Holčičky a růžová

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
27.9.14 21:45
@Svistice píše:
@Liz Já už na podobné dotazy odpovídám něco v tom smyslu, jestli ta barva má na funci vliv. Sháněla jsem nějaké funkčnější podzimní oblečení a paní mi taky říkala, že v poptávané velikosti mají už jen v červené. Tak jsem se jí zeptala, zda to má vliv na to, jak moc mi zmaže, až se mi teď někde vyválí v bahně.
V sekáči jsem hledala overal na spaní. Máte kluka nebo holku - odpověděla jsem, že na noc do postýlky barvu mé tehdy 10 měsíční dítě skutečně řešit nebude. Nakonec jsem ulovila jedno žluté a jedno echt růžové s hlavou Minnie (spí v něm do teď). :D
:palec: :palec: :palec: To budu říkat taky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.14 08:18

Souhlasím, dcera podědila po bráškovi všechno modré, hnědé aj, co není vyloženě „standardně“ klučičí, všechno nosí, a k tomu holčičí trička, trochu růžové ano, ale nekupuji ji. Taky se mi nelíbí, že v obchodech je všechno růžové, ale třeba zelené nebo tm. modré hezké holčičí tričko aby člověk pohledal. Ještě že existují internetové bazary, že? :-). Nemam rada tu cukrovou růžovou ala cukrová vata, to bych dceři nedala, předsudek že holka patří do růžové a má mít barbíny, je podle me hloupost, u nas to nefrčí, ani volány, ani si to na své rebel dceři nedokážu představit. Nikdy jsem ji nenavlíkala do kopice růžového, divím se nad kombinací růžových odstínů s různými motivy dohromady, pak ty holčičky vypadají jak od kolotočů. Ale každého je to věc. V každém případě by si mohl nějaký výrobce oblečení, že hnedé a modré bundy pro malé holčičky jsou taky fajn, a modré legíny a žlutá trička taky. :-)

• Citovat
  • Upravit
2
10.10.14 20:40

I já bych se ráda přípojila ke komentářům :)
Patřím také k těm maminkám, které moc růžovou neupřednostňují, nechceme moc děti rozlišovat dle tradic..tedy, holky = růžová a kluci = modrá. Proč zrovna tyto barvy, když existuje celá řada jiných krásných barev. Mám tříměsíční holčičku a lidé v mém okolí můj názor tak nějak chápou a nevadí jim to..kupují zelenou a béžovou a bílou..nebo aspoň něco kde je mix barev včetně růžové..
Samozřejmě starší generace se podivují, ale respektují to.
Bohužel ale také musím říci, že v některých obchodech se těžko něco nakupuje..například jsem šla koupit ponožky do jednoho většího obchodu a chtěla jsem vyloženě bílé, čistě bílé. Bez šance..měli jen růžové a modré..
Takže já osobně růžovou nevyhledávám, ale až holčička vyroste a přijde mi říct, že se jí růžová líbí a bude chtít něco růžového koupit, tak pak jí bránit nebudu, protože budu vědět, že si to sama vybrala.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
10.10.14 20:53

@Macik_one Víš co mi ale přijde, že na holky snad ani jiné oblečení, než růžové nebo max. fialové není :mrgreen: Třeba jsem byla nedávno v F@f a fakt 90% všeho na holky bylo růžové, nebo bílo-růžové :mrgreen: Už jsem tu psala, že růžovou osobně nemusím, ale na holčičkách do určitého věku je to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.10.14 05:31

@Macik_one Mě zas přijde zvláštní, že největší problém s barvami má právě starší generace, která rozlišuje děti zásadně na růžovou holku a modrého kluka. Taky se s tím často setkávám. Přitom mamka mi schovala pro mé děti nějaké dupačky po mě a po sestře, tzn. kupované před 30 lety. Jsou po dvou holkách, já mám syna a z asi 20 kusů jsou „nepoužitelné“ dvoje, jinak můžu synovi vše dát. Většinou to je bílý podklad s barevným potiskem, naprosto neutrální. Tak mi to vrtá hlavou, když tehdy určitě takový výběr oblečení nebyl, aby se mamka přehrabovala v hadrech a hledala neutrální věci, ještě k tomu když ona sama má růžovou a fialovou ráda a měla dvě holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
11.10.14 10:19

Taky jsem odpůrce růžové. Je to šíleně přelazené a navíc, kluka do růžové nestrčí skoro nikdo, ale u holčiček je to „povinost“? Vždyť existuje tolik krásných barev, jak v teplých tak i studených odstínech. Malým dětem velice sluší i neutrální odstíny. Myslím že ta nechuť k růžové pramení z její přemíry. Všude kde člověk vleze a chce koupit něco mimiču, tak tam je růžová. Já malé ni růžového nekupuji, ale dost toho dostamene (je to přeci holčička :roll: ) Jsem ráda, že má co nasebe, takže to vynosí, ale můj šálek kávy to zrovna není… Až pak vyroste a bude chtít nosit růžovou, tak jí ji kupovat budu, ale zatím se bez toho obejdeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.14 10:31

Tak já mám dva kluky a holčičku. O bagry zakopávám taky, ale nikdy by jsem neřekla, že,,naštěstí" mám kluky. Kluci jsou oblékaný jako frajeři a holčička zase jako frajerka. Růžovou máme rádi a k holčičce patří. Je to tak prostě danný, jako to, že kluci si mají hrát s autem a holčičky s panenkama. Kdyby to nebylo nastavené a vyměnila by jsem jim to, hrají si kluci i s panenkama, na doktory, prodavače atd.,stejně tak jako holky s autama, na vojáky atd. Systém to tak nastavil. Prostě a jednoduše, holčička se ráda obléká do růžové a mě to vůbec nevadí. Pohlídám jen, aby to nebylo moc.Moje sestra, když čekala malou, řekla s manželem, že nikdy růžovou nechce vidět. Dnes je její dceři 8 let a kolikrát je jak bonbon a to, že růžou fakt nééé, padlo hned po prvním nakupování po porodu. K holkám to patří, neberte jim to, když jí chtějí. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.14 14:54

Podle mě to nemusí, protože to vnímají jako klišé, kýč nebo nebo podsouvání genderového odlišování od kluků.
Já zas u syna nemusela modrou a místo ní jsem preferovala zelenou. Protože mi připadala chladná a jakoby předurčovaná chlapcům. Ale už je to napůl, je modrooký blonďák a těm modrá zrovna sluší. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.10.14 21:20

Tak ja teda taky ruzovou nemusim, mam na ni stejnej nazor jako ta mala holcicka v prvnim odpovednim prispevku - pripada mi proste „trapna“ :D :D :D A uprimne, kdyz vidam cizi holcicky (ja mam kluka) v tech otresnych ruzovych od hlavy az k pate (vcetne kola a helmy a chranicu a tasticky na bonbonky a flasticky na piti a maslicky ve vlasech), taky mi oci prechazi… navic nerozumim, proc se detske obleceni dela v prisernych rvavych barvach a vse je zhyzdene priblblymi a hlavne NEVKUSNYMI obrazky zviratek apod. Ono je roztomile uz to, ze je mimino male a takovy bezovy dvourady trenckot ve velikosti 74 je 100× hezci a vtipnejsi, nez dupacky s vytlemenou lokomotivou :P Howgh :D

Příspěvek upraven 17.10.14 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.10.14 21:24
@Hoa Mai píše:
@Macik_one Mě zas přijde zvláštní, že největší problém s barvami má právě starší generace, která rozlišuje děti zásadně na růžovou holku a modrého kluka. Taky se s tím často setkávám. Přitom mamka mi schovala pro mé děti nějaké dupačky po mě a po sestře, tzn. kupované před 30 lety. Jsou po dvou holkách, já mám syna a z asi 20 kusů jsou „nepoužitelné“ dvoje, jinak můžu synovi vše dát. Většinou to je bílý podklad s barevným potiskem, naprosto neutrální. Tak mi to vrtá hlavou, když tehdy určitě takový výběr oblečení nebyl, aby se mamka přehrabovala v hadrech a hledala neutrální věci, ještě k tomu když ona sama má růžovou a fialovou ráda a měla dvě holky.

Napada me jen jedine logicke vysvetleni - ze se tehdy nedalo zjistit predem, jake pohlavi to bude a neutralni veci byly asi samozrejmosti… ale nikdy jsem se nezajimala o to, od kdy se to uspesne zjistuje predem, jen laicky dedukuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.10.14 23:00

@mafie No jo, vidíš, to by mohlo být ono. Mamka mi říkala, že se mnou na žádném UTZ nebyla a se ségrou jen jednou a jen proto, že měla rizikové. Takže asi nevěděla, co čeká. Zas na druhou stranu, máme i dupačky velikost 74, 80, to už ty mamky asi věděly, co mají doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
18.10.14 09:01
@mafie píše:
Tak ja teda taky ruzovou nemusim, mam na ni stejnej nazor jako ta mala holcicka v prvnim odpovednim prispevku - pripada mi proste „trapna“ :D :D :D A uprimne, kdyz vidam cizi holcicky (ja mam kluka) v tech otresnych ruzovych od hlavy az k pate (vcetne kola a helmy a chranicu a tasticky na bonbonky a flasticky na piti a maslicky ve vlasech), taky mi oci prechazi… navic nerozumim, proc se detske obleceni dela v prisernych rvavych barvach a vse je zhyzdene priblblymi a hlavne NEVKUSNYMI obrazky zviratek apod. Ono je roztomile uz to, ze je mimino male a takovy bezovy dvourady trenckot ve velikosti 74 je 100× hezci a vtipnejsi, nez dupacky s vytlemenou lokomotivou :P Howgh :DPříspěvek upraven 17.10.14 v 21:26

no, a proto máš kluka, protože holčička by byla chudák :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
18.10.14 11:07

@mafie @Hoa Mai Na určení pohlaví se UTZ používá asi od poloviny 80. let.
A u oblečení byly maminy před rokem 89 rády, že vůbec něco sehnaly, takže nějaké barvičky a vytunění mimina moc neřešily. Jinak oblečení (dětské i dospělácké) co do barev bylo dost děs, všechno bylo takové šedo-hědé, unyle fádní. Ono se stačí podívat na nějaký starší film. Já třeba záviděla kamarádce bledě modrou čepici, já měla takovou neurčitě vínově hnědou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
18.10.14 22:52
@siamka7 píše:
no, a proto máš kluka, protože holčička by byla chudák :P

Ne, kluka mam proto, ze jsem ho moc chtela a bavi me, jakej je mezi ostatnima detma vzdycky frajer :D :D :P

Příspěvek upraven 18.10.14 v 22:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
18.10.14 22:55
@Svistice píše:
@mafie @Hoa Mai Na určení pohlaví se UTZ používá asi od poloviny 80. let.
A u oblečení byly maminy před rokem 89 rády, že vůbec něco sehnaly, takže nějaké barvičky a vytunění mimina moc neřešily. Jinak oblečení (dětské i dospělácké) co do barev bylo dost děs, všechno bylo takové šedo-hědé, unyle fádní. Ono se stačí podívat na nějaký starší film. Já třeba záviděla kamarádce bledě modrou čepici, já měla takovou neurčitě vínově hnědou…

Tak ono mi neni zrovna dvacet, takze si tu unylost a fadnost celkem dobre vybavuju… ja mela stesti, ze mam sikovnou babicku, ktera umela skvele sit, ale taky jsem obcas mela ty zavideci stavy - holt uplne vsechno taky neusijes a tetu z Ameriky a jeji import nekdy netrumfnes :D :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková