Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jsem též odpůrce růžové, ani nevím proč, prostě pocitově se mi nelíbí. Také pocitově nemám ráda tmavé odstíny barev a černou. Mám 3 holky a většinou jim kupuji věci, kdy se vyhýbám růžové, ale pokud si ony samy něco růžového vyberou, nebráním jim v tom.
Ahoj, čekám holčičku a přiznám se, že když něco nakupuji tak je to růžové.
Naštěstí to vyvažuje babička a kámošky, který nakupují v ostatních barvách. Jinak do růžové už jsem,,zamilovaná,, asi 10 let. Nijak to něpřeháním, ale je fakt že růžové mám v šatníku dost. Naopak nemám ráda na oranžovou a fialová mi připadá depresivní. Takže těmhle 2 barvám se vyhýbám.
No a teď mě neukamenujte, ale když manžel zjistil, že čekáme holčičku, tak šel vymalovat pokojíček- na růžovo ![]()
pěkně se to tu rozjelo
musím říct, že se divím maminkám, které mají holčičku co vypadá jak kluk navlečenou v neutrálních, nebo tmavších barvách a diví se, že si jejich holčičku pletou s klukem. Když byla dcera malá, tak vypadala jako kluk a když jsem to přikrmila tmavě modrou mikinou (sice hočičího střihu, ale to si na první pohled nikdo nemůže všimnout), tak o ní nikdo cizí ani jako o holčičce nemluvil. Nedivila jsem se tomu, když byl fofr, tak jsem jim ani nevyvracovala, že to neni kluk. Na hřišti jsem potkala jednou maminku, co měla holčičku celou v zelenomodrém, bez naušnic, s kšiltovkou a na jinou maminku se skoro rozkřičela, když o jejím dítěti mluvila jako o klukovi, to jsem nechápala ![]()
Bohužel na holčičky se prodává hlavně růžová. Ale já mám raději červenou a když vidím pěkný červený kousek, tak je můj. Takže jsme na mimčo měli kombinézu červenou, jinak vánoční obleček, punčocháčky, trička, ted máme šustákovou bundičku a tak. Červená je na holčičkách nejhezčí ale prodává se mín než růžová. ![]()
Diskuzi jsem nečetla, mám 4 letou holčičku, můj růžovou nesnáší (pro něj jedině černá
), já ji taky moc nemusím… malá má růžových věcí překvapivě docela dost, ale já jich koupila jen málo, nejvíc babičky ![]()
Ja nevim, no, kdyz ma ditko malinovy boty, fialovy leginy a cepici s velkou ruzovou kytkou (a nausnice, ale ty nejsou na prvni pohled videt), prijde mi to jako dostatecne jasna identifikace i pres tmavomodrou mikinu.
Ale mozna jsem moc narocna, opravdu jediny situace, kdy mi dite nepovazujou za kluka, je kdyz ma kvetovany saticky s kanyrkama nebo sladce celoruzovou mikinu. Proste kdyz ruzova zabira vice jak 50 % plochy
Coz me fakt nebavi.
@ugluk mám pocit, že maminky si vždy všimnou, ale starší lidi, co třeba už tolik nevidí, nebo chlapi, co oblečení absolutně neřeší nepoznají nic ![]()
To je pravda porad jenom ruzova!! Ja uz kupuju na mimino modrou, zelenou a je mi fuk, ze mam holcicku!!
@Liz jakoze bez bryli opravdu soudi podle te prevazujici plochy, jo? ![]()
No, tahle pani videla natolik dobre, aby mi vynadala, ze mam dite prilis oblecene (kdyz jsme vychazely, bylo 9 stupnu, mela triko s kratkym rukavem, mikinu a hackovanou cepici, pak se trochu oteplilo, ale nic extra) ![]()
Manžel nesnáší růžovou
prý hnus
no a když jsme přišla že po dvou klukách čekám holku tak hned že teda at nepočítam že z ní budu dělat růžovku a na doma bude dědit po klukách
. no narodila se fakt holka a manžel stále tvrdí že růžovou rád nemá ale valince růžová sluší no a ona teda jinou barvu ani na sebe neoblékne
, před pár týdnama vymaloval vali pokoj, ano na růžovo a už si zvyknul a ted jsem jí sehnala světlé hnědé kalhoty ale růžově podšito, podšité taky do růžova a manžel že jsou nějaké divné, ne dost holčičí
a loni mě donutil at jí nedávam tu hnědou zimní bundu po Tomíkovi at prý kouknu jak je v ní neštastná a at seženu růžovou
a Vali už sad od roka si vybírá oblečení, manžel z ní nemůže, sama několikrát denně se převléká a růžové oblečení má tak z 95% ![]()
@Markéta80 tak to je bomba
jestli mluvíš o holčičce na fotce, tak máš pravdu, že jí růžová opravdu moc sluší ![]()
Mám kluky, takže jen teoretické postřehy
- proti růžové obecně nic nemám, i sama jí ráda občas nosím, ale nikdy se mi nelíbilo, když byla holčička růžová od hlavy k patě, chce to rozbít růžový monolit občas i jinou barvou. Navíc mi to přijde na některém oblečení dost nepraktická barva, klukům peru furt i to tmavé barvy, natož kdyby to bylo růžové. Ale na druhou stranu mě štvou matky, které neoblékají holky celé do růžova, protože vykupují v akcích klučičí kusy, takže na mě nezbude, přitom růžového zůstává v regálech hafo
. A holčička říkali mému staršímu chlapečkovi často, přestože byl oblečený v klučičích barvách, stačily vykukující delší vlásky z kloboučku zezadu (ne celé dlouhé vlasy, ale „deka“ alá Jarda Jágr před 15 lety
).
Tak mne se na holcickach ruzova libi. Starsi dcera uz moc ruzove nema, ale ctyrleta ano. Kdyz je to v kombinaci s cernou nebo naopak s bilou, je to moc pekny. Taky ruzoua a seda v kombinaci je pekna
@avm3 píše:
@Hoa Mai TRochu odobočím, ale mě tohle točilo, když jsme čekali prní a nenechali si říct, co to bude. Setkala jsem s až zlými reakcemi, jako proč to nechci vědět a co budu kupovat za barvu - odpovídala jsem, že i kdybch to věděla, tak budu mít věci neutrální, protože chci víc dětí a když další bude opačné pohlaví, tak to budu jako pořizovat všechno znova…
Nehledě na to, že i dnešní supermoderní době se stává, že se seknou a bud to změní na konci těhotenství nebo se narodí opak, než říkaly…
Jo, přesně, taky jsme si nenechali říct pohlaví, i když jsme předpokládali kluka a taky jsem se setkávala s nepochopením. A nevím proč, ale často jsem slýchávala i „No jo, vy to určitě víte a jen děláte tajnosti, tys to přece na ultrazvuku musela vidět.“ To mě mrzelo, protože já jsem to fakt nevěděla a na UTZ jsem byla schopná poznat s bídou, co je hlava a co břicho.
Já jsem naštěstí skoro všechno oblečení podědila, takže mám zásoby pro obě pohlaví, ale když potřebuju pro syna doplnit šatník (hlavně oblečení na látkové plenky), už kašlu na obchody a nechávám si šít od sestry pro syna na míru, řeknu jí, že chci něco třeba fialového a ona už mi vybere odstín a udělá to tak, že to může vzít holka i kluk a nemusíme se omezovat na modrošedou nudu.