klidně ať si růžovou sukýnku zprasí
hlavně ať užívá dětství je to,,jen,, kus hadru.
@LucaLuca To znám, neustále dotazy „a druhá je taky holčička?“, odpovídala jsem: „klukovi bych růžovou čepici nedávala“… někdy mě ta natvrdlost až zarážela. Někdo nedokázal pochopit, že holt nemáme páreček, ale dvě holky ![]()
Nemusím shánět nikoho v okolí, stačí mi se podívat do zrcadla.
Růžová opravdu nepatří mezi mé oblíbené barvy a dost mě rozčiluje, že na holky je právě kvanta hadrů v této barvě.
Sama jsem růžové oblečení nekupovala. Povlečení na peřinu, prostěradla do postýlky, mantinely, vanička apod, vše do žluta či zelena či bíla.
Teď už něco růžového má.
@avm3 no já taky teď koupila zrovna třeba ten hřebínek zelený, jenže mně se zelená jako barva moc nezamlouvá. Jenže jsem nechtěla růžovou
Naštěstí, co se týká dek, peřinek, fusaků apod., tak výběr barev je. To mám všechno v žluté a vím, že to použiju i v případě, že další bude kluk. Ale jak říkám, když přijdu do drogerie, všechny potřeby buď holka nebo kluk. Sem tam neutrál.
Ruzovou miluju a dle ostatnich me slusi takze pokud budeme mit holcicku tak si ruzovou uziju ve vdech odstinech.
Ja neznam nikoho kdo by byl proti ruzove i holcicek ale je to kazdeho vec
Nektera zenska by neprezila abi ruzove tricko na muzi me se to libi ten muj ma par tricek ruzovych.
Kazdeho je vec.
Znam horsi veci.
Jinak oranzova se mi nelibi vubec
@J_Doe píše:
Přesně! Po dvou klucích se nám narodila holka, a nosila oblečení po nich. Ale jakmile si mohla vybírat, nebo něco dostala - růžová, růžová, RŮŽOVÁ! Člověk by nevěřil, jak se tý holce změnila nálada o 100% k lepšímu, jakmile si na tmavěmodrý tepláky natáhla růžové šatičky (to ji tehdy balo rok a půl).
To je zajímavé. Já jsem malé i koupila legínky apod., něco v růžové, ale ona NE, chce nosit to, co má brácha, takže tepláky po něm. ![]()
Dobré téma:-) Taky nemám ráda růžovou. U starších kluků mě vždycky štvalo, že z 3/4 plochy obchodu j oblečení pro holky a 1/4 na kluky. Měla jsem kluky vždycky oblékané vesele a barevně a to jsem nadávala, jaká je to práce, sehnat pro ně něco ne šedého nebo hnědého. To jsem ještě netušila, co mě čeká, až budu mít holčičku. Ano, nabídka je mnohem větší než pro kluky, ale děsná! Buď sladká růžová nebo to má Kittinu… Holčičku oblékám opravdu holčičkovsky, ale nechodí v růžové. Snesu ještě tu tmavší růžovou (fuchsiovou, malinovou…), ale jinak má hodně tyrkysové, zelené… A mám moc ráda fialovou. Uvidíme co mi na to poví, až si bude vybírat sama:-)
Pro zelenou oranzovou a zlutou nejsrm tyto barvy se mi nelibi na detech dodpelych ani v interieru.
Treba ji nemaji rady proto, ze se vsechno pro holcicky kor pro ty nejmladsi dela 80% v ruzovem. Taky mi to vadi. Urcite se da vybrat snazim se kupovat fialovou nebo cervenou, ale to uz clovek musi fakt probirat :/. Holcicky cele v ruzovem se mi taky nelibi
@luciekal jj, mně se taky líbí na chlapovi třeba růžová košile. Některým to sekne a nepřijde mi na tom nic „úchylnýho“. Můj teda žádnou nemá, ale říkala jsem mu, aby se toho nebál ![]()
Jedině růžová, protože ta je na holčičkách nejkrásnější
pak bílá a žlutá. u nás je vše do barvy, jiné barvy ani nemáme. líbí se mi dítě sladěné, vypadá to moc hezky, a růžová má moc odstínů, tak proč ne? ![]()
@Pomka píše:
Já ji milujuale měla jsem ji ráda už jako dítě, už před nějakými 25 lety se prodávaly figurky Kittynky
Abych to uvedla na pravou míru, dneska s ní nic nemám
Jojo, prodávaly. Jednu Kittynu v modrém oblečku ještě mám.
Dávala se jako dekorace na obyčejnou tužku.
Na druhou stranu jak nemám ráda růžovou, tak Kittyna mi nevadí. Holka něco má, ale obvykle na jiném podkladě než růžovém. Naštěstí jsou výrobci soudní a nalepí tu kočku i na jinou barvu než růžovou. ![]()
@Liz já třeba růžovou taky nemusím. Ale co se týče oblečení pro malou, tak pokud můžu, beru jiné barvym, pokud dcera chce růžovou, tak ať ji má, hlavněm, že jio nemusím nosit já
Celkově růžových věcí má hodně. Ona je blndýna, tak jí to i sluší ![]()
a stejně tak jako růžovou nemusím neonový barvy, khaki, hořcicovou, oranžovou…
@Flyingfrog přesně, figurky na tužky. Možná bych je doma ještě našla
A jak říkáš, mně taky nevadí, ale já to mám spojené právě s dětstvím, stejně jako Disney, Šmouly atd.
Třeba právě ty tašky pro dospělé byly černé a na nich pouze jednoduchá bílá silueta Kitty, decentní a vypadaly pěkně. Ale já nic takového nemám, nejsem na to typ. Kdo je, proč ne. Na malých dětech se mi nelíbí obrovské barevné potisky na oblečení s čímkoliv.
Příspěvek upraven 26.09.14 v 14:03